به گزارش ایرنا، انتخابات پارلمانی لبنان پس از 9 سال قرار است روز یكشنبه هفته آینده 16 اردیبهشت در سراسر لبنان به صورت همزمان برگزار شود.
لبنان نظامی پارلمانی دارد و نهاد دولت نیز از دل پارلمان شكل می گیرد. به عبارت دیگر پارلمان كانون قدرت در لبنان است و انتخاب رئیس جمهوری و رای اعتماد به نخست وزیر جزو اصلی ترین اختیارات این نهاد است.
قانون جدید انتخاباتی لبنان، پنج منطقه این كشور را به 15 حوزه انتخابی تقسیم كرده و در هر حوزه نیز تعداد كرسی ها بر اساس تعداد جمعیت آنها میان طوایف آن به نسبت توزیع شده است تا 128 نماینده مجلس به صورت مساوی از میان مسلمانان و مسیحیان لبنان انتخاب شوند.
لبنانی ها در انتخابات پارلمانی به لیست های انتخاباتی رای می دهند. هر فرد تنها می تواند به یك لیست رای دهد و به یك نفر از اعضای آن لیست نیز «رای ترجیحی» بدهد.
در نهایت هر لیست انتخاباتی به نسبت آرای كسب شده صاحب كرسی در پارلمان خواهد شد. نامزدهای هر لیست نیز به میزان رای ترجیحی كسب شده شانس ورود به پارلمان را خواهند داشت.
در لبنان، هر فرد با توجه به اصالت خود در محلی باید رای خود را به صندوق بیاندازد كه محل صدور شناسنامه خود و همه خانواده اش است. از این رو در روزهای منتهی به انتخابات رای دهندگان خود را به شهرها یا روستاهای پدری می رسانند.
استان بیروت بر اساس قانون جدید انتخاباتی به دو حوزه تقسیم شده است تا 19 نماینده از پایتخت لبنان روانه مجلس شوند.
حوزه «بیروت یك» شامل مناطق شرقی این شهر یعنی «الاشرفیه» ، «الصیفی» ، «المدور» و «الرمیل» است.
طبق آخرین گزارش ها، در این حوزه 133هزار و 802 واجد شرایط وجود دارد.
تقریبا نود درصد اهالی بیروت شرقی از مذاهب گوناگون مسیحیت هستند.
در حوزه بیروت یك، 33 نامزد در قالب 5 لیست بر سر 8 كرسی از 64 كرسی مذاهب مسیحی لبنان باهم رقابت دارند.
اهالی شرق بیروت، یك نماینده مارونی، یك نفر ارتدكس شرقی، یك كاتولیك شرقی، سه ارمنی ارتدكس، یك ارمنی كاتولیك و یك نفر از اقلیت های مسیحی دیگر را انتخاب خواهند كرد.
بیشترین رقابت در این حوزه، میان لیست حزب «جریان ملی آزاد» با لیست ائتلاف حزب «نیروهای لبنانی»، «الكتائب» و «میشل فرعون» است.
البته نباید حضور لیست جامعه مدنی را كه شخصیت های مستقل در آن وجود دارند برای رسیدن به 8 كرسی مجلس در این حوزه از یاد برد.
یكی اشخاصی كه در لیست های جامعه مدنی پا به میدان گذاشته، «پولا یعقوبیان» مجری معروف تلویزیونی است كه سابقه كاری 25 ساله در شبكه های چون «تلویزیون ملی لبنان» و «المستقبل» را دارد.
وی كه اصالتی ارمنی دارد اینك شانس خود را برای نمایندگی مردم و كسب یكی از سه كرسی ارمنی ارتدكس امتحان می كند.
نمایندگان كنونی این حوزه در مجلس «ندیم الجمیل» (كرسی مارونی از حزب الكتائب)، «میشل فرعون»(كرسی كاتولیك-مستقل)، «نایله توینی» (كرسی ارتدكس شرقی-مستقل)، «جان اوگاسابیان» (كرسی ارمنی اردتكس از حزب المستقبل)، «آرتور نظریان» (كرسی ارمنی ارتدكس از حزب طاشناق)، «سیبوه كالبكیان» (كرسی ارمنی ارتدكس از حزب المستقبل) ، «سیرژ طور سركسیان» (كرسی ارمنی كاتولیك از حزب المستقل) و «نبیل دوفریج» (كرسی اقلیت ها از حزب المستقبل) هستند.
اما در حوزه «بیروت 2» نیز رقابت 83 نامزد در قالب 9 لیست یكی از سخت ترین رقابت های انتخابات را رقم زده است.
اهالی غرب بیروت، شش نماینده سنی، دو نفر شیعی، یك دروزی، یك نفر ارتدكس شرقی و یك نفر انجیلی و مجموعا 11 نماینده را با انتخاب خود راهی مجلس خواهند كرد.
بر اساس نظر كارشناسان، قدرتمندترین لیست از آن «المستقبل» با سرلیستی «سعد الحریری» است كه با لیست ائتلاف «حزب الله» با « جنبش امل» ، «جمعیت خیریه اسلامی» موسوم به «الاحباش» و جریان ملی آزاد رقابت خواهد كرد.
از دیگر لیست های حوزه دوم بیروت می توان به ائتلاف «خانواده های بزرگ بیروت» به رهبری «صلاح سلام» با «جماعت اسلامی» یا لیست های جامعه مدنی مانند لیست «صدای مردم» به رهبری «ابراهیم الحلبی» و اشخاص مستقل اشاره كرد.
طبق گزارش ها 347هزار و 277 نفر واجد رای دهی برای حوزه بیروت دو وجود دارد كه 62 درصد از این تعداد مسلمان هستند.
حوزه دوم بیروت شامل مناطق «راس بیروت»، «دار المریسه»، «میناء الحصن»، «زقاق البلاط»، «المزرعه»، «المصیطبه»، «المرفأ» و «الباشوره» است.
نمایندگان كنونی این حوزه در مجلس عبارتند از: «سعد الحریری» (كرسی سنی از حزب المستقبل)، «نهاد المشنوق» (كرسی سنی از حزب المستقبل)، «تمام سلام» (كرسی سنی از حزب المستقبل)، «عمار حوری» (كرسی سنی از حزب المستقبل)، «محمد قبانی» (كرسی سنی از حزب المستقبل)، «عماد الحوت»(كرسی سنی از جماعت اسلامی)، «غازی یوسف»(كرسی شیعی از حزب المستقبل)، «هانی قبیسی» (كرسی شیعی از جنبش امل)، «عاطف مجدلانی» (كرسی ارتدكس از حزب المستقبل)، «غازی العریضی» (كرسی دروزی از لقاء دیموقراطی) و «باسم الشاب» (كرسی انجیلی از حزب المستقبل).
خاورم**390**2054
بیروت-ایرنا-یك هفته مانده به انتخابات پارلمانی لبنان، در دو حوزه انتخابی بیروت پایتخت رقابت ها بر سر 19 كرسی از مجموع 128 كرسی به شدت ادامه دارد.