به گزارش روز یكشنبه ایرنا، در سرمقاله آبزرور آمده است: پس زدن توافق چندجانبه هسته ای توسط ترامپ، چالش هایی پیچیده و خطیر برای اروپا و بویژه انگلستان به همراه خواهد داشت. اقدام بی مهابای آمریكا، نظم و چیدمان ژئوپولتیكی را برهم می زند. دولت های اروپایی در مورد موضوع برجام با اهمیت بنیادین، برای امنیت خود و صلح در خاورمیانه، در برابر متحد اصلی خود ایستاده اند.
كشورهای اروپایی با پافشاری بر پایبندی خود بر توافق هسته ای و متعهد شدن بر سرپیچی از تصمیم بی خردانه و مصیبت بار ترامپ برای بازگرداندن تحریم ها علیه ایران، در مسیر برخورد با واشنگتن قرار گرفته اند. اگر این روند ادامه پیدا كند، تخریب روابط میان اروپا و آمریكا با توجه به حمایت روزافزون واشنگتن از تولید داخلی، ملیت گرایی ترامپ به شیوه ای ناپسند با شعار 'آمریكا اول' و خروج وی از توافق تغییرات اقلیمی، تسریع خواهد شد.
بریتانیا، فرانسه و آلمان در مورد موضوع هسته ای با دیگر متحد خود یعنی اسرائیل نیز اختلاف نظر دارند.بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل كه از هواداران ترامپ است، ایران را تهدیدی برای موجودیت اسرائیل می داند.
عربستان سعودی كه ترزا می نخست وزیر انگلستان آن را به عنوان یكی از همپیمانان كلیدی پسابرگزیت برای بریتانیا می داند، نیز از ترامپ حمایت می كند.
آبزرور در ادامه نوشت: حسن روحانی رئیس جمهوری ایران آخرین فرصت را به غرب داده است. وی در گفت و گو با امانوئل مكرون رئیس جمهوری فرانسه گفت: «اروپا فرصت بسیار محدودی برای حفظ توافق هسته ای دارد.»
تندروها در تهران به چنین آزادی عملی از سوی اروپا باور ندارند. آن ها خواستار از سرگیری فوری فعالیت های هسته ای ایران هستند. چنین چیزی می تواند منطقه را به بحران جبران ناپذیری دچاركند.
انگلستان و اروپا فردا در نشست وزرای امور خارجه در بروكسل، به تهران اطمینان خاطر خواهند داد كه توافق هسته ای زنده می ماند. امید به این موضوع مستلزم اقدام موثر برای حفاظت از بانك ها، موسسات مالی، شركت های انرژی، تولیدكنندگان هواپیما و دیگر كسب و كارهای اروپایی در برابر تحریم های آمریكا است. چنین چیزی قبلا نیز سابقه داشته است. اتحادیه اروپا در سال 1996 (76-1375) آیین نامه ای را اجرایی كرد كه قانون تحریم های واشنگتن علیه لیبی و ایران را مسدود می كرد. این اتحادیه همچنین خود را از تحریم های سابق آمریكا علیه كوبا مستثنی كرده بود.
در ادامه این مطلب آمده است: مكرون و وزرای دولت وی می گویند كه باید با تلاش های آمریكا برای ایفای نقش «پلیس مالی» در جهان مقابله شود.
فرانسه پیشنهاد داده تا با اقداماتی چون اعمال جریمه های متقابل بر شركت های آمریكایی كه در اروپا تجارت می كنند، با آمریكا مقابله شود. دلگرم كننده خواهد بود اگر بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلستان نیز پس از خودفروشی بیهوده و شرم آور هفته گذشته خود به سود ترامپ، اكنون موضع قدرتمندانه ای بگیرد. در صورتی كه واشنگتن عقب نشینی نكند، دولت «می» باید از موضع محافظه كارانه خارج شود و از اقدام جمعی و سختگیرانه دفاعی كشورهای اروپایی حمایت كند.
ترامپ به استدلال منطقی یا درخواست های ویژه گوش نمی دهد. «رابطه ویژه» (اروپا و آمریكا) اگر نمرده باشد، دستكم می توان گفت حیاتش وابسته به دستگاه است. اگر رهبر آمریكا به قلدری كردن برای متحدان قدیمی كشور خود ادامه دهد، باید محدودیت های قدرت آمریكا را به وی گوشزد كرد. حتی اگر این به معنای تشدید اختلاف ها میان اروپا و آمریكا باشد.
به نوشته این رسانه انگلیسی، در نگاه اول،تنها 25 میلیارد دلار حاصل از تجارت اروپا با ایران در خطر است. اما در حقیقت با این رویه منافعی بیشتر از این حرف ها به خطر می افتد. با فروپاشی برجام، چشم انداز بی ثباتی در خاورمیانه و تبدیل شدن آن به صحنه رقابت بر سر تسلیحات هسته ای، نزدیك تر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران عازم سفر دوره ای به چین، روسیه و بروكسل شده است تا در قالب رایزنی و تلاش برای حفظ برجام، آخرین فرصت ها را به دیگر طرف های این توافق از جمله به سه قدرت اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان گوشزد كند.
اروپام**9418** 1723
روزنامه انگلیسی:
اروپا محدودیت قدرت آمریكا را به ترامپ گوشزد كند
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۵۸
کد خبر:
82914134
تهران –ایرنا – روزنامه انگلیسی آبزرور روز یكشنبه در سرمقاله ای با اشاره به خروج آمریكا از برجام نوشت:اگر دونالد ترامپ بخواهدبه قلدری در مقابل متحدان قدیمی كشورش ادامه دهد،باید محدودیت های قدرت آمریكا را به وی گوشزد كرد حتی اگر این كار به معنای تعمیق شكاف میان اروپا و آمریكا باشد.