۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۸:۱۲
کد خبر: 82914348
T T
۰ نفر
برنامه جامع برای كاوش های باستان شناسی كردستان تدوین شود

سنندج - ایرنا - مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كردستان خواستار تدوین برنامه های جامع و كامل برای بررسی ها و كاوش های باستان شناسی در استان شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن علوی روز یكشنبه در نخستین كنفرانس ملی باستان شناسی هورامان در سنندج اظهار كرد: در صورتیكه یافته های باستان شناسی كردستان كامل باشد می تواند پشتوانه بسیار عظیمی برای تاریخ دوران باستان محسوب شود و بخش عمده ای از تاریخ ما را كاملا مستدل كند.
وی افزود: بر این اساس می طلبد برنامه جامعی برای بررسی ها و كاوش های باستان شناسی در كردستان تدوین شود تا نیروهای تحصیلكرده در این حوزه بتوانند در زمینه های مختلف این بخش فعالیت كنند.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كردستان در ادامه گفت: كردستان از جمله مناطقی است كه پژوهش های باستان شناسی در آن كم انجام شده است و قبل از انقلاب و بصورت اتفاقی بر روی تپه زیویه كار شد.
وی یادآور شد: پس از انقلاب فعالیت های خوبی در این زمینه انجام شد و امروز دانش آموخته های زیادی در رشته باستان شناسی داریم كه فرصتی برای توسعه باستان شناسی این استان به شمار می رود.
علوی بیان اینكه در چند سال گذشته كارهای اكتشافی و كاوش های نجات بخشی به اداره كل میراث گزارش نمی شد، گفت: یكی از موارد مورد توجه در این زمینه سد تلوارود كه تنها بر روی یك نقطه كار شد در حالیكه 18 نقطه باستانی در آن منطقه وجود داشت اما بدون توجه به آن نقاط مجوز ابگیری سد را نیز صادر كردند.
وی اظهار كرد: از زمانیكه بحث سد داریان پیش آمد اقدامات خوبی صورت گرفت و كسانی كه در آن منطقه كاوش های نجات بخشی انجام دادند تاریخ منطقه راگرگون كردند.
فرماندار سنندج نیز در این همایش با بیان اینكه بسیاری از كاوش های باستان شناسی ما بر حسب تصادف بوده است، گفت: در زمینه باستان شناسی و كاوش هایی كه انجام می شود لازم است از مستندات شفاهی و مدارك مكتوب استفاده شود.
ابراهیم زارعی ابراز امیدواری كرد، با برگزاری این همایش ها بتوانیم آسیب های حوزه باستان شناسی را شناسایی كرده و هزینه های این حوزه را كاهش دهیم.
نخستین كنفرانس ملی باستان شناسی هورامان، كاوش های نجات بخشی باستان شناسی در محدوده سد داریان روز یكشنبه در تالار مولوی دانشگاه كردستان برگزار شد.
این كنفرانس با همت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سنندج و با همكاری پژوهشكده باستان شناسی، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، موزه ملی ایران، شركت توسعه منابع آب و نیروی ایران، پژوهشكده كردستان شناسی و دانشگاه كردستان برگزار شد.
7348/ 3020