به گزارش ایرنا ، ناصر عتباتی روز سه شنبه در جمع مدیران و مسئولان آموزش و پرورش استان افزود: اگر جامعه ما در آرامش و عاری از هرگونه خشونت و فساد اخلاقی ، اجتماعی است ، نشان دهنده موفقیت و تلاش معلمان و فرهنگیان است بنابراین نقش آموزش و پرورش در بهینه سازی مراودات اجتماعی و به تبع آن كاهش جرایم و آسیب های اجتماعی بسیار موثر است.
او در بحث راهكارهای مدیریتی و تربیتی كاهش جرایم در مدارس گفت: ارائه راهكارها و كنترل خشم با برگزاری دوره های آموزشی با استفاده از كارشناسان مجرب از ابزار كنترل جرایم بشمار می رود.
عتباتی همچنین با اشاره به حساسیت برخی از مشاغل اظهار كرد: در همه اصناف و مشاغل ممكن است تخلف و جرمی اتفاق بیفتد لذا حساسیت برخی از مشاغل موجب می شود بروز تخلف و جرم در برخی از این مشاغل همچون معلمین و فرهنگیان بازتاب وسیعی در جامعه داشته باشد بنابراین باید امورات در این مشاغل به گونه ای پیش برود كه شاهد تخلف و آسیب در این حوزه باشیم.
عتباتی افزود: آموزش و پرورش در این خصوص بهترین و مناسب ترین بستر می باشد كه با فرهنگ سازی صحیح می تواند در تربیت نسل های بعدی بسیار موفق عمل نماید.
دادستان اردبیل معلمی را شغل پیامبر گونه دانست كه در اصلاح و تربیت صحیح جامعه بسیار حایز اهمیت است هر چند معلمان و فرهنگیان نیز ممكن است مسائل و مشكلات خود را داشته باشند ولی نباید این موضوعات بر رسالت خطیر معلمان خدشه ای وارد كند.
وی ارتباط مستمر و مداوم معلمان و مدیران مدارس با اولیای دانش آموزان را ضروری دانست و گفت: ارتباط با اولیای دانش آموزان به منظور تبادل اطلاعات در زمینه دانش آموزان در كنار تعامل مسئولان مدارس و معلمان با خود دانش آموزان از موارد مهمی است كه باید در نظر گرفته شود.
او اظهار كرد: وجود شبكه های مجازی و نحوه مدیریت آن و نیز ضرورت الگو سازی برای دانش آموزان كه آموزش پرورش در این زمینه از ظرفیت مطلوبی برخوردار است در پیشگیری از آسیب های احتمالی نقش مهمی دارد.
وی بر لزوم ارتباط مدارس با دادسراها در مركز استان و شهرستان ها تاكید كرد و افزود: هرگونه وقوع جرم در آموزش و پرورش قبل از هرگونه اقدامی باید به اطلاع مقام قضایی برسد تا از بروز خیلی از آسیب های احتمالی تبعی جلوگیری شود.
او گفت: معلمان و مسئولان مدارس باید بر محیط های پیرامونی مدارس نیز توجه ویژه ای داشته باشند تا از ایجاد مزاحمت برای دانش آموزان و سایر تخلفات جلوگیری شود ، دستگاه قضایی استان نیز در كنار برخورد جدی با متخلفان و مجرمان با كسانی كه در این زمینه سهل انگارانه و بی تفاوت عمل می كنند برخورد جدی می نماید.
خشونت به عنوان یك عامل ناپسند در رفتارهای اجتماعی هرسال به طور میانگین 80 هزار نفر در استان اردبیل را به دادگستری می كشاند.
این تعداد افراد دراثر رفتارها و برخوردهای نادرست و خشونت آمیز در مناسباتشان با دیگران در مكان های مختلف از اعضای خانواده گرفته تا فضاهای كسب و كار و آموزشگاه ها و نظایر آن كارشان به نزاع و درگیری های انفرادی و یا گروهی كشیده می شود.
هر سال به طور میانگین 25 هزار پرونده قضایی كه ریشه در خشونت دارد در دادگستری استان اردبیل تشكیل می شود.
بر اساس آمارها ، در سال های اخیر سن خشونت در استان اردبیل كاهش یافته و برخورد با مرتكبین جرایم خشن در استان شدت یافته اما وضعیت در این زمینه هنوز مطلوب نیست و بدلیل نبود اهرم های لازم موفقیت لازم در پیشگیری از وقوع جرم كه بیشتر آن ناشی از فقر ، بیكاری و اعتیاد است، بدست نیامده است.
پیش تر دادستان اردبیل به خبرنگار ایرنا گفته كه بسیاری از جرایم و مشكلات خانوادگی و طلاق ها ، اعتیاد ، قاچاق مواد مخدر و سایر آسیب های اجتماعی ریشه در فقر و بیكاری دارند و هر چه اشتغال و اقتصاد رونق بیشتری بگیرد، كمتر شاهد این ناهنجاری ها در استان خواهیم بود.
6018/6016
دادستان اردبیل:
كاهش آسیب های اجتماعی در گرو تقویت اقدامات آموزشی است
۲۸ فروردین ۱۳۹۷، ۱۵:۳۰
کد خبر:
82889111
اردبیل - ایرنا - دادستان انقلاب و عمومی اردبیل گفت: بسیاری از جرایم و آسیب های اجتماعی كه به وقوع می پیوندد با تقویت اقدامات تربیتی و آموزشی مدیریت می شود ، بنابراین در بحث تربیت و آموزش باید اقدامات گسترده ای مد نظر باشد كه بتواند در آینده كاهش چشمگیری را محقق كند.