به گزارش روز سه شنبه روابط عمومي آبفا به ايرنا محمدهادي رحمتي با بيان اينكه حوزه آب شرب گلستان از آب ذخيره شده در سدها بهره مند نيست، اظهار كرد: تداوم خشكسالي، تغيير اقليم و برداشت افزون بر توان از منابع آبي زيرزميني موجب افت سطح آب سفره ها و مشكلات جدي شده است.
به گفته وي؛ شهرهاي استان در زمان اوج مصرف با 838 ليتر در ثانيه كمبود آب مواجه هستند كه اين ميزان معادل 73 هزار مترمكعب آب در شبانه روز است.
وي همچنين در راستاي كاهش اثرات خشكسالي و بهبود وضعيت آب شرب استان خواستار بهره مندي از آب هاي سطحي شد و گفت: با بهره برداري از سدهاي درحال احداث و شتاب بخشي در ساخت سد شصت كلا مي توان بخشي از مشكلات تامين آب شرب شهر گرگان را رفع نمود.
مهندس رحمتي؛ تكميل طرح هاي ملي نيمه تمام آبرساني به شهرهاي استان را از ديگر راهكارهاي كاهش مشكلات كم آبي برشمرد و افزود: اين طرح ها به دليل نداشتن اعتبار متوقف بوده و با تامين اعتبارات اجرايي مي شود.
وي؛ توجه به بازسازي تاسيسات موجود، تقويت آبخوان هاي منابع آب زيرزميني، جلوگيري از برداشت بي رويه در بخش كشاورزي و استفاده از ظرفيت آب شيرين كن ها جهت جبران كمبود آب را از راهكارهاي سازگاري با كم آبي برشمرد.
مديرعامل آبفا گلستان همچنين به مهمترين فعاليت هاي انجام شده در سال گذشته اشاره كرد و گفت: در راستاي كاهش مشكلات كم آبي شهرهاي استان طرح هاي آبرساني شامل اصلاح 30 كيلومتر از شبكه توزيع آب، احداث 5 كيلومتر خط انتقال آب، احداث و تكميل 16 هزار مترمكعب مخازن ذخيره و افزايش ظرفيت تامين آب با حفر و تجهيز 6 حلقه چاه عميق انجام شد.
مهندس رحمتي افزود: بازسازي 77 حلقه چاه شامل ويديومتري، برس زني و اسيد شويي، اجراي طرح آب شيرين كن بندرتركمن و گميشان به ظرفيت روزانه 7 هزار و 600 مترمكعب از ديگر اقدامات بود.
وي؛ اصلاح 35 كيلومتر از شبكه توزيع آب، احداث 5/3 كيلومترخط انتقال آب، افزايش ظرفيت تامين آب با حفر و تجهيز 15 حلقه چاه عميق و بازسازي 60 حلقه چاه را از برنامه هاي شركت جهت كاهش اثرات خشكسالي در سال جاري برشمرد.
استان مرزي و شمالي گلستان در سال هاي اخير با توجه به كاهش نزولات جوي و كم توجهي به مصرف بهينه آب بويژه در بخش كشاورزي و خانگي با معضل كم آبي و مشكلات خشكسالي مواجه شده است.
1648
گرگان - ايرنا- مديرعامل شركت آب و فاضلاب گلستان تامين آب شرب به ويژه براي شهر گرگان را ازچالش ها بيان كرد و گفت: در راستاي سازگاري با شرايط كم آبي؛ شهروندان با استفاده بهينه الگوي مصرف را رعايت كنند.