به گزارش ايرنا از كنگره نورولوژي و الكتروفيزيولوژي باليني ايران، دكتر علي امينيهرندي روز چهارشنبه اظهار داشت: اختلالات حافظه به دو گروه قابل درمان و غيرقابل درمان تقسيم ميشوند و هدف پزشكان بيشتر در راستاي تشخيص و درمان موارد قابل درمان است زيرا در سير پيشرفت بيماري، علائم و طول عمر بيمار نمي توان تغييري ايجاد كرد.
وي بيان كرد: اختلالات حافظه قابل درمان گاهي شكل سادهاي به خود ميگيرد؛ براي نمونه كاهش سطح يك ويتامين در بدن ميتواند علائمي شبيه به بيماري آلزايمر ايجاد كند، اگر اين موارد به درستي شناسايي شوند، بيمار با مصرف دارو به سرعت بهبود مي يابد. همچنين گاهي بيماريهايي مانند اختلالات خلقي و نوروتيك شبيه اختلال حافظه ظاهر ميشوند كه نقش پزشك در تشخيص آنها بسيار حائز اهميت است.
امينيهرندي درباره روش هاي درماني نوين بيماري آلزايمر اظهار داشت: براي استفاده از واكسن به منظور جلوگيري از بيماري آلزايمر پيشرفتهايي حاصل شده اما هنوز اين واكسن وارد بازار نشده است كه اميدواريم در سالهاي آينده شاهد درمانهاي جديد بيماري آلزايمر و روشهاي پيشگيري جديد از ابتلا به آن باشيم.
متخصص مغز و اعصاب درباره بيماري آلزايمر تأكيد كرد: اين عارضه با واكنشهاي التهابي در مغز ارتباط تنگاتنگي دارد؛ بنابراين اگر بتوان از سير و پيشرفت اين واكنشهاي التهابي جلوگيري كرد، ميتوان مانع از پيشرفت بيماري آلزايمر و حتي ابتلا به آن شد.
اميني هرندي درباره روشهاي پيشگيري از اختلال آلزايمر گفت: داشتن سبك زندگي سالم، دوري از مصرف مواد سمي و فلزات سنگين مانند آلومينيوم و افزايش سطح آمادگي ذهني و مغزي به ما كمك ميكند كه از ابتلا به آلزايمر در امان باشيم.
متخصص مغز و اعصاب درباره طول عمر افرادي كه دچار آلزايمر ميشوند، توضيح داد: طول عمر اين بيماران به طور متوسط هشت سال است؛ چراكه اين اختلال سير پيش رونده دارد و نميتوان مانع از پيشرفت آن شد همچنين داروهايي كه براي درمان اين بيماري استفاده ميشوند، تنها ميتواند علائم بيمار را در مراحل خفيف و متوسط كنترل كند.
اميني هرندي با بيان اينكه 85 درصد از اختلافات حافظه در سنين بالا مربوط به بيماري آلزايمر است، اظهار داشت: نوع ژنتيكي بيماري آلزايمر در سنين پايين ميتواند بروز يابد.
وي درخصوص فراموشي ها و برخي اختلالات حافظه در سنين پايين گفت: بيشتر اختلالات حافظه در سنين پايين به علت اختلال در يكي از بخشهاي حافظه ايجاد ميشود. حافظه سه بخش اصلي دارد؛ بخشي كه اطلاعات از طريق آن وارد مغز ميشود، سپس اين اطلاعات در بخش ديگر كدگذاري شده و در نهايت در بخش سوم ذخيره ميشوند كه ميتوان در مواقع نياز از اين اطلاعات ذخيره شده، استفاده كرد.
اميني هرندي اظهار داشت: اگر در هر يك از اين سه مرحله اختلال ايجاد شود، فرآيند حافظه مختل ميشود؛ از اين رو علت اختلال حافظه در سنين پايين بيشتر تمركز نداشتن و اضطراب است.
متخصص مغز و اعصاب افزود: با تغيير سبك زندگي، درمان استرس، انجام ورزش و فعاليتهاي اجتماعي ميتوانيم از فراموشيهايي كه در سنين پايينتر به سراغ ما ميآيد، جلوگيري كنيم.
بيست و پنجمين كنگره بين المللي نورولوژي و الكتروفيزيولوژي باليني ايران در روزهاي 11 تا 14 ارديبهشت ماه در تهران درحال برگزاري است.
علمي**1834
دبير كنگره نورولوژي ايران:
10 درصد افراد بالاي 70 سال در جهان به آلزايمر مبتلا هستند
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۶:۵۹
کد خبر:
82903880
تهران- ايرنا- دبير علمي بيست و پنجمين كنگره نورولوژي و الكتروفيزيولوژي باليني ايران، از ابتلاي حدود 10 درصد افراد بالاي 70 سال به آلزايمر خبر داد و گفت: به طور كلي 25 ميليون نفر از جمعيت دنيا به اختلالات حافظه مبتلا هستند كه 75 درصد از اين اختلالات به علت آلزايمر ايجاد ميشوند.