زهرا همتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بخشی از رواج پدیده كودك آزاری در جامعه ناشی از ناآگاهی خانواده ها از عوارض این مساله بوده كه در این زمینه لزوم آموزش به مردم ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی رسالت آموزش و پرورش در این زمینه را مهم دانست و گفت: اولیا دانش آموزان باید از عوارض و پیامد تنبیه كودكان اعم از جسمی، روحی، روانی و غیره آگاه شوند كه در این زمینه اولیا مدارس نقش مهمی ایفا می كنند.
وی انواع كودك آزاری را شامل جسمی، جنسی، عاطفی و روحی عنوان كرد و گفت: اگرچه مردم از آزار جسمی كودكان آگاه می شوند ولی سایر كودك آزاری شاید شیوع بیشتری داشته باشد چراكه عامه مردم از آن بی اطلاع بوده و پنهان می ماند.
مدیر كل بهزیستی ایلام مهمترین عواقب كودك آزاری را كاهش اعتماد به نفس، پایین آمدن قدرت دفاع شخصی از خود، توام شدن احساس بد بودن به كودك و غیره عنوان كرد و گفت: این آسیب راه را برای بروز سایر آسیب های اجتماعی و اختلالات روانی برای كودك آزار دیده در آینده فراهم می كند.
وی گفت: فردی كه در كودكی مورد آزار و اذیت قرار گرفته در مقابل سوء استفاده های جنسی و جسمی قدرت دفاع نداشته و به فردی ضعیف توام با اختلال افسردگی و روانی تبدیل می شود.
وی با بیان اینكه پدیده كودك آزاری سلامت اجتماعی جامعه را به خطر می اندازد، اظهار كرد: كودك آزار دیده ممكن است به كودكی بیماری تبدیل شود كه وارد جامعه شده و ممكن است دست به انتقام برای آزار و اذیتی كه با آن مواجه بوده، بزند.
همتی تخریب اموال عمومی، انتقال خشونت به سایر كودكان و یا فرزند خود در آینده برای كاهش فشار روانی را از دیگر پیامدهای كودك آزاری عنوان كرد و گفت: كودك آزار دیده نباید در جامعه رها شود چرا كه سایر كودكان را مورد اذیت قرار خواهد داد بنابراین از مردم می خواهیم تا در صورت مشاهده كودك آزاری آنرا به مراكز بهزیستی گزارش دهند.
وی گفت: در صورت اعلام گزارش كودك آزاری به مراكز اورژانس اجتماعی بهزیستی كارشناسان و مددكاران این مراكز در كوتاه ترین زمان ممكن در محل حضور یافته و اقدام های لازم را برای حمایت از كودك انجام می دهند و چنانچه والدین كودك صلاحیت سرپرستی را نداشته باشند با نظر قاضی حكم جلب صلاحیت سرپرستی برای آنها صادر خواهد شد.
وی با بیان اینكه قانون حمایت از كودكان نیازمند بازنگری است، گفت: در صورت اصلاح این قانون حمایت های بیشتری از كودكان انجام خواهد شد.
وی همچنین به وضعیت كودك آزاری در این استان اشاره كرد و گفت: در طول سال گذشته در مجموع گزارش 70 مورد كودك آزاری از طریق مراكز اورژانس اجتماعی به این سازمان اطلاع داده شده است.
وی عمده علت های كودك آزاری را بد سرپرستی به علت اعتیاد و سایر آسیب های اجتماعی عنوان كرد و گفت: عمده این كودك آزاری ها از نوع جسمی و فیزیكی بوده كه اقدام های كارشناسی و مددكاری لازم برای آنها انجام شده است.
وی با اشاره به سهولت شماره گیری 123برای كودكان، از اولیا مدارس و فرزندان خواست این شماره را به كودكان آموزش داده تا در صورت اینكه مورد آزار و اذیت قرار گرفتند به بهزیستی اطلاع دهند.
6034/7171
ایلام - ایرنا - مدیركل بهزیستی ایلام با اشاره به بروز پدیده اجتماعی كودك آزاری در جامعه، برای كاهش این معضل از مردم خواست موارد مشهود كوك آزاری را به مراكز اورژانس اجتماعی 123 بهزیستی گزارش دهند.