بشیر حاجی بیگی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یكی از مهمترین دغدغههای سازمان انتقال خون در حوزه اهداكنندگان خون، كاهش مشاركت بانوان در این امر خداپسندانه است.
سخنگوی سازمان انتقال خون اعلام كرد: بر اساس آمار، اهدای خون بانوان در كشور ما در سال 1382 از 75 / 12 به 38 / 4 در سال 1394 رسید كه كاهش چشمگیری را طی 12 سال نشان میدهد.
حاجی بیگی با بیان اینكه بسیاری از كشورهای پیشرفته جهان در حوزه طب انتقال خون نگاه ویژهای به اهدای خون بانوان دارند، اظهاركرد: به عنوان مثال در فرانسه آمار اهدای خون بانوان مانند اهدای خون آقایان 50 درصد است، این در حالی است كه در سال 1394 در ایران از 2 میلیون و 83 هزار و 914 واحد خون اهدایی، فقط 91 هزار و 319 واحد سهم بانوان بود كه نشان میدهد فقط 38 / 4 درصد از سهم اهدای خون در كشور مربوط به بانوان است.
سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره اینكه نیمی از جمعیت كشور را خانمها تشكیل میدهند، تاكید كرد: با این حال خانمها درصد كمی از اهداكنندگان خون در كل كشور را به خود اختصاص میدهد.
حاجی بیگی تصریح كرد: مطالعات گسترده در ایران و سایر كشورهای جهان نشان میدهد به دلیل گرایش كمتر بانوان به رفتارهای پرخطر و توجه بیشتر به داشتن زندگی سالم، خون اهدایی بانوان از سالمترین منابع خونی است.
وی گفت: همچنین بانوان به عنوان ركن اصلی خانواده میتوانند با مشاركت در اهدای خون، علاوه بر ترویج رفتارهای انسان دوستانه، در آموزش فرزندان و شركت در عرصه فعالیتهای خداپسندانه گام مهمی در افزایش مشاركت خانواده ها در اهدای خون داشته باشند.
*20 میلیون زن ایرانی، واجد شرایط اهدای خون هستند
حاجی بیگی ادامه داد: نزدیك به 20 میلیون تن از بانوان كشورمان واجد شرایط اهدای خون هستند، ولی آمارها نشان میدهد كه تمایل خانم ها برای اهدای خون كم است.
وی با بیان اینكه یكی از مهمترین عوامل كاهش مشاركت بانوان در اهدای خون در ایران، ترس از كم خونی و ترس از سوزن كیسههای اهدای خون، است، گفت: ترس از ابتلا به بیماریهای عفونی مثل ایدز و هپاتیت و ضعف قوای جسمی، ممانعت شوهران از اهدای خون همسران خود، داشتن ذهنیت منفی نسبت به اهدای خون در زنان از عوامل دیگر میزان پایین اهدای خون بانوان است.
سخنگوی ازمان انتقال خون گفت: به نظر میرسد دانستن برخی نكات میتواند سبب كاهش دغدغههای بانوان و اطمینان از این شود كه اهدای خون مشكلی را برای آنها ایجاد نمیكند.
وی تصریح كرد: در حال حاضر انجام تست هموگلوبین برای بررسی كم خونی و غلظت خون در اهداكنندگان پیش از اهدای خون و در اختیار قرار دادن مكملهای حاوی آهن برای اصلاح كم خونی به صورت رایگان به مراجعان برای اهدای خون در تمام مراكز انتقال خون انجام میشود.
حاجی بیگی تاكید كرد: هر واحد خون اهدایی حدود 450 میلی لیتر و معادل فقط 10درصد حجم كل خون بدن است، پلاسما و گلبولهای سفید و پلاكتها، ظرف مدت چند روز به طور طبیعی توسط سیستم خون ساز بدن جایگزین میشوند و بدن با افزایش جذب آهن از دستگاه گوارش، آهن از دست رفته را به مرور و طی حدود یك ماه جایگزین خواهد كرد، بنابراین گلبولهای قرمز خون حداكثر در سه تا چهار هفته در بدن بازسازی میشود.
اجتمام *2181*3063**1776
سخنگوی سازمان انتقال خون در گفت و گو با ایرنا:
سهم اهدای خون زنان در كشور كمتر از 10 درصد است
۲۵ فروردین ۱۳۹۷، ۱۰:۰۶
کد خبر:
82885692
تهران - ایرنا - سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: سهم اهدای خون بانوان در همه استانهای كشور، كمتر از 10درصد است، در حالی كه مردان چهار بار و زنان سه بار در سال می توانند بدون هیچ مشكلی خون اهدا كنند.