به گزارش خبرنگار ايرنا محمد راستاد عصر شنبه در حاشيه بهره برداري از شناورهاي ساخت متخصصان داخلي در بندرانزلي اظهار كرد: سازمان بنادر و دريانوردي با توجه به ظرفيت هاي موجود در اين بنادر به دنبال آن است كه علاوه بر تخليه كالاهاي وارداتي، سهم زيادي از اين ظرفيت را به جذب كالاهاي ترانزيتي و صادراتي اختصاص دهد و اين موضوع به عنوان يك هدف راهبردي در دستور كار قرار دارد.
وي با اشاره به فراهم سازي شرايط حمايتي و تخفيف هاي قابل توجه در راستاي تشويق صادركنندگان براي صادرات كالاهاي خود از طريق بنادر كشور به هدف كشورهاي CIS افزود: ايجاد حلقه اتصالي بين بنادر شمالي و جنوبي كشور و خصوصاً با راه اندازي بندر چابهار به عنوان حلقه ترانزيتي محور شرق، مي توان روند مناسبي براي ترانزيت اين كالاها انجام داد .
راستاد با تاكيد بر ضرورت اتصال استان گيلان و بندرانزلي به راه آهن تصريح كرد: حمل و نقل تركيبي علاوه بر مزيت بسيار مهم چند وجهي براي بندرانزلي ، شرايط بهتري را براي حضور سرمايه گذاران در بنادر شمالي كشور فراهم مي سازد .
وي با اشاره به انعقاد تفاهم نامه همكاري سازمان بنادر و دريانوردي و منطقه آزاد انزلي خاطر نشان كرد: با توجه به اينكه بندر كاسپين با سرمايه گذاري منطقه آزاد انجام شده، بايد شرايط همكاري با بندر موجود در انزلي و كاسپين و نحوه تعامل بين سازمان بنادر و منطقه آزاد انزلي در تفكيك و نحوه انجام كار مشخص مي شد.
راستاد افزود: انتظار مي رود با ايجاد هم افزايي بين بنادركاسپين و انزلي، به هدف نهايي و راهبردي ما كه رشد ميزان فعاليت بنادر شمال كشور است، نائل شويم.
وي در ادامه به شروع عمليات اجرايي و بهره برداري از تعدادي از پروژه هاي بندري و دريايي در گيلان اشاره و اظهار كرد: علاوه بر بهره برداري از 2 فروند شناور تخصصي ساخت متخصصان داخلي در سال حمايت از كالاي ايراني در بندرانزلي، عمليات اجرايي پايانه غلات نيز در بندر آستارا با حدود 18 ميليون يورو سرمايه گذاري بخش خصوصي و همچنين بهره برداري از 2 فروند شناور لايروب و يدك كش با 10 ميليون يورو سرمايه گذاري بخش خصوصي به بهره برداري رسيد كه مي تواند كمك قابل توجهي به بهبود فعاليت هاي بندري و دريايي در بندرآستارا كند.
راستاد در خصوص شناورهاي بهره برداري شده در بندرانزلي اضافه كرد: يكي از اين شناورها كاربري پيشگيري و مقابله با آلودگي محيط زيست دريايي دارد و از شناورهاي تخصصي بسيار مدرن و مجهز براي مقابله با آلودگي دريا بوده و علاوه بر مخزن نگهداري آلاينده هاي جمع آوري شده از سطح دريا، مجهز به بوم براي محصور كردن لكه هاي نفتي و در نهايت قابليت جمع آوري لكه هاي نفتي از سطح آب را دارد.
وي افزود: با توجه به عضويت جمهوري اسلامي ايران در كنوانسيون هاي بين المللي مرتبط با محيط زيست دريايي و همچنين حساسيت محيط زيست دريايي در سطح بين الملل، تجهيزات بهره برداري شده در انزلي در راستاي اين كنوانسيون ها بسيارموثر است .
راستاد به بهره برداري از شناور چند منظوره دريابندر 6 اشاره و بيان كرد: اين شناور علاوه بر كمك به پهلو گيري و جدا سازي شناور ها از بندرگاه، مي تواند كمك خوبي در جهت جابجايي و كمك رساني به انتقال تجهيزات كمك ناوبري براي كشتي ها در انزلي باشد.
** انزلي از بنادر پيشتاز در طرح هاي توسعه اي بندري است
مصطفي سالاري استاندار گيلان نيز در جمع خبرنگاران، بندرانزلي را از بنادر پيشتاز در فعاليت ها و طرح هاي توسعه اي بندري در استان عنوان و اظهار كرد: خوشبختانه اتفاقات بسيار مناسب و خوبي در گيلان در حال شكل گيري است.
وي افزود: امروز علاوه بر بهره برداري از 2 شناور پشتيبان و خدمات بندري در آستارا با سرمايه گذاري 100 ميليارد توماني ، شاهد آغاز ساخت سيلوهاي گندم در آستارا بوديم كه به سهم خود مي تواند از محرك هاي توسعه شهرستان و استان باشد.
سالاري با اشاره به برنامه هاي در دستور كار سازمان بنادر و دريانوردي و استفاده از ظرفيت سرمايه گذاري بخش خصوصي در اين برنامه ها تصريح كرد: مجموع اين كارها علاوه بر توسعه عمراني و اقتصادي استان، موجبات افزايش اشتغال در سطوح مختلف را فراهم مي آورد.
وي بندرانزلي را از بنادر پيشتاز در فعاليت ها و طرح هاي توسعه اي بندري در گيلان عنوان و خاطرنشان كرد: روند پيشرفت فعاليت هاي انجام شده در بندرانزلي تا كنون قابل قبول است چرا كه اين بندر علاوه بر تاثير بسيار در تجارت منطقه ، با راه اندازي ماريناي در دست احداث در راستاي گردشگري دريايي نيز تاثير دوچندان خواهد داشت.
استاندار گيلان تاكيد كرد: با توجه به فعاليت هاي سازمان بنادر و دريانوردي در بندرانزلي و با راه اندازي مارينا در اين شهر ساحلي به عنوان يكي از زيرساخت هاي مورد نياز گردشگري دريايي، تنها در بخش گردشگري و مسافري ، بيش از صدها شغل در همين زمينه در بندرانزلي ايجاد و به تبع آن اقتصاد شهرستان نيز رونق مي گيرد.
به گزارش ايرنا شناور دريابندر6 به طول 16 متر، عرض شش متر و ارتفاع 4.3 متر و مساحت عرشه 50 متر مربع در مدت شش ماه و با استفاده از توان علمي جوانان ايراني و با سرمايه گذاري بخش خصوصي ساخته شد. همچنين در اين مراسم يك فروند شناور با نام پاكبوم با كاربري جمعآوري آلودگيهاي سطح دريا ازجمله لكههاي نفتي به بهره برداري رسيد كه اين شناور نيز داراي شش مخزن 10 تني براي نگهداري ضايعات دريايي است.
بندرانزلي در 40 كيلومتري شمال غرب مركز استان گيلان واقع است.
7471/2007
مديرعامل سازمان بنادر:
بنادر حاشيه درياي خزر 30 ميليون تن ظرفيت دارند
۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۲۰:۱۴
کد خبر:
82900150
انزلي - ايرنا - معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي گفت: در حال حاضر بنادر حاشيه درياي خزر، ظرفيت تخليه و بارگيري 30 ميليون تن كالا را دارند.