استفاده از این فناوری پیشرفته از عرصه ارتباطات، خودروهای هوشمند و لوازم الکترونیکی گرفته تا بخش های بهداشتی و پزشکی و همچنین آموزش و پرورش در واقع باب تازه ای از پیشرفت و انقلابی در عصر نوین ارتباطات ایجاد می کند.
این فناوری بتدریج با گسترش خود دستکم می تواند ۲۲ میلیون فرصت شغلی ایجاد کرده و جهان را بیشتر مرتبط سازد و نزدیک به ۱۲ هزار میلیارد دلار به اقتصاد دنیا تزریق خواهد کرد.
شبکه فنی نسل پنجم تلفن های همراه می تواند با سرعتی بسیار بالا به مشترکان خدمات دهد این ویژگی باعث صرف جویی در زمان می شود همزمان کارکرد ادارات و نهادها را تسریع می کند.
هر وسیله ای در این دنیا با بهره گیری از این فناوری می تواند اینترنتی و دیجیتالی شود این شرایط یک انقلاب فناوری در دنیا ایجاد می کند و مشترکان از مزایای آن بهره مند شده و همزمان می توانند هزینه کمتری نیز برایش پرداخت کنند.
البته تغییر در برخی از بخش های صنعتی و اقتصادی کشورهایی که پیشتر خود را با نسل چهارم اینترنتی تطیبق داده اند، سخت و هزینه بر است و احتمالا برای هر تحولی به منظور مرتبط شدن با شبکه جدیدی که هر گیگا بایت آن در ثانیه سرعتی فوق العاده به مشترک می دهد، زمان بر خواهد بود.
با استفاده از فناوری جدید، زندگی و فعالیت ها شتاب بیشتری می گیرد شاید در یک لباس فروشی دیجیتالی مردم بسرعت چندین لباس را با داده های این شبکه مورد اندازه گیری قرار دهند و فروش چنین فروشگاه هایی نیز طبیعتا بیشتر خواهد شد.
این فناوری جدید در صنعت خودرو نیز تحول فوق العاده ای ایجاد می کند به طوری که ضمن بالا بردن سرعت در تطبیق شرایط خودرو با جاده ها، به راننده ها امنیت بیشتری می دهد داده های سریع این شبکه، مخاطرات را در ساخت و استفاده از خودروهای جدید ایمن تر می کند.
در بخش های بهداشتی و پزشکی خدمات سریعتر به مشتریان ارایه خواهد شد در جریان استفاده از این شبکه پر سرعت، مردم می توانند از طریق اینترنت با پزشکان و بیمارستان ها مرتبط شوند و از خدمات عمومی با سرعت بالایی برخوردار شوند.
گسترش این شبکه اکنون موضوع مورد توجه کشورهای مختلف است چین در این زمینه موفق شده است تنها در سال جاری میلادی بتدریج میلیاردها دلار به اقتصاد خود تزریق کند به طوری که استفاده از تلفن های هوشمند این نسل در شهرهای بزرگ چین شروع شده است.
نسل پنجم اینترنت قادر است توان و قابلیت های مشترکان را برای ارتباطات بسیار سریعتر در هر عرصه ای بالاتر ببرد و این همان خاصیت بسیار مهم این شبکه است که تارهای آن بتدریج سراسر دنیا را به یکدیگر مرتبط خواهد کرد و شتاب بیشتری به زندگی در عصر ماشینیزم خواهد داد.
شرکت چاینا موبایل بزرگترین اپراتور مخابراتی دنیا از لحاظ شمار کاربران و مشترکان، در بیانیه ای اعلام کرد ۱۰ هزار ترمینال و تجهیزات نسل پنجم را به شرکت های بزرگ مخابراتی داده است.
بر اساس این بیانیه پروانه های فعالیت تلفن های نسل پنجم در چین صادر شده است و از اولین روز ماه جولای (۱۱ تیر) نیز تجهیزات جدید برای تلفن های هوشمند نسل پنجم از سوی شرکت های بزرگ ارتباطاتی و مخابراتی وارد بازار شده است.
این تجهیزات در اختیار شرکت های بزرگی چون هواوی، زد تی یی، شیائومی، اوپو و پلاس وان قرار گرفته است و آنها از ماه آینده میلادی خدمات را در اختیار دارندگان تلفن های هوشمند نسل پنجم قرار می دهند.
«یانگ جیه» رییس این شرکت گفت: چاینا موبایل بسرعت در حال گسترش شبکه مخابراتی نسل پنجم است که سرعت آن در چین از هر نقطه دیگری در دنیا بیشتر است.
قرار است در سال جاری میلادی چاینا موبایل ۵۰ هزار ایستگاه داده های شبکه نسل پنجم را در ۵۰ شهر ایجاد کند و از سال آینده میلادی بیشتر شهرهای چین تحت پوشش این خدمات سریع مخابراتی قرار گیرند.
بسیاری از مشترکان از قیمت بالای تلفن های هوشمندی که قابلیت کار با شبکه نسل پنجم را دارند، گلایه کرده اند به همین دلیل این شرکت چینی اعلام کرده است تا پایان سال آینده میلادی تلفن های جدیدی را در اختیار مشترکان قرار می دهد که قیمت آنها حدود ۱۴۵ دلار خواهد بود.
چین کار صدور پروانه های استفاده از داده های تلفن نسل پنجم را از ماه جاری میلادی شروع کرده و با سرعتی به مراتب بیشتر از دیگر کشورها نظیر آمریکا و کره جنوبی برای توسعه این شبکه حرکت می کند.
وزارت صنعت و فناوری اطلاع رسانی چین هم در بیانیه ای اعلام کرد که سه شرکت بزرگ مخابراتی این کشور در سال جاری میلادی ۹۰ هزار ایستگاه داده نسل پنجم را در کشور ایجاد خواهند کرد.
گفته می شود که چین تا سال ۲۰۲۵ میلادی بزرگترین بازار مخابرات نسل پنجم در دنیا خواهد بود و شمار مشترکان آن به ۴۶۰ میلیون نفر خواهد رسید شمار مشترکان در اروپا تا آن زمان ۲۰۵ میلیون و در آمریکا ۱۸۷ میلیون نفر خواهد بود.
اینترنت نسل پنجم یا ۵G را انقلاب جدید در انتقال اطلاعات به شکل بیسیم می گویند.
در زمینه سرعت این نسل از اینترنت گفته می شود دانلود کامل یک فیلم با کیفیت اچ. دی که با اینترنت نسل چهارم یا ۴G حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد با ۵G کمتر از یک ثانیه طول خواهد کشید.
از طرف دیگر این فنآوری به پزشکان اجازه میدهد از راه دور عملیات جراحی را هدایت کنند و همچنین میتوان با اتصال مجازیِ مناطق شهری زمینه را برای ایجاد شهرهای هوشمند فراهم کند.
نظر شما