به گزارش خبرنگار ایرنا، «عبدالناصر همتی» روز دوشنبه در افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بانك، بیمه و بورس در محل نمایشگاه های بین المللی اظهار داشت: پارسال حق بیمه ها رشد مناسبی داشت و نرخ افزایش آن به بالاتر از تولید ناخالص داخلی رسید.
وی افزود: بیمه های عمر و زندگی نیز 30 درصد رشد كردند هرچند در سال 95 میزان رشد آن 40 درصد بود.
همتی تاكید كرد: بدون یك نظام كارآمد تامین مالی، دسترسی به رشد بالای اقتصادی و توسعه پایدار ممكن نیست.
وی با تاكید بر اینكه باید تناسب لازم بین عملكرد و میزان رشد توسعه هر یك از اركان بازار بین بانك، بیمه و بورس برقرار باشد، اظهار داشت: نظام تامین مالی كشور باید همگن و متقارن باشد.
همتی افزود: با رشد 21 درصدی حق بیمه ها در سال گذشته، میزان حق بیمه صنعت بیمه كشور از 330 هزار میلیارد ریال فراتر رفت.
رئیس كل بیمه مركزی، تداوم رشد بیمه های زندگی را بسیار مهم دانست و گفت: منابع بیمه های زندگی به عنوان ابزار مهم مالی میان مدت و بلند مدت در بازار مالی مطرح است.
وی گفت: رشد ۳۰ درصدی حق بیمه های زندگی در سال ۹۶ با توجه به تورم یك رقمی پارسال رشد مطلوب تلقی می شود.
وی افزود: با توسعه بیمه های عمر، منابع خُرد مردم به منابع كلان و با ثبات سرمایه گذاری تبدیل می شود؛ در واقع بیمه، كانال مطمئن و با ثباتی برای توسعه بازار سرمایه است.
همتی خاطرنشان ساخت: با توجه به هدفگذاری برنامه ششم توسعه برای بیمه های زندگی، سیاست و برنامه مهم بیمه مركزی تحقق این امر و رشد ۵۰ درصدی سهم بازار بیمه های عمر در پرتفوی صنعت بیمه در پایان پنج سال آینده است.
** همكاری بازار بیمه با بورس
همتی، همكاری بازار بیمه و بازار بورس اوراق بهادار بیمه ای را از دیگر همكاری های مهم در این بخش اعلام كرد: این اوراق، ریسك تعهدات بیمه ای را به بازار سرمایه منتقل می كند و ضمن گسترش ظرفیت بیمه و بیمه اتكایی كشور، ابزار جدیدی در اختیار سرمایه گذاران بازار سرمایه قرار می دهد.
به گفته وی، شركت های بیمه و بیمه گران اتكایی می توانند از طریق صدور اوراق بهادار متصل به بیمه، بر ساماندهی ریسك متمركز شده و آنها را به طور مستقیم به بازارهای اوراق بدهی منتقل كنند و بازده حقوق صاحبان سهامشان را بهبود بخشند.
وی افزود: از طریق انتشار اوراق بهادار متصل به بیمه، صنعت بیمه كشور می تواند از ظرفیت های بازار سرمایه برای تأمین مالی و پوشش ریسك های خود استفاده كند.
رئیس كل بیمه مركزی، گفت: اكنون در كشورهای توسعه یافته این ابزار بیشتر برای پوشش حوادث فاجعه آمیز در بیمه های حوادث طبیعی و بیمه های زندگی استفاده می شود كه با این نوع تأمین مالی تناسب دارد.
وی افزود: لذا با رشد بیمه های حوادث طبیعی و پوشش های بیمه عمر، به تدریج نیاز صنعت بیمه به این نوع تأمین مالی برای پوشش ریسك های خود افزایش می یابد. در كنار انتشار اوراق بهادار متصل به بیمه، طراحی محصولات جدید بیمه ای مرتبط با سرمایه گذاری بویژه استفاده از ظرفیت بورس از جمله صندوق های سرمایه گذاری در طراحی محصولات بیمه زندگی، موضوع دیگری برای همكاری تنگاتنگ بیمه و بورس است كه امیدوارم هر چه زودتر عملیاتی شود.
** آثار حضور استارتاپ ها در صنعت بیمه
همتی، توجه به موضوع تعمیق بازار بورس از طریق سرمایه گذاری در بازار اولیه را از دیگر نكات مهم اعلام كرد و گفت: سرمایه گذاری بیمه ها در بازار ثانویه، كمك زیادی به تعمیق بازار سرمایه نمی كند؛ صنعت بیمه با منابع بلندمدت ناشی از رشد بیمه های زندگی می تواند در بازار اولیه نقش آفرینی بیشتری داشته باشد و از این طریق وظیفه خود را در توسعه اقتصادی كشور ایفا كند.
رئیس كل بیمه مركزی از «اینشورتك ها» به عنوان یكی از زمینه های مهم در رشد و تحول صنعت بیمه یاد كرد و گفت: «اینشورتك» كه توسط استارتآپ های بیمه ای ارائه می شود به انقلاب دیجیتالی و نوآوری فناوری در صنعت بیمه اطلاق می شود.
وی تاكید كرد: لازم است همه فعالان صنعت بیمه از شركت های بیمه گرفته تا نمایندگان و كارگزاران و بازاریابان به این موضوع توجه كرده و ضمن استقبال، از تحولات متكی بر نوآوری فناوری در صنعت بیمه حمایت كنند.
همتی ادامه داد: مقاومت در برابر پیشرفت فنی و نوآوری فقط موجب كند شدن رقابت و متضرر شدن بیمه گذاران خواهد شد؛ البته توسعه اینشورتك باید با رعایت مقررات و ضابطه مند باشد.
وی افزود: هر «فیندال هیرشمن*» سال گذشته با ۳۶۰ واحد كاهش به ۱۴۰۰ واحد رسید كه به معنای نیمه متمركز و شبه رقابتی شدن بازار بیمه است. رسیدن این شاخص به هزار واحد، بازار بیمه را كاملا غیرمتمركز و رقابتی خواهد كرد.
* هرفیندال-هیریشمن (HHI) یكی از شاخص های مهم و كاربردی برای بیان مفهوم تمركز بازار است كه میزان رقابت و انحصار در میان بنگاه های اقتصادی را اندازه گیری می كند. این شاخص به هر بنگاه اقتصادی، به اندازه سهم آن در بازار وزن می دهد.
** پرداخت 48 میلیون فقره خسارت بیمه ای در سال 96
وی خاطرنشان ساخت: سال گذشته تعداد بیمه نامه های صادره ۷۱ میلیون و تعداد خسارت های پرداختی ۴۸ میلیون فقره بوده است.
رئیس كل بیمه مركزی، آمادگی صنعت بیمه برای تعامل بیشتر با 2 بازار بورس و بانك را اعلام و تاكید كرد: با توجه به اینكه در سال ۹۶ گردش مالی(turnover) صنعت بیمه از ۵۰۰ هزار میلیارد ریال فراتر رفت، حضور مؤثر و تعیین كننده بازار بیمه در مجموعه بازارهای مالی را نوید می دهد.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: @IRNAeco
اقتصام 2025**1070** 2023
تهران- ایرنا- رییس كل بیمه مركزی گفت: ضریب نفوذ صنعت بیمه پارسال با توجه به رشد 21 درصدی حق بیمه ها به 2.3 درصد رسید.