۲۷ فروردین ۱۳۹۷، ۱۰:۴۱
کد خبر: 82887502
T T
۰ نفر

100 فقره آتش سوزی جنگلها در نوروز 97

۲۷ فروردین ۱۳۹۷، ۱۰:۴۱
کد خبر: 82887502
100 فقره آتش سوزی جنگلها در نوروز 97

تهران- ایرنا- فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور با اعلام اینكه در 15 روز نخست امسال 100 فقره آتش سوزی در جنگل های كشور رخ داد، عامل انسانی را دلیل اصلی آنها اعلام كرد.

سرهنگ «قاسم سبزعلی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با بیان اینكه این آتش سوزی ها در سطح 200 هكتار از جنگلها و مراتع ایران اتفاق افتاده است، افزود: بخش عمده این آتش سوزی ها در استان های گیلان، مازندران، گلستان، اصفهان، فارس، كرمان و سمنان بوده است.
وی با یادآوری اینكه در سال گذشته با كاهش 60 درصدی تعداد آتش سوزی ها مواجه بودیم، گفت: پارسال نزدیك به 1700 فقره آتش سوزی در سطح 8.5 هزار هكتار جنگل و مراتع سراسر كشور رخ داد در حالی كه در سال 1395 تعداد آن نزدیك به 2 هزارو 200 فقره در سطح 18 هزار هكتار بوده كه بیانگر كاهش حدود 60 درصدی است.
وی عامل انسانی را دلیل همه آتش سوزی ها به ویژه در استان های شمال كشور اعلام كرد و گفت: افزایش دمای هوا، كاهش رطوبت و وزش بادهای گرم نیز عوامل تشدیدكننده آتش سوزی های عمدی و غیرعمدی است.
به گفته وی، در آتش سوزی امسال بیشتر برگ ریزان و لاشه برگ ها در سطح جنگل ها از بین رفت و آسیب جدی به جنگل ها وارد نشده است.

** فرهنگ استفاده از منابع طبیعی ارتقا یابد
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها تصریح كرد: بخش عمده این آتش سوزی ها به ویژه در ابتدای سال به دلیل حضور بیش از حد، پایین بودن فرهنگ استفاده جامعه از منابع طبیعی همچون جنگل و مرتع است زیرا اگر بدانند چگونه از این منابع بهره مند شوند سطح آتش سوزی ها كاهش می یابد.
وی افزود: خوشبختانه آتش سوزی در سطح مراتع به شكلی است كه پس از یك تا دو سال مرتع دوباره به حالت اولیه خود برمی گردد اما تخریب ناشی از آتش سوزی ها در جنگل ها برگشت پذیر نیست زیرا ممكن است برخی از گونه های منحصر به فرد گیاهی از بین برود و در عین حال جنگل ها به راحتی احیا نمی شود.

** ایجاد پایگاه های اطفای حریق در استانها
سرهنگ سبزعلی اضافه كرد: سازمان جنگلها در نظر دارد در بیشتر استان های حادثه خیز كشور پایگاه های اطفای حریق راه اندازی كند به طوری كه تاكنون این پایگاه ها در گیلان، مازندران، گلستان، كرمانشاه و سمنان راه اندازی شده و در حال تعمیم آن به استان های لرستان، ایلام ، فارس، كرمان و كردستان هستیم كه بزودی به پایان می رسد.
وی گفت: وجود این پایگاه ها در انسجام بخشی تجهیزات، امكانات و اعزام نیرو برای اطفای حریق سرعت می بخشد بنابراین معتقدیم در كشور به ویژه استان های بحرانی، باید پایگاه اطفای حریق داشته باشیم.

** تخصیص هزار میلیارد ریال برای تجهیزو تامین وسایل اطفای حریق
این مقام مسئول ادامه داد: برای اطفای حریق در كشور علاوه بر استفاده از توان جوامع محلی و هماهنگی با تشكل های مردم نهاد، سال گذشته تفاهم نامه ای بین وزارت جهاد كشاورزی، وزارت دفاع و سازمان حفاظت محیط زیست به امضا رسید تا وامی به مبلغ یك هزار میلیارد ریال (100 میلیارد تومان) برای تامین و تجهیز وسایل انفرادی، گروهی، خودرو و رفع مشكل بالگردها تخصیص و در اختیار استانها قرار خواهد گرفت تا به سطح مطلوب برسیم.

** معرفی 36 متخلف آتش سوزی جنگل در سال گذشته
وی با بیان اینكه طبق قانون، آتش سوزی جنگل و مراتع به صورت عمد یا غیرعمد جرم است، گفت: برای افراد مجرم در صورت سهل انگاری یا عمدی خسارت، جریمه و زندان درنظر گرفته شده است.
وی افزود: برای آتش سوزی های غیرعمد (در صورت سهل انگاری) بین 6 ماه تا سه سال زندان و برای آتش سوزی های عمدی 10 سال زندان و پرداخت خسارت و جریمه اعمال می شود.
سرهنگ سبزعلی یادآورشد: سال گذشته نزدیك 36 نفر عامل آتش سوزی جنگل دستگیر و به محاكم قضایی معرفی شدند كه برخی از آنها همچنان در زندان به سر می برند.
وی تصریح كرد: برخورد قهری و افزایش توان تجهیزاتی اطفای حریق، چاره كار نیست است بلكه براین باوریم ارتقای فرهنگ عمومی جامعه برای استفاده از منابع طبیعی می تواند تاثیر بسزایی در كاهش حریق های جنگلی و مرتعی كشور داشته باشد.
وی، 15 درصد سطح جنگل های كشور را در منطقه شمال كشور اعلام و اضافه كرد: بخش عمده حریق ها مربوط به جنگل های بلوط زاگرسی خوزستان، كهگیلویه و بویراحمد، فارس و اصفهان
است.
این مقام مسئول اظهارداشت: سازمان جنگلها تلاش دارد برای حفظ و احیای جنگل ها و مراتع علاوه بر افزایش پوشش گیاهی با روش جنگلكاری، توان ناوگان اطفای حریق در كشور را تقویت كند تا شاهد كاهش تخریب جنگل ها و مراتع بر اثر آتش سوزی باشیم.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه آتش سوزی، مراتب را هرچه سریعتر به سامانه اطلاع رسانی 1504 سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری كشور اطلاع دهند.
به گزارش ایرنا، وسعت كل منابع طبیعی ایران 135 میلیون هكتار است كه 82 درصد كل مساحت كشور را تشكیل می دهد؛ از این میزان 14.3 میلیون هكتار اراضی جنگلی، 32.5 هكتار اراضی بیابانی و 84.5 هكتار اراضی مرتعی است.
همچنین ایران دارای پنج رویشگاه اكولوژیك جنگلی منحصر به فرد شامل جنگل های هیركانی و خزری، زاگرسی، ارسباران، ایرانی و تورانی و خلیج فارس و عمانی (مانگرو) است.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: @IRNAeco
اقتصام**9186 ** 2023
۰ نفر