محمد حسین ریاحی روز سه شنبه در كارگروه تخصصی اشتغال استان با بیان اینكه سهم یزد در بودجه مصوب اشتغال نسبت به اعتبار ابلاغی مطلوب بود ، افزود: از این لحاظ ، یزد در میان چهار استان پیشرو كشور قرار دارد.
وی افزود: از 136 طرح با اشتغال یكهزار و 904 نفر كه سال 96 در بخش اشتغال فراگیر تصویب شد فقط متقاضیان هشت طرح تسهیلات دریافت كردند این در حالی است كه در سامانه كارا 6 طرح ثبت شده و بانكها باید به تسریع این موضوع و ثبت در سامانه بیشتر تلاش كنند.
دبیر كارگروه اشتغال استان اضافه كرد: امسال 34طرح با اشتغالزایی 854 نفر در كارگروه تصویب شد و 2 هزار و 758 نفر با اجرای این طرحها به تعداد شاغلان استان اضافه می شود كه درصد تحقق عملكرد این بخش 134.5 درصد است.
ریاحی درباره وضعیت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری هم گفت: این طرح از اول بهمن سال 96 در استان شروع شد كه تاكنون هشت جلسه در این خصوص برگزار شد كه 562 طرح بررسی و 413 طرح نیز به تصویب رسید.
وی افزود: امسال نیز در چهار جلسه كمیته فنی، 349 طرح مصوب شد كه مجموع 762 طرح با اعتباری افزون بر 146 میلیارد تومان و تعهد اشتغال 2هزار و 405 نفر رسید در حالیكه سهم استان در مرحله اول 83.2 میلیارد تومان با تعهد یكهزار و 110 نفر اشتغال اعلام شده بود.
مدیركل تعاون یزد ادامه داد: با وجود این رشد و رتبه برتر یزد در میان استانهای كشور شاهد تحقق 176 درصد عملكرد این بخش هستیم كه عملكرد بسیار خوبی در بخش تسهیلات روستایی و عشایری ارزیابی می شود.
ریاحی یادآور شد: بیشترین طرح های مصوب این بخش با 302 مورد و تعهد 832 نفر اشتغال مربوط به جهاد كشاورزی و بهترین عملكرد مربوط به شهرستانهای بافق ، ابركوه و مهریز با تحقق رشد 292 ، 246 و 230 درصد است.
وی درباره وضعیت بیكاری و اشتغال استان اظهار كرد : پارسال نرخ بیكاری استان 12.8 درصد و میانگین نرخ بیكاری كشوری 12.1درصد بود و نرخ مشاركت اقتصادی یزد 42.2 درصد و در كشور 40.3 درصد بود.
این مسئول با بیان اینكه نرخ بیكاری استان از سال 95 تا 96 ثابت بود، افزود: نرخ بیكاری در كشور سال 95، 12.4 بود ولی در سال 96 به 3دهم درصد كاهش یافت اما نرخ بیكاری استان در این مدت روند ثابت 12.8 را داشت.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی یزد اضافه كرد: در سالهای 95 و 96 سهم اشتغال بخش كشاورزی كشور از 18 درصد به 17.6 درصد كاهش یافت ولی در یزد از 8.3 درصد به 8.4 درصد افزایش یافت.
ریاحی خاطرنشان كرد: سهم صنعت كشور در این مدت از 31.9 درصد به 32 درصد افزایش یافته ولی این رشد در یزد بیشتر بود و از 45.4 درصد به 46.6 درصد رسید در عین حال سهم اشتغال خدمات یزد با وجود افزایش سهم اشتغال این بخش در كشور ، از 46.3 درصد به 44.9 درصد كاهش پیدا كرد.
به گفته وی سهم اشتغال خدمات كشور در سال 95 حدود 50.1 درصد بود كه در سال 96 این عدد به 50.4 درصد رسید كه همه اینها بیانگر تغییر كم در وضعیت سهم اشتغال كشور است ولی در یزد تغییر محسوس تر بود.
مدیركل تعاون یزد بر لزوم نظارت عملیاتی و مالی بر تسهیلات پرداختی به طرحهای اشتغال فراگیر و روستایی تأكید كرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد هم گفت: نظارت بر تحقق عملكردها ضروری است كه باید در سه مرحله ، قبل از اجرا ، حین اجرا و بعد از اجرا انجام شود.
سید مجتبی حسینی پور افزود: این نظارت ها بیشتر به خاطر این است كه در گذشته طرح های ناموفقی ، تسهیلاتی برای اشتغال دریافت كردند، چون نظارت نبود در مسیر هدف گذاری هزینه نشد.
وی اضافه كرد: نكته دیگر این است در تسهیلات اشتغال فراگیر ، همه سراغ یك بعد طرحها یعنی رسته های تعریف شده رفته اند و ظرفیت هایی همچون طرح های كارورزی ، مهارت آموزی كسب و كار نوآوری و توسعه مشاغل عمومی كمتر مورد توجه بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد همچنین با نامناسب دانستن وضعیت جذب تسهیلات در كشور و استان گفت: تمامی بخش ها تلاش كنند تا منابع مالی در گردش باشد و در یك جا ساكن نشود و تسهیلات در بهترین و پربازدهترین عرصهها استفاده شود.
حسینی پور درباه تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری اظهار كرد: تصویب طرحهای این بخش باید با توجه به روستایی بودن آنها و در واقع اشتغال با نگاه توسعه روستا باشد و از سوی دیگر طرحها در تمام حوزه های اشتغال به نوعی تكمیل زنجیره تولید و در راستای خوشه ها و اشتغال هدفمند صورت گیرد.
1968/ 2047/
یزد - ایرنا - مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی یزد گفت: میزان سهم اعتبار مصوب كارگروه اشتغال استان برای معرفی به بانكها در بخش وام اشتغال فراگیر 134درصد و روستایی و عشایری 176 درصد تحقق یافت.