۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۹:۰۷
کد خبر: 82907325
T T
۰ نفر

چین ركورد دار خرید اینترنتی در جهان

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۹:۰۷
کد خبر: 82907325
چین ركورد دار خرید اینترنتی در جهان

پكن - ایرنا - با توسعه شبكه اینترنت سراسری در چین و استفاده از نرم افزارهای تلفن همراه در این كشور، بیشتر مردم چین دیگر نیازی به حمل پول نقد برای خرید ندارند.

به گزارش ایرنا تازه ترین بررسی های صورت گرفته در این كشور نشان می دهد كه نزدیك به 85 درصد از مردم چین با استفاده از اینترنت و تلفن های همراه خود و بدون استفاده از پول نقد خرید می كنند.
در این میان استفاده از نرم افزارهای مختلف به شبكه های مختلف و شهروندان تسری یافته و تسهیل در این زمینه باعث شده است تا مردم از تلفن های همراه و رایانه های متصل به اینترنت برای جابجایی وجوه استفاده كنند.
همین مساله همچنین موجب شده است تا مردم كمتر به بانك ها مراجعه كنند و استفاده از نرم افزارهای تلفن های همراه مانند 'ویچت' و 'جیرفوبایو' به آنها امكان می دهد از اینترنت و به صورت آنلاین خرید كرده و قبوض برق، آب و تلفن را پرداخت كرده و حتی معاملات تجاری شركت هایشان را در همین نرم افزارها مدیریت كنند.
در نظرسنجی كه روزنامه مردم چین به آن اشاره كرده آمده است حدود 84 درصد از مردم نمی خواهند پول نقد همراه داشته باشند و فقط چهار درصد گفته اند باید وجه نقد همراه ببرند فقط شمار كمی گفته اند داشتن پول نقد برایشان مطلوب است.
در این نظرسنجی كه از بیش از 6 هزار نفر در 326 شهر و منطقه در چین انجام شده است، بیشتر آنها گفته اند كه با خیال آسوده از نرم افزارهای اینترنتی و تلفن همراه برای خرید استفاده می كنند.

** مزایا و معایب خرید اینترنتی
استاد اقتصاد دانشگاه پكن در مورد دلایل گرایش مردم به خرید اینترنتی، در دسترس بودن اینترنت پر سرعت و تلفن های هوشمند، سهولت خرید از این طریق و ارسال بسته های پستی با سرعت بالا را مهمترین این دلایل عنوان كرد.
'لی ژانگ' علت چنین استقبالی را هماهنگی و یكپارچه شدن فروشگا‌های محلی با كانال‌های تجارت اینترنتی می‌داند و می گوید اما بزرگترین نگرانی مسئولان و مشتریان، همچنان تقلبی بودن برخی از كالاهای خریداری شده است.
او گفت: برخی از كالاهایی كه مردم از این طریق خرید می كنند تقلبی بوده و نفوذ هكرهای اینترنتی نیز برای مشتریان مشكل ساز شده است.

** 23 هزار میلیارد دلار، حجم خرید سالانه
مركز اطلاع رسانی و شبكه اینترنت چین در گزارشی آورده است كه شمار پرداخت كنندگان وجه با استفاده از تلفن همراه در سال 2017 میلادی 58 درصد بیش از سال 2016 بوده است.
اداره اطلاع رسانی چین نیز در گزارش جداگانه ای آورده است میزان پرداخت های تلفن همراه در چین در سال گذشته میلادی به بیش از 23 هزار میلیارد دلار رسیده است همین گزارش نشان می دهد بیشترین پرداخت ها را مردم چین با استفاده از نرم افزار ویچت انجام می دهند.
نرم افزار دیگری كه برای چینی ها بخصوص كاربرد بیشتری دارد 'علی پی' نام دارد كه مشابه ویچت است اما به دلیل كاربرد آن در 360 نقطه در خارج از چین مشتركان زیادی را به خود جذب كرده است و مسافران چینی حتی در بسیاری از كشورهای آسیای جنوب شرقی می توانند از آن برای پرداخت استفاده كنند.
چین می گوید كه در صنعت پرداخت های آنلاین از طریق تلفن های همراه در صدر كشورهای دیگر جهان قرار دارد و بتدریج در حال صادر كردن این فن آوری به كشورهای پیشرفته است.

** توسعه شبكه اینترنت
در كنار این رویداد، چین اعلام كرده است در راستای توسعه شبكه جهانی اینترنت و پر سرعت تر كردن ارتباطات با تلفن های همراه و سهولت بیشتر در خریدهای اینترنتی، می كوشد با یك سرمایه گذاری 411 میلیارد دلاری به این هدف نایل آید.
چین از بزرگترین سرمایه گذاران در صنعت فناوری اطلاع رسانی است و بین سال های 2020 تا 2030 میلادی نیز برای توسعه فن آوری نسل پنجم اینترنت سرمایه گذاری كلانی خواهد كرد.
با این حساب ایجاد سامانه نسل پنجم اینترنت و زیرساخت های آن، بزرگترین و پرهزینه ترین شبكه اینترنتی از این نسل در جهان محسوب می شود و چین پیشرو دیگر كشورها در دو دهه آینده خواهد بود.
وزارت صنعت و فن آوری اطلاع رسانی و آكادمی صنایع اطلاع رسانی و ارتباطات چین در گزارش هایی آورده اند كه اولین شبكه های نسل پنجم بتدریج از سال 2023 میلادی شكل خواهد گرفت.
سرمایه گذاری چین تا سال 2025 میلادی برای توسعه شبكه فن آوری نسل پنجم پرسرعت اینترنت معادل 3.2 دهم درصد از رشد تولید ناخالص داخلی چین خواهد بود.
چین هم اكنون طبق آمار رسمی این وزارتخانه كه در تارنمای آن منتشر شده است بزرگترین بازار تلفن های هوشمند دنیا به حساب می اید.
شمار مشتركان تلفن های همراه نسل چهارم كه از سرعت قابل توجهی برخوردار است اكنون در چین به بیش از 843 میلیون و 700 هزار نفر رسیده است.
اگر چین سرمایه گذاری كلان مذكور را به نسل پنجم اختصاص دهد تا یك دهه دیگر این كشور بزرگترین بازار اینترنت پرسرعت از این نسل در دنیا خواهد بود.
پیش بینی ها نشان می دهد كه در سال 2019 میلادی شبكه نسل پنجم به صورت ابتدایی شكل گیرد و شمار مشتركان آن در چین به 31 میلیون نفر برسد.
اما با شكل گیری این شبكه بتدریج از سال 2023 میلادی شمار مشتركان نسل پنجم در چین به نزدیك 600 میلیون نفر خواهد رسید.
آساق**231**1904**