فرسودگی، زخم کهنه مراکز درمانی گنبدکاووس
بیمارستان شهدای ۱۲ دی گنبدکاووس

گنبدکاووس- ایرنا- عمر حدود ۶۰ ساله و فرسودگی ساختمان پنج بیمارستان از مجموع هفت مرکز درمانی گنبدکاووس، زخم کهنه‌ای‌است که دسترسی افزون بر ۴۰۰ هزار شهروند ساکن این شهرستان مرزی به امکانات درمانی را با دشواری و رنج همراه کرده است.

به گزارش ایرنا، گنبدکاووس که به لحاظ جمعیت دومین و به لحاظ وسعت با پنج هزار کیلومتر مربع بزرگترین شهرستان گلستان است از دیرباز مرکز و محور ۶ شهرستان دیگر منطقه شرق این استان شمالی یعنی «رامیان، آزادشهر، مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه‌تپه» با جمعیت تقریبی ۶۰۰ هزار نفر بود و بیشتر اهالی این خطه برای درافت خدمات درمانی به این شهرستان مرزی مراجعه می‌کنند.

چهار بیمارستان «شهید مطهری، شهدای ۱۲ دی، طالقانی و پیامبر اعظم (ص)» دولتی، ۲ بیمارستان «برزویه و بسکی» متعلق به بخش خصوصی و یک بیمارستان نیمه دولتی (خاتم الانبیاء) مربوط به سازمان تامین اجتماعی گنبدکاووس در مجموع حدود ۸۰۰ تخت فعال دارند.

به گفته متولیان بهداشت و درمان گنبدکاووس، هفت بیمارستان این شهرستان و تخت‌های فعال آن در حالت عادی و با چشم‌پوشی، جوابگوی جمعیت بیش از ۴۰۰ هزار نفری آن هستند با این حال درهای مراکز درمانی گنبدکاووس به‌روی بیماران شرق گلستان همواره باز است.

روسای چهار بیمارستان دولتی گنبدکاووس در نشست چند روز گذشته با دکتر «محسن ابراهیمی» سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان داشتند، بیان کردند روزانه حداقل تا ۲ برابر ظرفیت، بیمار پذیرش می‌کنند که بخش قابل توجه آنان ساکن شهرهای همجوار هستند.

فرسودگی، زخم کهنه مراکز درمانی گنبدکاووس
بیمارستان شهید مطهری گنبدکاووس

مشکل دیرینگی مراکز درمانی گنبدکاووس و ضرورت بهسازی آنها و یا ساخت بیمارستان جایگزین از ۱۵ سال پیش توسط متولیان بهداشت و درمان این شهرستان مطرح شد و اوائل دهه ۹۰ در زمان وزارت «سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موافقت اولیه ساخت بیمارستان ۸۰۰ تخت‌خوابی گنبدکاووس و ساخت بیمارستان هزار تخت‌خوابی گرگان صادر شد.

از آن زمان مدیران گنبدی به دنبال تامین زمین مناسب برای ساخت این بیمارستان افتادند که این کار از زمین ۴۰ هکتاری مجموعه سوارکاری متعلق به وزارت دفاع تا زمین ۳۶ هزار مترمربعی بنیاد مستضعفان در ۲ سال پیش که قرار بود در قالب اجاره ۹۹ ساله در اختیار دانشگاه علوم پزشکی گلستان قرار گیرد ادامه یافته اما هیچ کدام نتوانست گره زمین که نیاز اصلی ساخت بیمارستان بود را باز کند.

از طرفی دیگر زمان موافقت اصولی ساخت بیمارستان ۴۰۰ تخت‌خوابی گنبدکاووس که در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ صادر شده و ۷۲ ماه اعتبار داشت و پس از آن نیز به مدت یکسال تمدید شد، به سبب تامین‌نشدن زمین مناسب پایان یافت و همچنان ساخت این مرکز درمانی در بلاتکلیفی به سر می‌برد.

ساخت بیمارستان ۴۰۰ تخت‌خوابی گنبدکاووس حتی به گفته نماینده قبلی مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی از سال ۱۴۰۰ دارای ردیف بودجه بود اما به سبب تعیین‌نشدن زمین مناسب، اعتبارات آن تخصیص نمی‌یافت.

تحویل زمین در قالب قرارداد ۹۹ ساله به دانشگاه علوم پزشکی از سوی بنیاد مستضعفان مورد قبول واحد حقوقی وزارت بهداشت واقع نشده و آنان مطابق قوانین موجود واگذاری بدون قید و شرط زمین و انتقال سند مالکیت آن به نام وزارت بهداشت را شرط اصلی برای ساخت و سازها اعلام کردند.

اگرچه ضرورت ساخت بیمارستان ۴۰۰ تخت‌خوابی گنبدکاووس مورد تاکید متولیان دانشگاه علوم پزشکی گلستان است اما تحقق آنرا به شرط تامین زمین مناسب برای ساخت این پروژه و یا افزایش شمار تخت‌های بیمارستان‌های فعلی این شهرستان از جمله بیمارستان پیامبر اعظم (ص) با توسعه فضای فیزیکی آن می‌دانند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: به سبب دیرینگی زیاد و فرسودگی سه بیمارستان دولتی گنبدکاووس (شهید مطهری، طالقانی و شهدای ۱۲ دی) سالانه ۱۰۰ میلیارد ریال فقط هزینه نگهداری به این سه بیمارستان پرداخت می‌شود.

محسن ابراهیمی افزود: بسیاری از بیمارستان‌های دولتی گلستان از جمله در گنبدکاووس با مشکل عمر بالا و فرسودگی مواجه‌اند که چاره آن ساخت بیمارستان جدید یا پیوست تخت‌های آن به بیمارستان‌های دارای استحکام بنا با افزایش فضای فیزیکی است.

وی به مشکل تامین زمین در گنبدکاووس برای ساخت بیمارستان ۴۰۰ تخت‌خوابی هم اشاره کرد و ادامه داد: این دشواری از یک دهه قبل تاکنون برطرف نشده و دانشگاه علوم پزشکی گلستان پیشنهاد می‌کند، فضای فیزیکی و ساختمانی فعلی بیمارستان ۲۰۰ تخت‌خوابی پیامبر اعظم(ص) این شهر به ۶۰۰ تخت افزایش یابد.

ابراهیمی اضافه کرد: دورنمای حوزه بهداشت و درمان گنبدکاووس که شرق استان گلستان را نیز پوشش خدمات درمانی می‌دهد، راه‌اندازی یک شهرک درمانی حداقل ۱۰۰ هکتاری در این شهرستان است که در آن علاوه بر استقرار دانشگاه علوم پزشکی و دانشکده‌های مرتبط با آن، مراکز درمانی جدید نیز در آن احداث شود.

فرسودگی، زخم کهنه مراکز درمانی گنبدکاووس
بیمارستان طالقانی گنبدکاووس

نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی هم گفت: مراکز درمانی گنبدکاووس حداقل به ۸۰۰ تخت جدید نیاز دارند که در یک دهه پیش موافقت اصولی با احداث بیمارستان ۸۰۰ تخت‌خوابی گرفته شده بود که به دلایل گوناگون به شمار تخت‌های آن به ۴۰۰ تخت کاهش یافت.

عبدالحکیم آق ارکاکلی افزود: با ساخت بیمارستان ۴۰۰ تخت‌خوابی به صورت مستقل یا پیوست به بیمارستان فعلی پیامبر اعظم (ص) در قالب طرح توسعه موافقیم اما ۴۰۰ تخت‌ دیگر مورد نیاز هم باید به شمار تخت‌های بقیه مراکز بیمارستانی شهرستان اضافه شود.

وی اضافه کرد: هفت بیمارستان فعلی گنبدکاووس که پنج باب آن فرسوده هستند، به جمعیت یک میلیون نفری ساکن این خطه خدمات درمانی ارائه می‌کنند که به هیچ وجه جوابگوی نیاز مردم نیست.

آق ارکاکلی بابیان اینکه حال حوزه سلامت و درمان گنبدکاووس خوب نیست، ادامه داد: همه باید کمک کنند تا علاوه بر ایجاد فضاهای مناسب درمانی در این شهرستان، تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی متخصص مورد نیاز آن تامین شود.

نماینده مردم گنبدکاووس درمجلس شورای اسلامی بیان کرد: این شهرستان هزاران هکتار زمین ملی و کم بازده دارد اما برای ساخت بیمارستان به‌عنوان نیاز اصلی مردم هنوز زمین مناسب پیدا نشده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم در پاسخ به نگرانی و خواسته نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی گفت: باوجود عقب ماندگی‌های زیرساختی حوزه درمان گلستان و کمبود نیروی انسانی متخصص، راهبرد وزارت بهداشت و این دانشگاه در دوره جدید بخش عادلانه امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی متخصص در شهرستان‌ها است.

ابراهیمی افزود: گنبدکاووس در حوزه زیرساخت‌های درمان ضعیف‌تر از دیگر نقاط گلستان است که تلاش داریم این ضعف‌ها را با همدلی و همراهی بیشتر مسئولان استانی و شهرستان، جذب منابع ملی و نیز استفاده از ظرفیت نیکوکاران رفع یا به حداقل برسانیم.

وی اضافه کرد: باوجود اینکه در چند سال گذشته ۹۰۰ تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی گلستان اضافه شده اما به نیروی انسانی متخصص از جمله پرستار کم توجهی شده و مراکز درمانی این استان با کمبود ۲ هزار و ۷۰۰ نفر نیروی انسانی بویژه پزشک و پرستار مواجه است.

امید مردم گنبدکاووس و منطقه شرق گلستان به تدبیر دولت چهاردهم در گره گشایی از مشکلات زیرساختی بخش بهداشت و درمان بویژه رفع موانع احداث بیمارستان ۴۰۰ تخت‌خوابی این شهرستان مرزی است تا مرهمی بر زخم کهنه فرسودگی مراکز درمانی باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha