۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۸:۴۷
کد خبر: 82896708
T T
۰ نفر
نمايشگاه نقاشي بي انسان، نشانگر سادگي و پيچيدگي رفتارهاست

شيراز- ايرنا- نمايشگاه آثار نقاشي با عنوان بي‌انسان كه در گالري تاروپود شيراز برپاست، ساخته طبع هنرمندي است كه معتقد است: نگهداري روباه در حياط خانه و مواجهه با گرگ در كوه و... به آدمي مي‌آموزد كه مي‌توان از سادگي رفتار حيوان به پيچيدگي رفتار بشر دست يافت.

نمايشگاه آثار نقاشي، با عنوان بي‌انسان مجموعه‌اي است با 24اثر به سبك اسكرچ‌برد (scratchboard) كه در گالري تاروپود برپاست.
خالق اين آثار سيد محمدبهارلو متولد سال 1368 است كه مهندسي پليمر خوانده و هنر و صنعتش را در خدمت خلق‌ آثار هنري به كار مي‌برد.
اين هنرمند چهارشنبه در گفت‌ و‌گو با ايرنا بي‌انسان بودن آثار را به‌گونه‌اي حكايتي از وجود آدمي در زيرلايه‌هاي نقاشي مي‌داند و معتقد است: در اين نقاشي‌ها اثري از وجود انسان نيست؛ همچنين اثري از وجود درخت يا موجود ديگري ديده نمي‌شود، بلكه تنها با حيوان مواجهيم در لحظاتي خاص، در آن زمان كه مي‌توان خصايل نيكي را ديد كه در انسان و حيوان مشترك است.
او ادامه مي‌دهد: بي انسان در فضاسازي‌هاي صورت‌گرفته در هر اثر، نماد يكي از افرادي است كه در زندگي با آن‌ها برخورد كرده‌ام، گاه نماد نويسنده‌اي كه آثارش را مي‌خوانم و گاه نماينده يكي از اطرفيانم است كه با آن‌ها مراوده مي‌كنم و همين موضوع مي‌تواند حس مشترك انسان و حيوان را در آثار بازتاب دهد.
او درخصوص تكنيك به‌كار رفته در اين آثار گفت: آثار در اين روش از طريق ريختن رنگ روغن و خراش‌دادن آن با قلم‌هايي مخصوص روي سطحي مانند مقوا پديد مي‌آيد.
بهارلو كه در آثارش رنگ‌هايي تيره و خاموش خودنمايي مي‌كند، درباره چگونگي انتخاب و دستيابي به اين گونه رنگ گفت: از سال 1379 نقاشي را آغاز كردم، در آن زمان از رنگ‌ها را به‌صورت خام استفاده مي‌كردم؛ اما با دقت در طبيعت دريافتم رنگ‌هاي به‌كار رفته در آن، بسيار پخته است و در ادامه تلاش كردم اين پختگي را در آثارم به كار برم و حتي فراتر از آن، از رنگ‌هايي به مراتب تيره‌تر استفاده كردم.
وي درباره پيوند صنعت و دانش پليمر و هنر نقاشي‌اش بيان داشت: شايد در نگاه نخست علمي مانند پليمر با هنري همچون نقاشي مناسبتي نداشته باشد؛ اما درصورتي كه هوشمندانه بنگريم مي‌بينيم همه‌چيز را مي‌توان با هنر آميخت چون هنر در همه اركان زندگي جاري است.
اين هنرمند مي‌افزايد: گاه براي خراش دادن رنگ به قلم‌ها، قلم‌موها و رنگ‌هايي مخصوص احتياج داشتم كه آن‌ها را در محل كار و با ابزاري كه در دسترس داشتم و همچنين ازطريق آشنايي با تركيب شيميايي مواد ساخته و مورد استفاده قرار داده‌ام؛ ازطريق علاقه به استفاده از دانش پليمر بود كه با دو سال پژوهش به همراه دكتر امين زارع استاد دانشگاه شهرضا، موفق به ساخت ماده محافظ آثار هنري شدم كه از آثار هنري ناپايداري همچون آبرنگ، زغال و پاستل دربرابر آسيب‌ديدگي با پوشش صددرصد محافظت مي‌كند.
سيد محمدبهارلو در جشنواره تجسمي فجر 1396 تقدير شد و همچنين در خانه فرهنگ شهرستان فسا و اداره فرهنگ و ارشاد سروستان نيز نمايشگاه‌هايي برگزار كرده است.
نمايشگاه بي‌انسان تا 12ارديبهشت‌ براي بازديد علاقه‌ مندان برقرار است.
7375 /1876