۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۷:۲۳
کد خبر: 82911478
T T
۰ نفر

مديركل انتقال خون:

شاخص اهداي خون قم 32 در هزار تن است

۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۷:۲۳
کد خبر: 82911478
شاخص اهداي خون قم 32 در هزار تن است

قم - ايرنا - مديركل انتقال خون قم گفت: ميزان شاخص اهداي خون دراين استان ، 32 در يك هزار تن است كه نشان دهنده استقبال مردم ازاين امر خداپسندانه است.

به گزارش ايرنا ، مرتضي نوريان روز پنجشنبه در سمينار هموويژلانس و مديريت خون در دانشگاه علوم پزشكي قم افزود: آمارهاي جهاني 13 در يك هزار تن، در كشورهاي توسعه يافته 38 در يك هزار تن و ميانگين كشور ايران 27 در يك هزار تن است.
وي اضافه كرد: دركشورمان ايمني خون از لحاظ بيماري ها در مقايسه با كشورهاي اروپايي و آمريكايي بسيار بالا است كه اين امر به علت توجه روند سازمان انتقال خون در غربالگري اهداكنندگان است.
وي با اشاره به اجراي طرح مديريت خون گفت: نظام مراقبت و نظارت بر مصرف خون و فراورده هاي خوني يكي از تازه ترين يافته هاي طب انتقال خون است كه از سال 88 در 50 مركز درماني كشور به صورت پايلوت اجرايي و از سال 91 در تمام مراكز درماني كشور به صورت اجباري انجام شد.
وي ادامه داد: هدف از اجراي اين طرح، بهبود فرايند انتقال خون و جمع آوري و تحليل يافته ها و چگونگي اصلاح آن در راستاي ارتقاي سلامت بيماران است.
نوريان با بيان اين كه انتقال خون قم بخش ويژه اي براي هموويژلانس اختصاص داده است گفت: اين اداره كل آمادگي هماهنگي با مراكز درماني و انتقال اندوخته هاي علمي و پژوهشي به متقاضيان است تا طرح مديريت خون با قوت بيشتري در قم اجرايي شود.
وي تاكيد كرد: اين طرح بايد در مراكز درماني مورد توجه قرار گيرد چراكه يكي از مهم ترين راهبردهاي علمي براي بهبود نتايج درماني بيماران ، مديريت خون و بهره گيري از داروها، تجهيزات و فناوري هاي نوين دانش تزريق خون، سياست درمان هاي جايگزين به منظور جبران نياز بيماران به خون و فرآورده هاي آن است.
مديركل انتقال خون قم به طرح پلاكت فرزيس، اشاره كرد و گفت: اين روش ها از فناوري هاي جديد انتقال خون است كه بايد به مردم معرفي شود چرا كه با اهداي اين پلاكت ها به بيماراني كه داراي بيماري هاي خاص هستند كمك شاياني صورت مي گيرد.
نوريان گفت: خون كامل از اجزاي مختلفي از جمله پلاكت‌ ها، پلاسما، گلبول‌ هاي سفيد و قرمز تشكيل شده است كه جداسازي پلاكت ها از خون يكي از درمان ‌هاي نجات ‌بخش براي بيماران مبتلا به سرطان، بيماران پيوند مغز استخوان، مبتلايان آنمي آپلاستيك، مجروحان سوانح مختلف و بيماران داراي اختلالات انعقادي است.
وي خاطر نشان كرد: روش پلاكت فرزيس به علت اين كه بيمار در معرض تماس با اهداكننده كمتري قرار مي ‌گيرد نقش مهمي در سازگاري خون و پلاكت شخص اهداكننده و گيرنده دارد و ضريب حساسيت و احتمال عدم پذيرش در بدن گيرنده را كاهش مي ‎دهد.
/8138/ 6133/