۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۹:۰۸
کد خبر: 82897580
T T
۰ نفر
جذب تسهيلات اشتغال خراسان شمالي همراهي بانك ها را مي طلبد

بجنورد- ايرنا- مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان شمالي گفت: حدود پنج هزار ميليارد ريال تسهيلات قرض الحسنه و ارزان قيمت به اين استان اختصاص يافته است كه جذب آن همراهي بانك ها را مي طلبد.

حسن نوري روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار كرد: با توجه به اختصاص تسهيلات قرض الحسنه براي ايجاد شغل و استقبال مردم هم اكنون نگران متقاضي براي ايجاد شغل نيستيم بلكه نگران جذب تسهيلات در اين حوزه هستيم.
وي افزود: تسهيلات ايجاد اشتغال در اين دولت به صورت قرض الحسنه است كه براي پرداخت آن هم اكنون همراهي بانك ها را نيازمند هستيم و اين اطمينان نيز بايد به آنان داده شود كه با ايجاد شغل، تسهيلات دريافتي برگشت داده مي شود.
نوري اظهار كرد: در سال گذشته پنج هزار طرح به بانك ها معرفي شد كه از مجموع اين ميزان يكهزار طرح در كميته فني بررسي و بيش از 300 طرح تاكنون پذيرفته شده است.
وي گفت: نظام بانكي و دستگاه هاي مربوط به ايجاد اشتغال بايد از وضعيت موجود خود خارج شوند و پويا و فعال تر عمل كنند.
وي اظهار كرد: ارائه برنامه ها و بسته هاي مختلف براي ايجاد اشتغال مي طلبد كه دستگاه هاي اجرايي مرتبط با كار و بانك ها نيز تغيير كنند و فعالتر شوند تا بتوانيم از اين فرصت استفاده كنيم و جوابگوي برنامه ها باشيم.
مدير كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان شمالي گفت: براي موفقيت در اجراي طرح ها، برنامه هاي آموزشي در رابطه با كارآفريني راه اندازي شده است كه باعث مي شود تا شغل هاي پايدار ايجاد و همچنين از انحراف نيز جلوگيري شود.
وي در خصوص تسهيلات و اعتبارات در خصوص ايجاد اشتغال گفت: اين دولت در سه بسته چهار هزار و 730 ميليارد ريال تسهيلات قرض الحسنه براي متقاضيان جوياي كار در نظر گرفته است كه اين اداره كل وظيفه اجرايي آن را بر عهده دارد.
وي گفت: طرح مشاغل خانگي يكي از اين طرح ها است كه سهم اين استان در سال جاري با افزايش 13 برابري به 200 ميليارد ريال رسيده است.
وي اظهار كرد: از منابع صندوق اشتغال فراگير 200 هزار ميليارد ريال براي رسته هاي پر اشتغال در نظر گرفته شده است كه سهم اين استان در اين خصوص يك هزار و 900 ميليارد ريال است، نرخ بهره اين تسهيلات 18 درصد است اما 2 تا 8درصد سود از محل يارانه ها پرداخت مي شد.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان شمالي گفت: از محل صندوق توسعه ملي نيز براي اشتغال روستايي و عشايري 1.5 ميليارد دلار براي كل كشور اختصاص يافت كه سهم اين استان 3.13 درصد از اين رقم، معادل دو هزار و 630 ميليارد ريال است.
نوري افزود: نرخ بيكاري در اين استان 9.9 درصد است كه نسبت به ميانگين كشور پايين تر است اما در نرخ مشاركت اقتصادي كه جمعيت فعال بيشترين آمادگي را دارند رتبه اول كشوري را دارد.
خراسان شمالي 863 هزار نفر جمعيت دارد كه 44 درصد آن ها در روستاها ساكن هستند.
3007/ 6042