حسين زارع روز شنبه به ايرنا افزود: چنانچه در زمان برداشت و فراوري نسبت به ضوابط بهداشتي بي توجهي شود، قارچي به نام « اسپرژيلوس» در محصول به سرعت رشد مي كند.
وي ادامه داد: اين قارچ بدون ايجاد تغيير آنچناني در ظاهر و طعم، يكي از خطرناك ترين سموم طبيعي به نام آفلاتوكسين را در پسته توليد مي كند.
وي تصريح كرد: مقادير بسيار ناچيز اين سم در پسته عامل ايجاد سرطان كبد خواهد بود و باعث ممانعت كشورهاي اروپايي از خريد اين محصول مي شود .
وي يادآور شد : لذا تجار ايراني براي صادرات به اتحاديه اروپا و ساير كشورهاي غربي با دقت زيادي اقدام به جداسازي پسته آلوده از سالم مي كنند، بخش آلوده جدا شده عموما به بازار داخلي عرضه و بعضا به عنوان ماده اوليه در صنايع تبديلي مواد غذايي مصرف مي شود.
كارشناس دانشگاه علوم پزشكي يزد افزود: با توجه به خطر مصرف حتي مقدار بسيار كم پسته آلوده به آفلاتوكسين لازم است مسئولان ذي صلاح در جهاد كشاورزي، وزارت بهداشت به اين موضوع به عنوان تهديدي بالفعل بر سلامتي افراد توجه ويژه كنند و در پي راهكارهاي موثر درخصوص كاهش اين نوع آلودگي و از چرخه مصرف خارج كردن پسته آلوده باشند.
وي بيان كرد: پسته از گياهان بومي ايران است، با توجه به مقاوم بودن آن در مقابل خشكي هوا ، شوري آب و خاك عموما در مناطق حاشيه بيابان ها به صورت بومي از ديرباز كشت مي شد و شهرستان اردكان در گذشته از مراكز اصلي پرورش اين گياه در استان يزد بوده است.
وي اضافه كرد: با توجه به طعم و مزه بسيار مطلوب ، مقوي بودن، هميشه بازار خوبي براي اين محصول وجود داشته است، در چند دهه اخير با روش هاي جديد و علمي باغداري نسبت به افزايش كميت و كيفيت پسته توليدي اقدامات موثري به عمل آمد.
اين كارشناس اظهار كرد: در حال حاضر ايران با 300 هزار تن بزرگترين توليد كننده پسته جهان است و سهم مصرف بازار داخلي از اين مقدار توليد حدود 10 درصد است .
ارقام پسته توليدي اردكان بيشتر از انواع بومي، كله قوچي، احمد آقايي و كتاني است كه نوع بومي به علت رنگ زيبا و طعم ويژه و مشهور خود، بيشتر مورد توجه شيرينيسازان و حلواسازان اردكاني و ديگر مناطق كشور است.
مركز شهرستان 98 هزار نفري اردكان در 60 كيلومتري شمال شهر يزد قرار دارد.
7544/ 2047
كارشناس دانشگاه علوم پزشكي يزد:
رعايت بهداشت در برداشت و فراوري پسته الزامي است
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۹:۵۰
کد خبر:
82912525
يزد - ايرنا - كارشناس كنترل كيفيت مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد مي گويد: پسته به عنوان يك محصول مقوي و خوش طعم،چنانچه در زمان برداشت و فراوري آن ضوابط بهداشتي كاملا رعايت نشود، نه تنها مفيد نيست، بلكه تهديدي هم براي سلامتي انسان است .