علي صفر ماكنعلي، چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در سال 96 سازمان دامپزشكي با اوج بيماري فوق حاد پرندگان مواجه بود كه مديريت و مهار اين بيماري بيشترين وقت، انرژي و هزينه اين سازمان را به خود اختصاص داد.
وي ادامه داد: پارسال بر اثر شيوع آنفلوانزاي پرندگان بيش از 20 ميليون قطعه مرغ تخم گذار در كشور از چرخه توليد خارج شد كه با مديريتي جهادي در معاونت امور دام وزارت جهاد كشاورزي و سازمان دامپزشكي كشور، جايگزيني مرغ هاي معدوم انجام شد تا وابستگي كشور در زمينه واردات تخم مرغ به حداقل برسد.
معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشكي كشور بيان كرد: امسال براي كنترل آنفلوانزاي پرندگان برنامه اي ملي در پنج محور رصد و پايش، تشخيص، اعمال موارد كنترلي آموزش و اطلاع رساني، ارزيابي و مراقبت در حال اجراست كه پيش بيني مي شود با انجام آن 80 درصد تلفات ناشي از اين بيماري در كشور در سال 97 كاهش يابد.
ماكنعلي افزود: همچنين امسال برنامه واكسيناسيون طيور به طور جدي از سوي اين معاونت با جديت دنبال مي شود.
وي ادامه داد: هم اكنون 24 هزار و 777 واحد توليد مرغ گوشتي و يك هزار و 800 واحد پرورش مرغ تخم گذار در كشور وجود دارد.
او گفت: در حال حاضر 74 ميليون تن تخم مرغ در دنيا توليد مي شود كه ايران در زمره يكي از 10 كشور برتر دنيا در توليد اين
محصول است.
ماكنعلي در بخش ديگري از مطالب خود اظهار داشت: در سال 97 نيز راهبرد كنترل بيماري تب برفكي به گونه اي تدوين شده كه خسارت هايي كه از اين طريق ظرف چند دهه گذشته هر سال دامداران را تهديد مي كرد، مهار شود.
وي در مورد تب كريمه كنگو هم گفت: منشا اين بيماري ويروس است كه متاسفانه هيچ نشانه مشهودي در گاو، گوسفند و شتر ندارد و انتقال آن در انسان از طريق ترشحات و بزاق صورت مي گيرد.
وي افزود: پيشگيري هاي اوليه و كنترل بهداشتي اگر اعمال شود تب كريمه كنگو كاملا قابل كنترل است و طبق آخرين گزارش ها، نمونه اي از ابتلاي انسان به اين بيماري در استان فارس گزارش نشده است.
معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشكي همچنين افزود: امسال بيش از 27 ميليون دام در مقابل بيماري طاعون نشخوار كنندگان و 670هزار وحوش از جمله سگ گله و سگ خانگي در مقابل بيماري هاري واكسينه خواهند شد.
ماكنعلي اضافه كرد: با هدف ارتقاي عملكرد شبكه ملي تشخيص، موضوع تجميع آزمايشگاه هاي دامپزشكي كشور نيز در سه محور نيروي انساني، تجهيزات و نوع فعاليت براي سال 97 در دستور كار قرار دارد.
اين مقام مسئول همچنين، ورود به بازارهاي منطقه اي را از اهداف مهم اين سازمان بيان كرد و گفت: در حال حاضر صادرات گاوهاي اصيل ايراني، ميگو، گوشت، پوست شتر مرغ و ماهي قزل آلا به بازارهاي منطقه از جمله عمان و كشورهاي آسياي ميانه، اروپا و منطقه تجاري اورآسيا درحال انجام است.
بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان (HPAI) بين پرندگان و انسان مشترك است، اين نوع آنفلوانزا يكي از بيماري هاي به شدت واگير و كشنده در پرندگان است كه توسط ويروس نوع A كه تمايل زيادي به سلول هاي مخاطي و به ويژه دستگاه تنفس و دستگاه گوارش دارد، ايجاد مي شود.
اين بيماري در مواردي به ساير پستانداران نيز از طريق تماس مستقيم و غير مستقيم با پرنده آلوده منتقل مي شود، اين ويروس علاوه بر پرندگان مي تواند انسان، خوك، پستانداران دريايي، سنجاب و حتي گربه سانان مانند پلنگ و ببر را نيز آلوده كند، اين بيماري به علت شدت تلفات بالا به طاعون پرندگان نيز مشهور است.
از اوايل دهه 60 ميلادي تاكنون موارد متعددي از اين بيماري در بين طيور اهلي بسياري از كشورها گزارش شده ولي بيشترين تنوع ويروس هاي آنفلوانزاي پرندگان دربين پرندگان وحشي به ويژه پرندگان آبزي راسته اردك سانان مانند اردك، غاز، قو و پرندگان كرانه زي مشاهده شده است.
9873 /6118
معاون سازمان دامپزشكي:
بيماري آنفلوانزاي مرغي در كشور مهار شده است
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۲۲:۰۶
کد خبر:
82910769
شيراز-ايرنا- معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشكي كشور گفت: ممكن است گزارش هاي معدودي از بيماري آنفلوانزاي مرغي واصل شود اما هم اكنون اين بيماري در كشور مهار شده است.