به گزارش خبرنگار ایرنا، در آیین ویژه كه 6 اردیبهشت در جهرم برگزار شد برگزیدگان جایزه ادبی تابش در بخش فرهنگیان به این شرح بود: مقام اول: آفتابكوه نوشته ابراهیم حسن زاده از قائم شهر، مقام دوم: هبوط نوشته مرجان زارع از مرودشت، مقام سوم: نقاشی گمشده نوشته سارا خداپرست از شیراز، مقام چهارم: پرندههای خرابكار نوشته روحالله رنجبر از شیراز، مقام پنجم: جوجه كبكها در انتظار نوشته زهرا خسروی از بیرجند، مقام ششم: خاطرات رودخانه خشك از حمید باقری از فارسان چهارمحال و بختیاری.
برگزیدگان نهایی سومین دوره مسابقه كشوری داستان كوتاه تابش، در بخش متوسطه دوم:مقام اول، جینگیلیها و بید مجنون نوشته فاطمه آبیل از آزادشهر، مقام دوم آتش روی گونه نوشته فاطمه رزمخواه از جهرم، مقام سوم، او میخندد نوشته فهیمه امیری مقدم از آزادشهر، مقام چهارم، آبان نوشته پوریا اسكندری از تهران، پنجم، نفسهای سبز نوشته محمدصالح مردانی از فیروزآباد، ششم، نفس بكش نوشته مهدی امیری از جهرم، هفتم، و او میداند و ما نمیدانیم نوشته مطهره زمانی از آزادشهر، هشتم عینك آبی نوشته نرجس سمیعی پاقلعه از آزادشهر، نهم اوبه نوشته آسیه نظری از اوچتپهی آق قلا.
برگزیدگان مسابقه داستاننویسی سراسری تابش در بخش متوسطه اول: نفر اول، آناهیتا افشاری با داستان سه مشت آب از تهران، نفر دوم: زهرا مرادیدوست با داستان در آرزوی دریا از جهرم، نفر سوم: محسن حسنپور با داستان غلام از فسا،
نفر چهارم: الهه كیانی با داستان جوی بیآب، غزل اسدی با داستان غارت رؤیا از جهرم، نفر پنجم محمد صادق حكیمی از رفسنجان با داستان زمین خشمگین،نفر ششم الهه كارگریان با داستان جنگل جیغ از یزد، نفر هفتم شیدا علیانی نژاد با داستان هوبره از بندرگز، نفر هشتم ماجده رحیم پور با داستان جنگل و اسرار عبرتانگیز از خور لارستان، نفر نهم كوثر محمدی با داستان دوستی صید و صیاد از گنبد كاووس، نفر دهم زهرا ساداتینژاد با داستان در آرزوی فراموشی از تهران، نفر یازدهم مینو غفاری با داستان فامور از شیراز.
برگزیدگان نهایی بخش دانشآموزان دبستان:مقام اول، دادگاه آب نوشته امیرمحمد صمدی از تهران، مقام دوم، یك درخت گردو نوشته یگانه یحیوی از روستای خمیگان همدان، مقام سوم، دفتر خشمگین نوشته فائزه صالحی چاهانجیری از شیراز.
** هیات داوران و آرمان هایش
در این جلسه بیانیه هیات داوران سوﻣﯿﻦ ﺩﻭﺭﻩ ﺟﺎﯾﺰﻩ ﺍﺩﺑﯽ تابش را سوسن تقوایی داستاننویس قرائت كرد كه با یادآوری كیفیت آثار این دوره نسبت به دورههای پیش، تلاش ادبی و حركت رو به جلو شركت كنندهها را محسوس اما ناكافی ارزیابی كرد.
داوران معتقدندكه هرچند بسیاری از آثار ارسالی تا رسیدن به داستان كوتاه معیار،فاصله زیادی دارند و به جزمعدودی از برگزیدگان كه آشكار است هنر نویسندگی را به صورت حرفهای تر دنبال میكنند سایر شركتكنندگان بیشتر طبعآزمایی كردهاند كه آن نیز در جای خود ستودنی است اما شرط لازم برای ورود جدی به عرصهی داستان، رعایت یكسری از قواعد اصولی است كه بدون آنها، اثر، فاقد هویت داستانی است.
هیات داوران ﭼﻨﺪ ﻧﮑﺘﻪ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻧﻮﯾﺴﻨﺪﮔﺎﻥ ﺷﺮﮐﺖ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺩﻭﺭﻩ گوشزد كرد:
1- بسیاری از آثار ارسالی نه در قالب داستان كه در قالبهای مقاله،سخنرانی یا خطابههای اخلاقی نوشته شده بودند و نویسنده، به جای نمایش روابط پیچیده انسانی و دراماتیزه كردن وقایع، به شعارهای كلیشهای و به جای اثرگذاری ناخودآگاهانه داستانی، به مستقیمگوییهای مقاله وار پرداخته بودند.
2- بعضی از آثار ایده و شروع خوبی داشت اما نویسنده در ادامه از پس پرداخت آن ایده برنیامده بود این مورد، علاوه بر فقر تكنیكی، نشان از جدی نگرفتن نوشتن است.
3- هر داستان تا رسیدن به فرم هنری خود، باید چندین و چندبار بازنویسی شود كه نویسندگان نوپا گاه از این مهم غفلت كرده و نوشتههایی ناپیراسته را ارائه كردند؛ این مورد نیز در آثار ارسالی كم نبود.
4- هیأت داوران پیشنهاد میكند ترتیبی داده شود كه ارتباط دبیرخانه با شركتكنندگان مستعد این دوره، بهخصوص در بخش متوسطه دوم كه در بهترین رده سنی برای شكلدهی شخصیت هنری هستند و در بینشان استعدادهای خوبی نیز كشف شد قطع نشود و با راهنمایی داوران، یك برنامه مدون مطالعاتی برای آنها تعریف وشرایطی مهیا شود كه كارگاههای آموزش مقدماتی داستاننویسی را بگذرانند تا بتوانند به صورت حرفهای برنامهریزی هدفمندتری را برای آیندهی هنریشان داشته باشند.
همچنین در سالهای آتی علاوه بر بخش موضوعی، به سیاق جایزههای معتبر بخش آزاد نیز اضافه شود. چون بسیاری از ایرادهای مطرحشده به دلیل ذات دستوپاگیر رقابتهای موضوعی است كه خلاقیت را از خالقانش میگیرد.
هیات داوران سوﻣﯿﻦ ﺩﻭﺭﻩ ﺟﺎﯾﺰﻩ ﺍﺩﺑﯽ تابش، ابوذر قاسمیان، سوسن تقوایی و دكتر فاطمه تسلیم جهرمی بودند.
هیأت داوران و اجرایی از همكاری داوران اولیه فاطمه فانی،علی شفاعت پناهی، رضا خدایی، احسان عبدلی و حمید لطفی پور كه حجم زیادی از كار داوری روی دوش آنها بوده سپاسگزاری كرد.
در این مراسم از پیشكسوت ادبی جهرم عبدالرسول عقیلی و بیش از 20برگزیده همكاران فرهنگی و دانشآموزی از استانهای مازندران، چابهار، كرمان، گلستان، تهران، و شهرهای شیراز، تهران، آزاد شهر، قائم شهر، آققلا، چابهار، جهرم، مرودشت، فسا، رفسنجان، مدیران پژوهشسراهای فارس و مدعوین اداره كل و محیط زیست مراسم به پایان رسید.
جهرم در 193 كیلومتری جنوب شرقی شیراز است.
7375 / 1876
شیراز- ایرنا - هیات داوران سومین دوره مسابقه ملی داستان كوتاه تابش مستقر در جهرم فارس نتایج نهایی این دوره را باموضوع محیط زیست اعلام كرد.