به گزارش پایگاه خبری فلسطین الیوم، عباس دیشب (دوشنبه شب) گفت: هرگز نمی پذیریم كه آمریكا تنها میانجی صلح باشد. بدون پذیرش 'قدس' به پایتختی فلسطین، صلحی وجود نخواهد داشت .
عباس پیش از این راه حل مساله را تشكیل دولت فلسطین به پایتختی قدس شرقی در مرزهای موقت خوانده بود.
بیست و سومین شورای ملی فلسطین دیشب در شهر رام الله مركز كرانه باختری پس از گذشت 22 سال برگزار شد.
عباس بدون اشاره به طرفی خاص ادعا كرد: تلاش هایی برای تشكیل شورای موازی شورای ملی فلسطین در نوار غزه و خارج فلسطین صورت گرفته، اما همه آنها به شكست می انجامد.
وی با ادعای اینكه هستند افرادی كه تمایلی به تشكیل شورای ملی ندارند، گفت: اگر این شورا تشكیل نمی شد، امید و آرزوهای فلسطین در خطر بود.
وی با اشاره به مخالفت 'جبهه مردمی آزادی فلسطین' و جنبش های 'حماس' و 'جهاد اسلامی' با حضور در جلسات شورای ملی افزود: درها همچنان به روی همه طرف های فلسطینی جهت مشاركت در شورای ملی باز است .
عباس از فلسطینی های ساكن نوار غزه خواست، برای حفظ نسل آینده ، كودكان را از مرز حائل، منطقه رویارویی با نظامیان صهیونیست دور نگه دارند .
وی تاكید كرد: مقاومت مسالمت آمیز مردمی همچنان فعال است، اما ما به صراحت می گوییم، كودكان را از مقابله با نظامیان صهیونیست دور نگه دارید، زیرا ما نمی خواهیم مردم معلول شوند.
عباس ادعا كرد: خوب است كه مردم به خیابان ها بریزند و اعتراض كنند، اما ضروری نیست كه به مرز حائل نزدیك شوند تا بر اثر شلیك گلوله كشته شده شوند.
وی ضمن تقدیر از تظاهرات ساكنان نوار غزه گفت: 'راه پیمایی بازگشت' اقدام خوبی است و آنچه در مرزها رخ می دهد، مقاومت مسالمت آمیز مردمی است، این تنها روش موجود برای بیان مواضع فلسطینیان است.
وی با اشاره به اینكه حماس هم پذیرفته راه پیمایی بازگشت مسالمت آمیز باشد، بار دیگر با حمل سلاح توسط فلسطینیان مخالفت كرد.
كنفرانس شورای ملی با عنوان 'قدس و حمایت مشروع فلسطین' كه دیروز در رام الله آغاز به كار كرد، به مدت 4 روز با شركت هیات های عربی ، اسلامی و بین المللی اما در غیاب جبهه مردمی آزادیبخش فلسطین و جنبش های حماس و جهاد اسلامی ادامه دارد.
پیش از این جبهه آزادیبخش فلسطین ، جنبش های حماس و جهاد اسلامی ، شخصیت ها و نیروهای سیاسی فلسطین ضمن اعلام مخالفت خود با برگزاری این شورا در سایه اشغالگری های رژیم صهیونیستی، از عدم توافق طرف های فلسطینی با برنامه و قوانین آن خبر داده و حضور در آن را به دلیل اینكه موجب تفرقه و تشتت بیشتر گروه های فلسطینی می شود، تحریم كردند .
عباس رئیس تشكیلات خودگردان فلسطینی در این شورا خاطر نشان كرد: ما پیشنهاد 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریكا را نخواهیم پذیرفت و نمیپذیریم كه واشنگتن به تنهایی میانجیگر در روند صلح (سازش) باشد .
وی اضافه كرد كه آن قراردادی را كه آمریكا میخواهد، ارائه دهد، نمیپذیریم و اگر آنها میخواهند دست به كاری بزنند، ما میگوییم كه خواهان گزینه تشكیل كشور فلسطین با پایتختی قدس شرقی هستیم و چیزی جز این را نخواهیم پذیرفت.
عباس تصریح كرد: اگر این شورا برگزار نمیشد، رویای ملی فلسطینیها در خطر قرار میگرفت، چرا كه این سازمان اگر دچار مشكلی شود، رویای فلسطینیها لطمه شدیدی میخورد و بدین منظور، ما تاكید داشتیم كه این جلسه در سریعترین زمان ممكن برگزار شود.
شورای ملی بالاترین نهاد قانونگذاری است كه به نمایندگی از فلسطینیها در داخل و خارج فلسطین میپردازد. این شورا متشكل از ۷۵۰ عضو است و در دوره كنونی آن، كمیته اجرایی جدیدی برای سازمان آزادیبخش و یك شورای مركزی جدیدی برای این سازمان انتخاب و برنامه سیاسی جدیدی تدوین می كند.
پیش از این فلسطینیها، سازش با رژیم صهیونیستی بدون دستیابی به خواستههای اصلی خود را كه اخیرا مطرح شده و از آن به عنوان 'معامله قرن' یاد میشود و یا هر طرحی كه دربردارنده تشكیل كشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی برای فلسطینیان نباشد، رد كرد.
آنچه از آن به عنوان معامله قرن یاد میشود، از سوی واشنگتن برای حل اختلافات دو طرف فلسطینی و رژیم صهیونیستی پیشنهاد شده كه در آن خواستههای اصلی فلسطینیان از جمله مساله بازگشت آوارگان و یا پایتختی قدس شرقی برای فلسطین نادیده گرفته شده است.
روند سازش موسوم به مذاكرات صلح خاورمیانه از آوریل ( فروردین) ۲۰۱۴ و در پی مخالفت رژیم صهیونیستی با توقف شهرك سازیها و آزادسازی زندانیان سیاسی، متوقف شده است .
خاورم** 1453**1651
تهران - ایرنا - 'محمود عباس' رئیس 'تشكیلات خودگردان فلسطینی' در مراسم افتتاحیه 'شورای ملی فلسطین' در 'رام الله'، بار دیگر ضمن مخالفت با 'معامله قرن'، نظارت انحصاری آمریكا بر 'عملیات صلح' (روند سازش) با رژیم صهیونیستی را مردود دانست.