۲۳ فروردین ۱۳۹۷، ۱۰:۳۱
کد خبر: 82884435
T T
۰ نفر

كوچ بهاره عشایر خراسان رضوی آغاز شد‌

۲۳ فروردین ۱۳۹۷، ۱۰:۳۱
کد خبر: 82884435
كوچ بهاره عشایر خراسان رضوی آغاز شد‌

مشهد- ایرنا- مدیركل امورعشایر استان خراسان رضوی گفت: كوچ بهاره عشایر درون كوچ و برون كوچ این استان از مناطق گرمسیر به سوی مراتع سردسیر آغاز شد.

محمد نبوی فرد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عشایر درون كوچ استان از مناطق قشلاقی استان شامل پساكوه كلات، سرخس، میامی، سبزوار، بردسكن و خواف به سمت ییلاقات استان در كوه های هزارمسجد، كلیدر، عمارت و حوزه‌هایی از همان شهرستان ها نقل مكان می‌كنند.
وی ادامه داد: عشایر برون كوچ استان نیز از مراتع قشلاقی مراوه تپه در استان گلستان حركت كرده و با عبور از شهرستان های مانه و سملقان، بجنورد، شیروان و فاروج در استان خراسان شمالی، در ییلاقات استان خراسان رضوی از جمله كوههای هزارمسجد، شاه جهان و كلیدر از ارتفاعات شهرستان قوچان، چناران و نیشابور استقرار می یابند.
مدیركل امور عشایر خراسان رضوی گفت: به منظور رفاه حال عشایر در طول مسیر كوچ تامین آب شرب انسانی و دامی آنها با تانكرهای آبرسان و توزیع ارزاق عمومی، گاز مایع، علوفه و دیگر مایحتاج ضروری مورد نیاز خانوارهای عشایر توسط این اداره كل و شبكه تعاونی‌های عشایری صورت می‌گیرد.
نبوی فرد افزود: سال گذشته با توجه به كمبود بارندگی ها و فقر مراتع و نیاز ضروری مناطق عشایری به آب و علوفه، حدود 80 میلیون لیتر آب توسط ناوگان آبرسانی سیار اداره كل امور عشایر خراسان رضوی در مناطقی كه امكان برخورداری از آب شرب برای انسان و دام نبود، توزیع شد.
مدیركل امور عشایر خراسان رضوی گفت: همچنین 53 هزار تن انواع علوفه مورد نیاز دام عشایر و سه هزار تن آرد مصرفی خانوار‌های عشایری استان توسط شبكه‌ تعاونی های عشایری زیر پوشش تهیه و در اختیار عشایر گذاشته شد.
نبوی فرد افزود: در راستای ارتقای بهره وری و افزایش تولید گوشت قرمز توسط عشایر استان، پارسال طرح پرواربندی دام سبك با مشاركت عشایر و با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی به میزان 300 میلیارد ریال اجرا شد.
وی ادامه داد: در نتیجه اجرای طرح پرواربندی، عملكرد تولید گوشت بهبود یافت و ترویج تعلیف علمی دام و اعمال مدیریت و اصلاح تغذیه دام منجر به تولید اقتصادی گوشت به میزان چهار هزار و 170 تن شد.
عشایر استان خراسان رضوی بیش از 10 درصد دام سبك استان را در اختیار دارند و سالانه 12 هزار تن گوشت قرمز، 17 هزار و 500 تن مواد لبنی، هزار و 100 تن الیاف دامی شامل پشم، كرك و مو و 41 هزار و 800 متر مربع دست بافته شامل گلیم، جاجیم، قالیچه و تابلوفرش تولید و به بازار عرضه می كنند.
1922/7496/5132