۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۴۳
کد خبر: 82912011
T T
۰ نفر

محققان روشي جديد براي تشخيص بيماري هاي ريه ابداع كردند

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۴۳
کد خبر: 82912011
محققان روشي جديد براي تشخيص بيماري هاي ريه ابداع كردند

تهران- ايرنا- گروهي از محققان انگليسي روش تركيبي جديدي براي تشخيص وضعيت ريه يافته اند كه در معاينه بيماري هاي اين اندام از جمله بيماري مزمن انسدادي ريه مي تواند بسيار مفيد باشد.

به گزارش روز جمعه گروه علمي ايرنا از پايگاه اطلاع رساني پزشكي نيوز مديكال، اين محقق كه از رشته هاي مختلف رياضيات، پزشكي و راديولوژي دانشكده هاي مختلف دانشگاه ساوتهمپتون انگليس هستند؛ روشي را براي توصيف عددي ساختار پيچيده سه بعدي ريه را با استفاده از توپولوژي (نوعي روش رياضي براي مطالعه اشكال پيچيده) يافته اند.
محققان با استفاده از تركيبي از سي تي اسكن و الگوريتم هاي با عملكرد بالا، خصوصيات آماري ريه را در سه بعد و در همه برونش هاي 64 بيمار يافته اند كه در سه گروه قرار مي گرفتند؛ يبماران سالم غيرسيگاري، بيماران سالم سيگاري و بيماران مبتلا به بيماري انسدادي ريه متوسط و خفيف.
براساس اين گزارش، بيماري انسدادي ريه نوعي بيماري است كه برونش ها و بافت ريه را درگير مي كند و منجر به عفونت ريه مي شود. اين بيماري هر ساله 200 ميليون نفر را از ميانسالان و بزرگسالان مبتلا مي كند و چهارمين دليل مرگ و مير در جهان به شمار مي آيد.
اين گروه محققان خصوصيات ريه از جمله ساختار و حجم برونش ها، مسير و اندازه آنها و تغييرات مقايسه اي را در زمان دم و بازدهم عميق بررسي كرده و پي برده اند كه وجود برونش هاي بزرگ تر به طور معمول نشان دهنده عملكرد بهتر ريه است.
همچنين آنها دريافتند اين روش مي تواند دقيق و به طور قاطع گروه هاي مختلف بيماران را شناسايي كند؛ خصوصيات عملكرد ريه آنها و مراحل مختلف وضعيت بيماري را نيز تشخيص دهد همچنين مشخصاتي را شناسايي كند كه با چشم غيرمسلح قابل شناسايي نيست.
اين محققان اميدوار اند استفاده از اين روش براي تعداد بيشتري از بيماران و تركيب آن با داده هاي ديگر به پيشرفتي مهم در سطح جهاني منجر شود كه ابزاري باليني .براي تشخيص سريع شرايط بيماري هايي مانند آسم و انسداد ريوي باشد.
پروفسور جاك برودزكي محقق ارشد اين طرح از دانشگاه ساوتهمپتون مي گويد: ابزاري كه تاكنون براي تشخيص وضعيت ريه استفاده مي شد يك دستگاه اسپيرومتر است كه ميزان هوا را در دم و بازدم تشخيص مي داد، همچنين سي تي اسكن هاي دوبعدي كه متخصصان ريه و راديولوژي توان علمي تحليل آن را دارند.
وي مي افزايد: تحقيقات ما نشان داد اين روش جديد با استفاده از تحليل داده هاي توپولوژي مي تواند روش هاي اثبات شده پيشين را تكميل كرده و توسعه دهد كه طيف گسترده و دقيقي از اطلاعات درباره عملكرد ريه را در افراد به پزشكان مي دهد.
پروفسور راتكو جوكانووي استاد ديگر دانشگاه ساوتهمپتون نيز مي گويد: اين روش تحليل تصاوير توسط رياضيدانان دانشگاه اولين بار استفاده از زمينه توپولوژي در بيماري هاي ريه است و يكي از معدود مطالعاتي از اين نوع در پزشكي به طور كلي است.
علمي*1724*9157
۰ نفر