به نوشته روزنامه صهیونیستی 'تایمز اسرائیل'، گزارش های قبلی وزارت خارجه آمریكا درباره وضعیت حقوق بشر در كشورهای جهان بخشی تحت عنوان'اسرائیل و اراضی اشغال شده' داشت اما، در گزارش امسال صرفا از اسرائیل، بلندی های جولان، كرانه باختری و غزه نام برده شده است.
گفته می شود، 'دیوید فریدمن' سفیر آمریكا در اسرائیل از وزارت خارجه خواست استفاده از واژه كرانه باختری اشغال شده را متوقف كند.
در این گزارش اعلام شده، سرنوشت نهایی قدس كه در دسامبر 2017 از سوی آمریكا به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخته شد، همچنان موضوع مذاكرات بین دو طرف است.
در گزارش های وزارت خارجه آمریكا همانند سال های پیش نقض حقوق بشر توسط نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی و حكومت خودگردان آمده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا هفته پیش در پیامی به بنیامین نتانیاهونخست وزیر رژیم صهیونیستی، ضمن تبریك هفتادمین سالگرد موجودیت این رژیم، اعلام كرد: هیچ جا، دوستی بهتر (از اسرائیل) نداریم و درصددیم ماه آینده سفارت خود را به اورشلیم منتقل كنیم.
ترامپ سال گذشته میلادی ضمن تاكید بر به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر قدس، از تصمیم خود برای انتقال سفارت آمریكا از تل آویو به قدس خبر داد.
فلسطینی ها این تصمیم را ضربه ای مهلك به روند سازش می دانند.
به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت حكومت اشغالگر فلسطین و انتقال سفارتخانه آمریكا به این شهر از شعارهای مهم ترامپ در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری بود.
فلسطینیان طی چهارهفته گذشته روز های جمعه در نزدیكی دیوار حائل میان نوار غزه و سرزمین های اشغالی راهپیمایی مسالمت آمیز با هدف بازگشت به سرزمین های خود و تاكید بر حق بازگشت برگزار می كنند . فلسطینیان به این راهپیمایی 'راه پیمایی بزرگ بازگشت' نام دادهاند كه از روز (۳۰ مارس) آغاز شده است. فلسطینیان روز ۳۰ مارس را 'روز سرزمین' نام دادهاند. در جریان تظاهراتی در روز ۳۰ مارس ۱۹۷۶، شش شهروند عرب سرزمین های اشغالی در جریان تظاهرات اعتراضی علیه مصادره زمین در شمال سرزمین های اشغالی به دست نیروهای امنیتی آن كشته شدند.
در راهپیمایی بزرگ بازگشت تاكنون 39 فلسطینی شهید شده اند. تاكنون بیش از چهار هزار نفر هم در این راهپیمایی های مسالمت آمیز زخمی شده اند كه حال بیش از 100 نفر از آنها وخیم است.
اروپام**1088**1516**1590
تهران - ایرنا - وزارت خارجه آمریكا در گزارش سالانه خود درباره وضعیت حقوق بشر در كشورهای جهان، با حذف واژه «اشغال شده» از كرانه باختری، گزارشی متفاوت از سال های پیش ارایه كرد.