دكتر پژمان علوي نژاد شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: كبد چرب زماني ايجاد مي شود كه بيش از پنج درصد وزن كبد توسط بافت چربي اشغال شود و قطرات چربي درون سلول هاي كبدي رسوب كند.
وي افزود: رسوب چربي درون سلول هاي كبد باعث التهاب در كبد شده و در بلند مدت باعث تخريب بافت آن مي شود.
علوي نژاد بيان كرد: يكي از شايع ترين بيماري هاي جامعه ما كبد چرب است كه از آن به عنوان قاتل خاموش ياد مي كنند به صورتي كه از هر سه تا چهار نفر در جوامع شهري يك نفر مبتلا به اين بيماري است و 10 الي 15 درصد اين افراد در يك دوره 10 ساله كبد خود را از دست مي دهند.
اين فوق تخصص گوارش و كبد ادامه داد: با توجه به درمان هاي موثري كه در حال حاضر براي درمان هپاتيت هاي ويروسي داريم در آينده معضل اصلي ما در مواجهه با بيماري هاي مزمن كبدي، مواجهه با عوارض كبد چرب است.
وي با اشاره به اينكه كبد چرب عارضه زندگي بي تحرك و مدرن شهري است گفت: نداشتن تحرك و فعاليت بدني كافي، مشاغل بدون تحرك، مصرف غذاهاي پركالري و فست فود جايگزين غذاهاي سنتي و به دنبال آن اضافه وزن و عوارض بدخوري و پرخوري از جمله دلايل ابتلا به كبد چرب است.
علوي نژاد در خصوص علائم اين بيماري گفت: ابتلا به اين بيماري در مراحل اوليه هيچ علامتي ندارد تا زماني كه به آسيب جدي دچار نشود.
اين فوق تخصص گوارش و كبد در خصوص راههاي پيشگيري از اين بيماري گفت: داشتن زندگي پرتحرك، انجام مستمر ورزش هاي هوازي، پرهيز از اضافه وزن و پرخوري، مصرف مقادير مناسب ميوه و سبزي در رژيم غذايي، تا حد زيادي از ابتلا به كبد چرب پيشگيري مي كند.
وي اضافه كرد: مردم بايد از مصرف غذاهاي چرب، فست فود و نوشابه ها با محتواي بالاي كربوهيدرات ها و چربي هاي اشباع نشده پرهيز كنند چون باعث تغيير در متابوليسم شده و ابتلا به كبد چرب را به دنبال دارد.
علوي نژاد بيان كرد: مهمترين اقدام درماني براي فرد مبتلا به كبد چرب، پرهيز از اضافه وزن است و انجام مرتب ورزش هاي هوازي و مصرف برخي داروها به برطرف شدن اين عارضه كمك مي كند.
وي تاكيد كرد: با توجه به بررسي هاي انجام شده و با توجه به بحران چاقي كه از سنين پايين شايع شده از هرسني بايد مراقب خطر ابتلا به اين بيماري باشيم.
/6002/3004
اهواز – ايرنا - يك فوق تخصص گوارش و كبد در خصوص بيماري كبد چرب با عنوان قاتل خاموش و راههاي پيشگيري از اين بيماري نكاتي را ارائه كرد.