۲۳ فروردین ۱۳۹۷، ۱۲:۲۰
کد خبر: 82884559
T T
۰ نفر
عربستان 300 كامیون تجهیزات در اختیار تروریست های سوریه قرار داد

آنكاراـ ایرناـ روزنامه استار در خبری اعلام كرد كه عربستان سعودی برای تقویت ائتلاف ضد ایرانی آمریكا در منطقه، 300 كامیون حامل تجهیزات كمكی در اختیار نیروهای تروریستی حاضر در سوریه از جمله حزب اتحاد دموكراتیك سوریه(پ.ی.د) و حزب كارگران كردستان تركیه(پ.ك.ك) قرار داد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، روزنامه استار در خبری نوشت: اطلاعات دریافتی از منابع محلی حاكی از آن است كه 300 كامیون حامل تجهیزات كمكی، نیمه شب گذشته از منطقه اقلیم كردستان عراق حركت كرده با عبور از گذرگاه مرزی پشاپور به مناطق تحت كنترل گروه های تروریستی پ.ك.ك و پ.ی.د در شمال سوریه رسید.
استار اضافه كرد: بنا بر ادعای شاهدان ماجرا، كامیون های اعزامی عربستان به نیروهای پ.ك.ك حامل آمبولانس، خودرو، لوازم پزشكی، فولاد و مصالح ساختمانی بود.
به نوشته این رسانه، مقامات عربستانی و نمایندگان گروه های تروریستی پ.ك.ك و پ.ی.د در چند روز آینده گرد هم خواهند آمد تا درباره موضوعاتی مثل تاسیس پایگاه نظامی عربستان در مناطق تحت كنترل گروه های كُردی شمال سوریه مذاكره كنند.
این رسانه نزدیك به دولت تركیه از ارسال 60 كامیون حامل تجهیزات كمكی از سوی عربستان به پ.ك.ك در هفته گذشته خبر داد و تاكید كرد: تهدید هفته گذشته دونالد ترامپ مبنی بر خروج نیروهای آمریكایی از سوریه در آینده ای نزدیك به دلیل هزینه های اقتصادی بالا، موجب ایجاد وحشت در مقامات كشورهای عربی به ویژه عربستان سعودی شد چرا كه با خروج آمریكا از سوریه، بی تردید نفوذ ایران در این منطقه بیشتر می شود كه این امر برای كشورهای عربی تلخ خواهد بود و به همین دلیل عربستان سعودی با ارسال كمك مالی و لجستیكی به گروه های تروریستی مورد حمایت آمریكا، به واقع سعی در تشویق آمریكا برای ماندن در سوریه می كند.
ماه گذشته میلادی دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا در سخنانی غافلگیر كننده از خروج قریب الوقوع نیروهای این كشور از سوریه خبر داد.
وی گفت: ما داعش را شكست دادیم، به ‌زودی زود از سوریه خارج خواهیم شد تا دیگران امور را به دست بگیرند، بسیار زود از سوریه خارج خواهیم شد. داعش را به شكل بسیار سریعی كاملا شكست خواهیم داد، از آنجا بسیار زود خارج خواهیم شد و به كشورمان بازمی‌گردیم؛ جایی‌كه آرزو داریم و می‌خواهیم آنجا باشیم.
بلافاصله پس از این سخنان ترامپ، مقامات كشورهای عربی به ویژه عربستان سعودی به شدت نگران شدند به طوری كه محمد بن سلمان ولیعهد سعودی ها در سخنانی از آمریكا خواست كه نیروهای خود را از سوریه خارج نكند چرا كه به گفته او نیروهای نظامی آمریكا تنها مانع بر سر راه گسترش نفوذ ایران در منطقه محسوب می‌شوند.
بعضی از رسانه های تركیه با انتشار گزارش هایی سخنان ترامپ مبنی بر خروج آمریكا از سوریه را جدی تلقی نكرده و مدعی شدند كه تصمیمات حیاتی در سیاست های خارجی واشنگتن بی تردید با بلوف یك فرد اجرایی نمی شود.
رسانه های ترك به شگفت زده شدن بسیاری از دولتمردان صاحب نفوذ در كاخ سفید از این اظهارات ترامپ اشاره كرده و نوشتند: حتی سخنگوی وزارت امورخارجه آمریكا بلافاصله در گفت و گو با خبرنگاران تاكید كرد كه پرزیدنت ترامپ گفت‌وگویی با مقامات این وزارتخانه در مورد خروج فوری سربازان آمریكایی نداشته و هنوز زمان دقیقی مشخص نشده است.
اعلام خبر خروج احتمالی آمریكا از سوریه موجب خوشحالی و استقبال بعضی از مقامات سیاسی ترك شد و البته از سوی مقامات سیاسی نزدیك به حزب حاكم چندان جدی گرفته نشد.
در همین ارتباط دوغو پرینچك در مصاحبه با شبكه ملی مدعی شد كه همكاری نزدیك تركیه، ایران و روسیه در منطقه باعث شكست آمریكا شد و این كشور چاره ای جز خروج از سوریه ندارد و گر نه تاوان سنگینی خواهد داد.
اما اظهارات مقامات نزدیك به حزب حاكم تركیه رنگ و بوی دیگری داشت چنانچه فیكری ایشیك سخنان ترامپ را تبلیغاتی توصیف كرد و گفت: انتخابات میان دوره ای مجلس نمایندگان آمریكا در سال 2018 برگزار خواهد شد و سخنان اخیر دونالد ترامپ مبنی بر خروج سربازان آمریكایی از سوریه جنبه تبلیغاتی و در راستای موفقیت نمایندگان جمهوری خواه در این انتخابات است چرا كه شعار خروج سربازان آمریكایی از خاورمیانه به ویژه از سوریه در دوران مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری تاثیر شگرفی در موفقیت ترامپ داشت.
وی بیان كرد: دولتمردان آمریكایی چه در دوران اوباما و چه در دوران ترامپ، بارها وعده توقف ارسال سلاح به تروریست ها و خروج از منبج را داده اند اما تاكنون اقدامی در این راستا انجام نداده اند و حتی به منظور تداوم حضور خود، خواهان همكاری مشترك با تركیه در ایجاد مناطق امن در منبج هستند.
وی تاكید كرد: واشنگتن به راحتی سوریه را ترك نخواهد كرد چرا با تثبیت حضور نیروهای حزب اتحاد دموكراتیك سوریه(پ.ی.د) می خواهند در شمال عراق، زمینه تشكیل یك دولت كُردی را در آینده نزدیك فراهم كنند.
خاورم/1905