۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۹:۴۸
کد خبر: 82912521
T T
۰ نفر
علت بيماري هاي گوش، عفونت آن در كودكي است

يزد- ايرنا- يك متخصص گوش، گلو و بيني با بيان اينكه بيماري هاي مربوط به گوش در استان يزد شايع است، گفت: علت اصلي آن عفونت هاي گوشي در زمان كودكي است.

دكتر 'محمدحسين برادران فر' روز شنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا افزود: بيماري هاي گوش، انواع مختلفي دارد كه 'كري ناگهاني' يكي از آنهاست به اين شكل كه فرد به طور ناگهاني دچار كاهش ناشنوايي حسي و عصبي مي شود كه علائم آن سرگيجه و وزوز گوش است.

*** حداكثر 2 هفته براي درمان كري ناگهاني، فرصت داريد
اين جراح سر و گردن، فلوشيپ جراحي آندوسكوپي سينوس و قاعده جمجمه، دوران طلايي درمان اين بيماري را 10 تا 14 روز بيان كرد و هشدار داد: اگر طي اين مدت به پزشك مراجعه و درمان نشود امكان برنگشتن شنوايي وجود دارد.
وي با بيان اينكه آماري از مبتلايان به اين نوع بيماري گوش در استان در دست نيست افزود: كري گوش در همه سنين وجود دارد و پاسخ به درمان در سنين زير 15 سال و بالاي 65 سال خيلي كمتر است.
دكتر برادران فر، عوامل تشديد كري ناگهاني را ديابت بالا ، بيماري هاي سيستميك و بيماري هاي عروقي بيان كرد و افزود: تشخيص زود هنگام، مهمترين عامل درمان كري ناگهاني است.
اين پزشك متخصص، علائم كري ناگهاني را در مرحله نخست سرگيجه خفيف و وزوز گوش بيان كرد و گفت: از آنجا كه در اين شرايط، فرد به شنوايي خود توجه نمي كند و علت آن سالم بودن يكي از گوش هاست ممكن است تا مدتي خبردار نشود، از اين رو در صورت داشتن وزوز گوش و سرگيجه بايد شنوايي خود را تست كند .
اين متخصص گوش، گلو و بيني، تشخيص زودهنگام و درمان سريع را توصيه كرد و گفت: يكي از راههاي ساده براي تشخيص كري گوش، گوش دادن به گوشي تلفن با هر دو گوش است كه بايد ميزان شنيدن صدا در هر دو گوش يكنواخت باشد.
وي تنها درمان كري گوش را ' كورتن ' دانست و گفت: اين بيماري نياز به جراحي ندارد.

*** برداشت هاي نادرست از شست و شوي گوش
اين متخصص در ادامه، به شست و شوي گوش اشاره كرد و گفت: برخي از مردم تصور مي كنند اگر گوش را شست و شو دهند بايد اين شست و شو براي هميشه ادامه داشته باشد كه اين تصور نادرست است.
وي افزود: كساني كه به جرم گوش مبتلا مي شوند مستعد آن هستند و به عبارت ساده تر گوش آنها جرم ساز است.

*** رابطه درد گوش و دندان درد
وي به ارتباط بين دردگوش و دندان درد اشاره كرد و يادآور شد: چون اعصاب حسي گوش و دندان، يكيست ممكن است فردي دندان درد باشد اما درد گوش را حس كند.
به گفته اين متخصص، ممكن است درد از ناحيه دندان باشد ولي در گوش حس شود، همچنين دندان عقل ممكن است موجب درد گوش شود حتي اگر دندان ما درد نكند.
دكتر برادران فر اظهار داشت: عفونت دندان ، مفصل فكي را دچار التهاب مي كند و افراد هم مبتلا به درد مفصل فكي مي شوند كه ممكن است به صورت تير كشيدن در گوش حس شود.
وي گفت: عفونت هاي گوش بايد به صورت صحيح درمان شود ، از ضربه زدن به گوش پرهيز كنيم و چيزي به داخل گوش خود فرو نكنيم.

*** علت بيشتر مراجعات، كري ناگهاني است
اين متخصص گوش، گلو و بيني، بيشترين مراجعات بيماران اين بخش را كري ناگهاني گوش بيان كرد و گفت: مراجعه براي بيماري هاي گوش در فصول سال فرق مي كند، در فصل پاييز و زمستان، بيشتر مراجعه كنندگان در زمينه عفونت هاي گوشي و سينوزيت هستند و در فصل بهار و تابستان هم بيشتر مراجعات از حساسيت و آلرژي و بيماري هاي تنفسي و گرفتگي بيني است.
وي بيماران را از استفاده از گوش پاك كن براي رفع خارش گوش برحذر داشت و گفت: بهتر است بعد از استحمام از سشوار براي خشك كردن گوش استفاده شود.

*** افزايش شيوع سرطان حنجره در ميان زنان
برادران فر با اشاره به بيماريهاي حلق و حنجره هم گفت: شيوع آن در حال افزايش است و مهمترين سرطان هاي ناشي از اين بيماريها سرطان هاي حنجره و زبان است.
وي علت اصلي سرطان حنجره را الكل و سيگار بيان كرد كه شيوع آن در سالهاي اخير در بين زنان افزايش يافته است.
اين متخصص يادآور شد: در زمينه ابتلا به سرطان حنجره، پيش از اين نسبت مردان به زنان پنج تا 6 برابر در مردان بود اما الان سه يا 2 برابر است.
وي علت را گرايش بيشتر زنان به مصرف سيگار بيان كرد و گفت: پرهيز از سيگار و الكل و مواد صنعتي در مبتلا نشدن به سرطان حنجره موثر است اما غذاي داغ يا چاي داغ موجب سرطان مري مي شود و ربطي به سرطان حنجره ندارد.

*** گرفتگي صدا، علامت شايع سرطان حنجره
وي گرفتن صدا را علامت شايع سرطان حنجره دانست و گفت: بايد بررسي شود سرطان در كدام نقطه درگير شده است، همچنين توده در گلو يكي از علائم آن است و در مرحله نهايي هم بلع غذا با مشكل روبرو مي شود.
اين پزشك متخصص، راه درمان را جراحي ذكر كرد كه مي تواند با پرتو درماني و شيمي درماني، همراه باشد ضمن آنكه سرطان حنجره در مردان شايعتر است.

***ارتباطي ميان آواز خواندن و سرطان حنجره نيست
وي با بيان اينكه برخلاف تصورات عامه ، آواز خواندن هيچ ربطي به سرطان حنجره ندارد، تصريح كرد: آواز در ايجاد ندول هاي حنجره اثر مي گذارد و موجب گرفتگي صدا مي شود اما خوش خيم است و سرطان نيست.
وي اظهار كرد: اگر گرفتگي صدا تا دو هفته بهبود نيافت بايد حنجره را بررسي كرد.

*** بيماري هاي شايع بيني در استان يزد
وي به بيماريهاي بيني اشاره كرد و گفت: آنچه در اين بخش در استان يزد شايع است سينوزيت ، پوليت، آلرژي و حساسيت است.
به گفته وي در آلرژي و حساسيت ، آلودگي هوا باعث تشديد آن مي شود ضمن آنكه خشك بودن هوا هم تاثيرگذار است.
دكتر برادران فر اظهار كرد: پوليت و سينوزيت هم نسبتا شيوع بالايي دارد كه مي تواند يكي از عوامل آن ابتلابه آلرژي و حساسيت و سرما خوردگي هاي مكرر باشد.
وي پيشگيري از سرماخوردگي را در اين زمينه مهم دانست و گفت: اگر فردي دچار سينوزيت شد بايد درمان به موقع و كافي انجام دهد .

*** 60 تا 70 درصد مراجعه كنندگان، غير بومي هستند
اين متخصص گفت: 60 تا 70 درصد مراجعه كنندگان بيماري هاي گوش، گلو و بيني در اين استان ، غير بومي هستند اما اين يك امتياز است و بايد آن را قدر دانست.
وي با بيان اينكه استان يزد بعد از تهران با حجم پزشكان متخصص و فوق تخصص در همه بخش هاي پزشكي روبروست افزود: وجدان كاري پزشكان و اعتماد مردم به آنها موجب راهي شدن بيماران غير بومي به استان مي شود .
2088/ 6197