به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، در حال حاضر ابزارهاي متعددي وجود دارند كه گوشي هوشمند را به يك ميكروسكوپ تبديل مي كنند، اما به دليل محدوديت هاي لنز و حسگر دوربين اين گوشي ها تصاوير به دست آمده در مقايسه با ميكروسكوپ هاي آزمايشگاهي كيفيت بسيار پايين تري دارند. اكنون محققان با استفاده از هوش مصنوعي توانسته اند كيفيت تصاوير دوربين ها را به ميزان چشمگيري بهبود دهند.
براي اين منظور محققان كار را با دو سري از تصاوير نمونه هاي خون، ريه و آزمايش پاپ اسمير كه يك سري با استفاده از گوشي هوشمند و سري ديگر با استفاده از ميكروسكوپ آزمايشگاهي تهيه شده بود، آغاز كردند. سپس تصاوير گوشي را با استفاده از يك الگوريتم مبتني بر فناوري يادگيري عميق پردازش كردند. اين الگوريتم با استفاده از تصاوير ميكروسكوپ به عنوان مرجع توانست نحوه بهينه سازي سريع تصاوير حاصل از گوشي هوشمند را ياد بگيرد. به گونه اي كه كيفيت، وضوح تصوير و تفكيك رنگ تصاوير گوشي پس از پردازش، مشابه تصاوير حاصل ميكروسكوپ خواهد شد.
اكنون اين سيستم قادر است بدون نياز به تصوير مرجع، تصاوير با كيفيت پايين را به گونه اي بهبود دهد كه كيفيت آن ها با تصاوير حاصل از ميكروسكوپ آزمايشگاهي برابري كند.
محققان اميدوارند با استفاده از اين فناوري جديد بتوانند در مناطق محروم و فقير، نياز محققان با ميكروسكوپ هاي آزمايشگاهي را رفع كنند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه ACS Photonics منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه UCLA راهكاري را يافتند كه با استفاده از هوش مصنوعي مي توان گوشي هوشمند را به يك ميكروسكوپ آزمايشگاهي با دقت بالا تبديل كرد.