مهرداد ميرزايي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: از مجموع 20 هزار تن صيد كشتي هاي ترال در محدوده آبهاي ساحلي چابهار و كنارك 15 هزار تن صادرات مي شود.
وي افزود: سال گذشته بيش از 250 هزار تن ماهي در بنادر چابهار و كنارك صيد شده كه 20 هزار تن آن مربوط به كشتي هاي ترال و بقيه توسط هزار و 400 قايق و 930 فروند لنج بوده است.
وي بيان كرد: صيد ماهي هاي غيرماكول توسط كشتي هاي صيادي صنعتي (ترال) سالانه 150 ميليون دلار براي كشور ارز آوري دارد.
وي ادامه داد: هر ساله در نيمه نخست به مدت سه ماه 18 فروند كشتي صيادي صنعتي مشهور به ترال در آب هاي ساحلي سيستان و بلوچستان در محدوده هشت مايلي اقدام به صيد ماهي هاي غيرماكول مي كنند.
معاون صيد و بنادر ماهيگيري اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان تصريح كرد: شمار كشتي هاي ترال كه در سال هاي گذشته بيش از 60 فروند بوده هم اينك به 18 فروند كاهش پيدا كرده است.
ميرزايي با بيان اينكه صيد سال هاي قبل كشتي هاي ترال به صورت كف روب در كف دريا بود و همه موجودات دريايي را جارو مي كردند، خاطرنشان كرد: هم اينك براي اين كشتي ها صيادي تا اعماق بيش از 130 متر مشخص شده است و جاي هيچ نگراني براي آسيب رساندن به محيط زيست و ساير آبزيان كف دريا وجود ندارد.
وي گفت: صيد كشتي هاي ترال كاملا متفاوت است و اين كشتي ها گونه هاي ماهي مهاجر نظير مركب، سلطان ابراهيم، يال اسبي، حسول و غيره را صيد مي كنند كه در صورت نبود استحصال به راحتي از محدوده آبهاي ساحلي ايران خارج و به ديگر كشورها از جمله عمان و پاكستان مهاجرت مي كنند.
وي افزود: اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان تمهيدات لازم را در مدت صيد كشتي هاي ترال براي رعايت قوانين و مقررات صيد انديشيده است و هيچ صياد و شهروند چابهاري و كناركي نگران آسيب رساندن اين كشتي ها به آبزيان دريايي نباشد.
معاون صيد و بنادر ماهيگيري اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان از جمله تمهيدات لازم را مشخص كردن صيدگاههاي كشتي ترال و صيد نكردن در كف دريا عنوان كرد و افزود: 11 فروند از كشتي هاي ترال فقط در يك ماه از نيمه نخست سال فعاليت صيد را انجام مي دهد.
ميرزايي نصب دستگاه ردياب بر روي كشتي هاي ترال به منظور رصد آني و لحظه اي صيادي، بازديد ميداني توسط گشت هاي يگان حفاظت منابع و مشخص كردن صيدگاههاي آنان جدا از صيد شناورهاي سنتي را از ديگر اقدامات و تمهيدات لازم اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان براي نظارت بيشتر بر اين كشتي ها عنوان كرد.
وي گفت: كشتي هاي صيادي صنعتي (ترال) در مدت صيد نسبت به بازسازي ذخاير آبهاي ساحلي سيستان و بلوچستان (درياي عمان) مشاركت لازم را دارند و اقدامات خوبي در ساخت زيستگاههاي مصنوعي و ايجاد اشتغال انجام مي دهند.
به گزارش ايرنا، سيستان وبلوچستان به سبب گستردگي منابع آبي داراي 2 اداره كل شيلات در شمال و جنوب استان است كه اداره كل شيلات سيستان مستقر در زابل واقع در شمال استان وظيفه كنترل و حمايت از منابع آبي داخلي و اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهاي درياي عمان فعال است.
بنادر چابهار و كنارك با ظرفيت هاي فراوان در جنوب سيستان و بلوچستان واقع شدند.
3043**3042
معاون اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان:
كشتي هاي ترال 20 هزار تن ماهي غيرماكول صيد مي كنند
۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۸:۲۵
کد خبر:
82904071
چابهار - ايرنا - معاون صيد و بنادر ماهيگيري اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان گفت: سالانه بيش از 20 هزار تن ماهي غيرماكول (غير حلال) توسط كشتي هاي صيادي صنعتي ترال در آب هاي ساحلي اين استان صيد مي شود.