به گزارشروز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، مطالعات قبلي رابطه رژيم غذايي خاص و شنوايي را تاييد كرد. مطالعات جديد محققان دانشگاه بريگهام و بيمارستان زنان در آمريكا نحوه ارتباط رژيم غذايي و شنوايي را نشان مي دهد.
اين مطالعات با بررسي اطلاعات بهداشتي 70 هزار و 966 زن به مدت 22 سال صورت گرفته است. در اين برنامه سه رژيم غذايي به نام هاي رژيم غذايي جايگزين مديترانه اي (aMED)، رويكرد جلوگيري از فشار خون (DASH) و شاخص 2010 غذاي سالم جايگزين، مورد بررسي قرار گرفت.
نتايج نشان داد زناني كه رژيم غذايي سالمي داشتند، در مدت 22 سال شنوايي بالايي داشتند ودر ميان آنان ناشنوايي يا كم شنوايي كمتر ديده شد.
اين مطالعه نشان مي دهد احتمال مشكلات شنوايي متوسط و شديد در افرادي كه رژيم غذايي aMED و DASH دارند، 30 درصد كمتر از افرادي است كه رژيم غذايي سالم ندارند. اين دو رژيم غذايي شبيه به رژيم غذايي مديترانه اي است. رژيم غذايي aMED بر مصرف روغن زيتون، انواع دانه ها، غلات، حبوبات، ماهي، آجيل و سبزيجات و ميوه ها تاكيد دارد و رژيم غذايي DASH علاوه بر موارد بالا بر لبنيات كم چرب و كاهش مصرف نمك تاكيد دارد.نتايج اين مطالعه در نشريه Nutrition منتشر شده است.
علمي(6) ** 9259**1440
تهران – ايرنا – مطالعات جديد نشان مي دهد زناني كه رژيم غذايي سالمي دارند، 30 درصد كمتر با مشكلات متوسط و شديد شنوايي مواجه مي شوند.