۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۵:۰۴
کد خبر: 82902036
T T
۰ نفر

پنج میلیون نفر در كشور به دیابت مبتلا هستند

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۵:۰۴
کد خبر: 82902036
پنج میلیون نفر در كشور به دیابت مبتلا هستند

ساوه - ایرنا - معاون اجتماعی وزارت بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشكی گفت: حدود پنج میلیون نفر در كشور به بیماری دیابت مبتلا هستند و بر اساس ارزیابی های موجود، حدود پنج میلیون نفر نیز در آستانه ابتلا به این بیماری هستند.

به گزارش ایرنا،‌ دكتر محمد هادی ایازی روز دوشنبه در نخستین مجمع سلامت شهرستان ساوه در سالن سلمان ساوجی افزود: بیشتر افرادی كه در آستانه ابتلا به بیماری دیابت قرار دارند از وضعیت خود غافل هستند.
وی گفت: فشار خون بالا نیز از جمله عارضه هایی است كه بیشتر شهروندان از ابتلای به آن آگاه نیستند و بر این اساس وزارت بهداشت تصمیم دارد همگام با سازمان جهانی بهداشت، ایجاد كانون های سلامت محله و نیز مجامع سلامت را در دستور كار قرار دهد.
ایازی افزود: در سال 95 حدود 333 هزار نفر مصدوم و مجروح سوانح رانندگی به ثبت رسید كه به دلیل رعایت نشدن اقدامات پیگشیرانه، بسیاری از تخت های بیمارستانی كشور اشغال شد.
دكتر ایازی اظهار كرد: اقدامات خود مراقبتی و كنترلی كه از سوی شهروندان انجام می شود در افزایش طول عمر و ضریب امید به زندگی بسیار موثر است و رشد این شاخص ها پس از انقلاب هم بدین معناست است كه مردم برای سلامت خود اهمیت بیشتری قائل هستند.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت،‌ درمان و ‌آموزش پزشكی گفت: این وزارتخانه در 25 درصد از موارد مرتبط با حوزه سلامت شهروندان به ویژه بیماری های غیر واگیر،‌ مسئولیت دارد و 75 درصد مسئولیت برعهده سایر نهادها،‌ وزارتخانه ها است تا برای كاهش عوامل مرگ و میر زودرس از همه این ظرفیت ها و نیز جلب مشاركت های مردم تلاش شود.
وی ادامه داد: حاكمیت با تسهیل زمینه های زیست بهتر مانند تثبیت اشتغال، معیشت،‌ ازدواج می تواند در تامین سلامت اجتماعی نقش موثری داشته باشد و مشاركت سازماندهی شده مردم نیز سبب كاهش نابرابری ها و همگانی كردن سلامت در جامعه است.
معاون وزیر بهداشت با یادآوری بند 2 سیاست های كلی نظام سلامت،‌ اظهار كرد: این بند نیز ناظر به لزوم مشاركت سایر نهادهای حاكمیتی در كنار وزارت بهداشت و نیز مشاركت دادن شهروندان در حوزه سلامت همگانی است.
دكتر ایازی تاكید كرد: كانون های سلامت باید در همه محلات شهری برای دسترسی مردم ایجاد شود و این امر مصداق واقعی عدالت در توزیع امكانات است.
وی افزود: تشكیل مجمع سلامت محلات متشكل از نمایندگان مردم، اساتید دانشگاه و افراد شاخص نیز هر محله باید پیگیری شود و تحقق این مهم در بیشتر كشورهای جهان اجرایی شده است.
معاون وزیر بهداشت اظهار كرد: فلسفه اصلی شكل گیری كانون های سلامت در محلات شهری كمك به تحقق اصل عدالت اجتماعی و بررسی موشكافانه نیازهای حوزه سلامت شهروندان است.
وی گفت: كانون ها و مجامع سلامت باید به سرعت در همه شهرهای استان مركزی به خصوص شهر صنعتی ساوه ایجاد شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی اراك نیز گفت: بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت فقط به این معنا نیست كه شخص از نظر جسمی بیمار نباشد بلكه باید از سایر جنبه های اجتماعی، روانی و معنوی نیز سالم باشد.
دكتر حسن طاهر احمدی اظهار كرد: هدف از اجتماعی شدن سلامت این است كه هر شخص در برابر سلامت خود، اعضای خانواده و نیز جامعه احساس مسئولیت كند.
وی افزود: متوسط جهانی بار بیماری های غیر واگیر 53 درصد اما در ایران 76 درصد است و این امر به دلیل رعایت نكردن نكات ضروری در تغذیه و مصرف فزاینده موادی مانند نمك، قند،‌ ‌دخانیات، چربی و نیز نبود تحرك و ورزش است.
طاهر احمدی گفت: 10 درصد از مردم ایران به دیابت مبتلا هستند و 43 درصد از چربی بالا و 53 درصد از چاقی رنج می برند.
وی گفت: مصرف دخانیات به طرز فزاینده ای در جامعه افزایش پیدا كرده و رده های سنی پایین نمود دارد به طوری كه در استان مركزی افزون بر 100 مركز ترك اعتیاد ایجاد شده است.
طاهر احمدی اظهار كرد: مسائلی همچون حاشیه نشینی، محیط زیست، اعتیاد، طلاق و بیكاری نیز به سلامت اجماعی جامعه لطمه می زند.
امام جمعه ساوه نیز سلامت اجتماعی و فراگیر شدن این مساله را در جامعه مهم ارزیابی كرد و آن را منطبق با آموزه های اسلامی دانست.
حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی اظهار كرد: آلودگی محیط زیست یك جنایت است و سازمان های متولی باید نسبت به رعایت فرهنگ زیست محیطی كوشا باشند چرا كه زندگی سالم اجتماعی در یك محیط زیست آلوده امكان پذیر نیست.
وی با تاكید بر رعایت مسائل اخلاقی در جامعه،‌ گفت: اخلاق از شاخصه های سلامت یك جامعه است و از این رو باید برای آسایش روحی و سلامت افراد تلاش كرد.
امام جمعه ساوه گفت: پیشگیری و تقدم آن بر درمان بسیار مهم و راهبردی است و درخواست ما از مسئولان بهداشتی كشور این است كه مقوله افزایش جمعیت كشور را به طور جدی در دستور كار قرار دهند.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ضریب امید به زندگی در ایران اكنون به 74 سال برای خانم ها و 72 سال برای مردان است كه اگر سوانح خودرویی كاهش یابد، این ضریب افزایش می یافت.
محمد رضا منصوری گفت: اكنون در ساوه بیش از 55 و در زرندیه نیز 15 پزشك متخصص وجود دارد در حالی كه در اوایل انقلاب شمار پزشكان متخصص بسیار پایین بود.
وی گفت: سلامت از مولفه های مهم اجتماعی بعد از امنیت و اشتغال است و در ساوه نیز وضعیت سلامت شهروندان مطلوب ارزیابی می شود.
وی طرح تحول سلامت دولت را گامی مهم برای كاهش هزینه های درمانی خانوارها برشمرد و گفت: با فراگیر كردن حوزه سلامت و مشاركت مردم از طریق ایجاد كانون و مجمع سلامت در محله ها،‌ بسیاری از مشكلات با خودمراقبتی ها برطرف می شود.
معاون استاندار مركزی و فرماندار ساوه نیز در سخنانی گفت: سلامت،‌ زیرساخت اصلی عرصه های اجتماعی است و امور اقتصادی و برنامه ریزی كاربردی كشور نیز با سلامت اجتماعی ارتباطی تنگاتنگ دارد.
محمد بهاروند اظهار كرد: با وجود رتبه مناسب شاخص های بهداشت و درمان ایران در بین كشورهای خاورمیانه، لازم است نسبت به فراگیر كردن مقوله سلامت عمومی و مشاركت دادن شهروندان تلاش بیشتری صورت گیرد.
وی گفت: اكنون شهروندان برای هزینه های درمانی خود كمتر از هفت درصد مجموع هزینه ها را می پردازند كه این اقدام ارزشمند و قابل تقدیر است.
رئیس دانشكده علوم پزشكی ساوه نیز گفت: بیشتر ساوجی ها بین سنین 30 تا 45 سالگی قرار دارند كه تا 20 سال دیگر به دوران سالمندی می رسند و این مساله لزوم ارائه خدمات بهداشت و سلامت به این اقشار را می طلبد.
دكتر عباس نیكروش گفت: 43 درصد از مرگ و میرها در شهرستان ساوه در سال گذشته به دلیل بیماری های قلبی و عروقی،‌ 13 درصد به دلیل سرطان ها و هفت درصد دیگر از مرگ و میرها به دلیل سوانح رانندگی بود.
وی اجرایی كردن سند بیماری های غیر واگیر یا NCD با هدف كاهش 25 درصدی مرگ و میرهای زودرس در ساوه را از اهداف مهم دانشكده علوم پزشكی این شهرستان برشمرد.
نیكروش گفت: 11 درصد از مردم ساوه دارای فشارخون بالا و هفت درصد نیز مبتلا به دیابت هستند و شناسایی افراد مبتلا به این بیماری ها از برنامه های اصلی حوزه بهداشت و درمان است.
شهرستان ساوه دارای 285 هزار نفر جمعیت است و اكنون 2 بیمارستان دولتی و یك بیمارستان بخش خصوصی به شهروندان خدمات ارائه می كنند.
6539/3075