به گزارش گروه علم و فناوری ایرنا، اگر دقت کرده باشید تبلیغاتی که در هر صفحه اینترنت باز می کنید، نزدیک به موضوعاتی است که درمورد آنها با دوستان و اعضای خانوادهتان صحبت کردهاید، تقریبا همه دستگاهها امروزه میکروفن دارند از گوشیها گرفته تا ساعتها و تلویزیونها و دستیارهای مجازی هوشمند. رایانه ها در حال استفاده مستمر از شبکههای عصبی مصنوعی و هوش مصنوعی هستند تا صحبت های شما را پردازش کرده و اطلاعاتی از شما به دست آوردند.
براساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی تکاکسپلور، گروهی از محققان مدرسه علوم کاربردی و مهندسی دانشگاه کلمبیا بر همین اساس سیستمی جدید را توسعه دادند که صدایی نجوا مانند و قابل پخش در هر اتاقی و هر شرایطی تولید میکند.
این صدا مانع از جاسوسی دستگاههای هوشمند از جمله لپتاپها و گوشیهای تلفن همراه میشود. اجرای این سیستم روی سختافزارها مانند رایانهها و گوشیهای هوشمند آسان است و به افراد کمک میکند مانع از جاسوسی از صدای خصوصی آنها شود.
کارل وندریک استادیار رشته علوم رایانه در دانشگاه کلمبیا درمورد این تحقیق گفت: یک چالش کلیدی فنی ما این بود طوری آن را طراحی کنیم که به سرعت کار کند. الگوریتم ما که شنود دقیق کلمات را در ۸۰ درصد مواقع مسدود می کند، سریع ترین و دقیق ترین سیستم توسعهیافته و در حال آزمایش است.
وی افزود: این سیستم حتی وقتی ما اطلاعات دقیق از میکروفن جاسوس نداریم؛ مانند محل آن کار میکند و به طور اساسی صدای فرد را در برابر سیستم های شنود مخفی میکند بدون اینکه تداخلی در گفت وگوی این افراد ایجاد شود.
این محقق یادآور شد: در حالی که نتایج کار این گروه در مخدوش کردن سیستمهای بازشناسی گفتار خودکار از نظر فرضیهای پیشتر در زمینه هوش مصنوعی ممکن شناخته شده بود، رسیدن به این دستاورد با سرعت کافی تا از آن در نرم افزارکارهای کاربردی استفاده شود هنوز دشوار بود. مشکل این بود که وقتی یک صدا سخن گفتن فرد را در یک زمان مشخص مختل می کرد، یک ثانیه بعد این کار را نمی کرد. در حالی که افراد حرف می زدند، صدای آنها به شکل مستمر تغییر می کند زیرا از کلمات متفاوتی استفاده می کنند و سریع حرف می زنند. این تغییرات باعث می شود هیچ دستگاهی نتواند با سرعت سریع سخن گفتن یک فرد خود را همراه کند.
میا چیکوییر محقق ارشد این گروه و دانشجوی دکتری در دانشگاه کلمبیا هم گفت: الگوریتم ما می تواند با پیش بینی چگونگی حرف زدن فرد در آینده به زمان کافی برای تولید نجوای مناسب داشته باشد، روش ما فعلا در مورد بسیاری از کلمات انگلیسی موفقیت آمیز بوده است و قصد داریم این الگوریتم را در مورد زبان های بیشتر توسعه دهیم همچنین در نهایت صدای نجوامانند را کاملا نامحسوس کنیم.
وی افزود: محققان باید الگوریتمی طراحی می کردند که در یک لحظه بتواند شبکه های عصبی مصنوعی را از بین ببرد، به صورت مستمر بازتولید شود چون سخن گفتن مستمر ادامه دارد و قابل اجرا برای اکثریت کلمات یک زبان باشد. حالیکه تلاش های قبلی به طور موفقیت آمیزی یکی از این سه مولفه را در خود داشت، هیچ کدام هر سه مولفه را داشتند.
میا و چاکوییر و کارل وندریک گزارشی از این دستاورد را در همایش بین المللی بازنمایی های یادگیری (۲۵ اوریل ۲۰۲۲/ ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱) ارایه می کنند.
نظر شما