۲۷ فروردین ۱۳۹۷، ۱۲:۰۹
کد خبر: 82887619
T T
۰ نفر

برداشت گوجه سبز در ابركوه و مهریز آغاز شد

۲۷ فروردین ۱۳۹۷، ۱۲:۰۹
کد خبر: 82887619
برداشت گوجه سبز در ابركوه و مهریز آغاز شد

یزد- ایرنا - مدیران جهاد كشاورزی ابركوه و مهریز از شروع برداشت محصول گوجه سبز هفته جاری در 440 هكتار از باغ های این 2شهرستان خبر دادند.

به گفته مدیر جهاد كشاورزی ابركوه یك هزار بهره بردار برداشت محصول گوجه سبز را از 350 هكتار اراضی باغی شروع كردند.
مهدی غیب الهی امروز(دوشنبه) به ایرنا افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی پیش بینی می شود از هر هكتار میانگین 15 تن محصول برداشت شود.
وی با بیان اینكه گوجه سبز از جمله محصولات راهبردی بخش كشاورزی نیست، اظهار كرد: واسطه ها محصول را از باغداران خریداری و به بازار شهرها و استان های مجاور عرضه می كنند.
وی با بیان اینكه بیشترین میزان تولید مربوط به دهستان فراغه و منطقه علوی بخش مركزی است، ادامه داد: برداشت محصول تا اواخر اردیبهشت ماه آینده ادامه دارد .
این مسئول تاكید كرد: این محصول كاملا ارگانیك و با كیفیت بالا تولید می‌شود.
مدیر جهاد كشاورزی ابركوه بروز آفات ، خشكسالی و سرمازدگی ، نبود ثبات قیمت، نبود صنایع تبدیلی و پراكندگی درختان را بخشی از مشكلات باغداران بیان كرد.
وی تصریح كرد: به محصول زراعی و باغی ابركوه، 17سال از 25 سال گذشته به دلیل تداوم خشكسالی خسارت فراوانی وارد شد.
غیب الهی، ایجاد صنایع فرآوری را نیاز ضروری دانست و افزود: ایجاد واحدهای فرآوری علاوه بر ایجاد اشتغالزایی و رونق اقتصادی از ضایعات میوه نیز جلوگیری می كند.
با توجه به ظرفیت های بخش زراعی و باغی و بحران آبی ابركوه را به قطب های كشاورزی استان یزد تبدیل كرد و در تولید زراعی و باغی رتبه نخست و در بخش دامی رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
در شهرستان ابركوه 15 هزار هكتار اراضی به كاشت محصولات كشاورزی اختصاص دارد كه از این میزان هفت هزار و 500 هزار هكتار آن به باغ های میوه اختصاص دارد كه سالانه در شرایط عادی بیش از 45 هزار تن محصولات باغی تولید می شود.
مركز شهرستان 53 هزار نفری ابركوه در 140كیلومتری جنوب غربی شهر یزد واقع است.

**
همچنین مدیر جهاد كشاورزی مهریز گفت: برداشت گوجه سبز (آلوچه) از 90 هكتار باغ های بخش مركزی این شهرستان آغاز شد و 2 ماه ادامه دارد.
كامیار رسولی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینكه میزان برداشت امسال با سال گذشته تفاوتی ندارد، افزود: دهستان های میانكوه ، خورمیز و حومه شهر مهریز مناطق اصلی برداشت گوجه سبز است.
وی ادامه داد: به طور متوسط از هر هكتار 20 تن محصول برداشت می شود كه نیمی در یزد مركز استان به فروش می رسد.
این مسوول تصریح كرد: خشكسالی و سرمازدگی ، نبود ثبات قیمت، صنایع تبدیلی و پراكندگی درختان از جمله مشكلات كشاورزان است.
اراضی كشاورزی مهریز 17 هزار و 500 هكتار است كه 10هزار هكتار آن باغ است .
مركز شهرستان 50 هزار نفری مهریز در 30 كیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد .
7540/ 7541/ 2047/