به گزارش ایرنا، مشاركت پایین و دور از انتظار 44.5 درصدی مردم در انتخابات پارلمانی 22 اردیبهشت ماه در عراق و گمانه زنی ها در باره نتایج آن، بستر بروز اختلافات زودهنگام بین گروه های سیاسی شده و بیم تشدید اوضاع در این كشور را مطرح كرده است. اظهارات امروز چهارتن از شخصیت های سیاسی عراق نشانگر اهمیت موضوع است.
ائتلاف 'الوطنیه' به رهبری 'ایاد علاوی' معاون رییس جمهوری عراق خواستار لغو نتایج انتخابات پارلمانی 22 اردیبهشت و برگزاری انتخابات مجدد شده است.
این ائتلاف روز یكشنبه در بیانیه ای، خواستار لغو نتایج انتخابات پارلمانی و در عین حال ادامه دولت كنونی با عنوان 'دولت موقت' برای برگزاری انتخابات مجدد شد.
در این بیانیه خودداری بخش وسیع ملت عراق از شركت در انتخابات، اقدامات خشونت آمیز، سوء استفاده، تقلب، خرید رای و سوء استفاده از وضعیت آوارگان جنگی از جمله دلایلی ذكر شده است كه بر اساس آن انتخابات باید تكرار شود.
ائتلاف الوطنیه در این بیان افزوده است: شفاف نبودن تصمیم كمیسیون عالی انتخابات در اجرای رای گیری الكترونیك و بر خلاف آنچه كه ملت عراق در دوره های سابق تجربه كرده اند، از مشكلات این دوره انتخابات بود.
بر اساس این بیانیه، خودداری مردم از مشاركت در انتخابات، علاوه بر این كه باعث تحمیل دولتی خارج از خواسته ها و آرمان های مردم به آنها می شود، در عین حال باعث شكل گیری یك دولت ضعیف خواهد شد كه از اعتماد بنفس كافی برای انجام موفق وظایف خود برخوردار نخواهد بود.
در همین حال آیت الله شیخ 'جواد الخالصی' از روحانیون سرشناس عراق نیز در مواضعی مشابه با علاوی خواستار تشكیل دولت “نجات ملی” برای اداره موقت امور كشور شد.
وی كه پیش تر بارها، انتخابات را تحریم كرده و خواستار عدم مشاركت مردم شده بود، روز یكشنبه در بیانیه ای، كار تحریم كنندگان انتخابات را ارزنده خواند و از تمامی مراجع دینی و مذاهب و اقلیت هایی كه انتخابات را تحریم كرده بودند، خواست یك مجمع ملی فراگیر برای ترسیم آینده عراق تشكیل دهند.
الخالصی در بیانیه خود اعلام كرد: خودداری مردم از رای دادن در انتخابات پارلمانی دیروز عراق نشان از این است كه دولت كنونی از نظر مردم، نامطلوب است.
وی بر ضرورت تلاش جهت تشكیل دولت نجات ملی برای اداره موقت امور كشور و برگزاری انتخابات جدید تاكید كرد.
این درحالی است كه «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر در توئیتی از گروه های سیاسی خواسته است در كار كمیسیون عالی مستقل انتخابات مداخله نكنند و از هر اقدامی در جهت تشدید اوضاع خودداری كنند.
صدر همچنین از این كمیسیون خواسته است در نهایت شفافیت، سلامت، احترام به رای شهروندان و تسریع در اعلام نتایج اولیه و نهایی، مانع فشار گروه های سیاسی و دیگران شود.
وی از همگان خواسته است در صورت اعتراض به نتایج، آن را به شكل رسمی و قانونی و اجتناب از تشدید اوضاع دنبال كنند.
درهمین حال «اسامه نجیفی» معاون رییس جمهوری عراق و رهبر ائتلاف 'القرار العراقی'، گروه های سیاسی عراق را به گفت وگو و محافظت از عراق در برابر هرج و مرج و اختلافات دعوت كرده است.
وی، مشاركت پایین مردم در انتخابات و كاهش مقبولیت دولت آینده نزد مردم، احتمال جذب اكثریت مردم كه انتخابات را تحریم نكردند به سوی هر گروه مخالف و نیز قانع نشدن بسیاری از ائتلاف های به نتایج انتخابات را از عواملی دانسته كه ممكن است عراق را وارد بحران های جدید كند.
معاون رییس جمهوری عراق، در خصوص این بحران ها به تاخیر در تشكیل دولت جدید و یا عدم اطمینان به توان دولت آینده در مقابله با چالش های پیش رو اشاره كرد.
النجیفی از گروه های سیاسی خواسته است با درك وضعیت كنونی عراق، مراقب باشند كشور وارد هرج و مرج و اختلافاتی كه زمینه را برای دخالت خارجی فراهم می كند و ثبات و امنیت كشور و ملت عراق را به خطر می اندازد، نشود.
خاورم**380**
از لغو نتایج تا گفت وگو؛
دیدگاه های متفاوت چهار مقام عراقی در خصوص نتایج انتخابات
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۲۱:۵۹
کد خبر:
82914514
بغداد- ایرنا - چند ساعت پس از پایان رای گیری انتخابات پارلمانی عراق و پیش از اعلام رسمی نتایج، اختلافات سیاسی در عراق بالا گرفته است.