۶ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۲:۰۳
کد خبر: 82898058
T T
۰ نفر
بیان مشكلات با ادبیات قانونی حق كارگر است

اراك - ایرنا - استاندار مركزی گفت: بیان مشكلات با ادبیات قانونی و در چارچوب ضوابط منطقی حق كارگر است و مسئولان نیز از این حق دفاع می كنند.

به گزارش ایرنا، سید علی آقازاده روز پنجشنبه به مناسبت هفته كارگر در نشست با جامعه كارگری استان مركزی در اراك، افزود: مشكلات اقتصادی سال های اخیر در كشور بیشترین فشار را بر قشر كارگر وارد كرده اما مسئولان نیز همه تلاش خود را برای حل مشكلات این قشر به كار گرفته اند.
وی بیان كرد: برنامه حمایت از كالای ایرانی كه امسال به عنوان شعار محوری تعیین شده برای حمایت و حل مشكلات جامعه كارگری و باید در تمامی بخش های دولتی و خصوصی برای تحقق آن راهبردهای هدفمند و كاربردی انجام شود.
استاندار مركزی ادامه داد: تجربه خصوصی سازی در سال های قبل در استان مركزی رضایت بخش و موفق نبوده است و در سایه برخی واگذاری های غلط نه تنها بهبودی در تولید ایجاد نشده بلكه واحدهای بزرگ زیان ده شده اند و نباید اجازه داد بار دیگر این اتفاق ها در این استان كه قطب صنعتی و كارگری است تكرار شود.
آقازاده بیان كرد: بسیاری از مشكلات كنونی در حوزه كارگری استان مركزی مولود نامبارك واگذاری های غیركارشناسی است كه نمونه آن را می توان آونگان، آذرآب و ماشین سازی دانست كه به تعطیلی و یا بحران رسیده اند اما با تدابیر ویژه دولت از مرحله بحران عبور كرده اند.
وی یادآور شد: در خصوص هپكو هنوز نگرانی هایی وجود دارد و تمامی توان استان و مسئولان در دولت برای گره گشایی از معضلات این واحد است.
استاندار مركزی اضافه كرد: این استان چهارمین قطب صنعتی كشور و دومین صنعت مادر تخصصی است و طیف بزرگی از جمعیت آن را شاغلان حوزه تولید و صنعت شامل می شوند اما، تاكنون نماد و یا كارویژه خاصی به نام كارگر در سطح شهرهای صنعتی آن انجام نشده است.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی نیز در این نشست گفت: كارگران قشر مولد جامعه هستند كه در سال های پس از انقلاب اسلامی در تمامی عرصه ها حضور پررنگ داشته اند.
محمد تقی آبایی هزاوه افزود: دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای به جامعه كارگری دارد و از سال 93 تاكنون افزایش حقوق كارگران بیش از حد نرخ تورم بوده است.
وی بیان كرد: اقدامات دولت به منظور بهبود معیشت كارگران در جامعه قابل توجه است اما هنوز تا شرایط مطلوب راه زیادی مانده است.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان مركزی ادامه داد: افزایش حقوق كارگران در سال جاری 19 و نیم درصد اعلام شد در حالیكه نرخ تورم زیر 10 درصد است.
آبایی هزاوه عنوان كرد: استان مركزی در پایان سال گذشته با وجود مسائل و مشكلات مختلف اقتصادی، كمترین نرخ بیكاری كشور را با هفت و 9 دهم درصد به خود اختصاص داد.
مدیركل تامین اجتماعی استان مركزی هم در این دیدار گفت: شمار كارگران بیمه شده این استان پارسال به 299 هزار و 282 نفر رسید كه افزایش نیم درصدی نسبت به مدت مشابه قبل داشت.
محمدرضا بیدهندی افزود: 244 هزار و 851 كارگاه فعال در استان مركزی وجود دارد كه 19 هزار و 831 مورد از این كارگاه ها در سال گذشته لیست بیمه پرداخت می كردند و در این شاخص نسبت به مدت مشابه قبل افزایش 14 و 75 درصدی وجود دارد.
مدیركل تامین اجتماعی استان مركزی ادامه داد: یك سوم بازنشستگان استان با شرایط خاص از كار كناره گرفته اند كه این امر موجب فشارهای مضاعف بر این نهاد شده است.
رئیس كانون شوراهای اسلامی كار استان مركزی نیز در این نشست گفت: گردش چرخ های تولید و صنعت استان با كارسازی تداوم می یابد و حل مشكلات معیشتی و صنفی كارگران وابسته به رونق اقتصادی و سفارش های كاری در صنعت است.
ابوالفضل پوروفایی افزود: نواقص موجود در سیستم بانكی از مهمترین مشكلات در سر راه تولید كشور است زیرا تولید كننده ناچار است با نرخ بالای بهره بانكی تسهیلات دریافت كند و این شرایط قدرت رقابت پذیری تولید را خدشه دار می كند.
وی بیان كرد: نوسانات نرخ ارز، گسترش مناطق آزاد، ورود كالاهای قاچاق، كمبود نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی از دیگر مشكلات تولید كنندگان و جامعه كار است.
رئیس كانون شوراهای اسلامی كار استان مركزی افزود: امنیت شغلی مهمترین خواسته و نیاز جامعه كارگری است كه باید دولت در این خصوص تدابیر ویژه به كار گیرد.
2 هزار و 800 واحد صنعتی كوچك، متوسط و بزرگ در نقاط مختلف استان مركزی وجود دارد و حدود 300 هزار كارگر بیمه شده نیز در این استان فعالیت دارند.
3005/6013/