۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۶:۳۰
کد خبر: 82915394
T T
۰ نفر

ساخت پد فرود بالگرد در همدان بلاتكلیف مانده است

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۶:۳۰
کد خبر: 82915394
ساخت پد فرود بالگرد در همدان بلاتكلیف مانده است

همدان- ایرنا- رئیس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی همدان گفت: جانمایی و ساخت پد فرود بالگرد اورژانس در 80 نقطه این استان در كمیسیون ایمنی و حمل و نقل جاده ای مصوب شد اما تاكنون در این رابطه هیچگونه اقدامی انجام نشده و همچنان بلاتكلیف مانده است.

حبیب معصومی روز دوشنبه در نشست روسای مراكز آموزش درمانی، مدیران ستادی، مدیران شبكه بهداشت و درمان و مدیران اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان ها بیان كرد: قرار بود پدهای فرود بالگرد در حاشیه جاده های روستایی، مناطق سخت گذر و كوهستانی توسط اداره كل راه و شهرسازی اجرایی شود.
وی اضافه كرد: طبق این مصوبه اداره كل راه و شهرسازی ملزم به ایجاد سالانه 20 پد برای فرود بالگرد اورژانس در همدان است.
وی گفت: به منظور استقرار و ترویج استفاده از آمبولانس هوایی ابتدا اقدام به ایجاد پد در بیمارستان ها و تجهیز بالگرد و تجهیز و راه انداز پایگاه هوایی شده است.
رئیس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی همدان افزود: با پیگیری های صورت گرفته هم اینك مركز آموزشی درمانی بعثت همدان، بیمارستان قلب فرشچیان همدان، مركز درمانی امام حسن (ع) فامنین، آیت الله قدوسی نهاوند و امام حسین (ع) شهرستان ملایر به پد مجهز شدند.
وی اضافه كرد: پیگیر احداث پد در شهرستان های اسدآباد، پد دوم در شهرستان نهاوند در مركز علیمرادیان و مراكز درمانی تویسركان، رزن و بهار هستیم.
معصومی اظهار كرد: پیشتر هنگام صرف نهار و روزهای پایان هفته پایگاه امداد هوایی همدان تعطیل بود كه با رایزنی های صورت گرفته این مشكل رفع شد.
وی ادامه داد: كاپیتان پرواز در مورد قرار دادن بالگرد در آشیانه یا بیرون از آشیانه سلیقه ای عمل می كردند در حالیكه قرار دادن بالگرد در بیرون از آشیانه 12 دقیقه زمان برخاستن و رسیدن به محل حادثه و امداد رسانی را كاهش می داد.
رئیس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی همدان تاكید كرد: برای نحوه استفاده از بالگرد در امداد كوهستان مشكلات و موانعی وجود داشت كه در نشست هایی با حضور هیات كوهنوردی، هلال احمر و مدیركل مدیریت بحران استان این مشكلات بررسی شد.
معصومی گفت: 200 سورتی پرواز توسط بالگرد اورژانس همدان از 18 مرداد 93 تا فروردین ماه 97 انجام شده است كه 251 مصدوم یا بیمار، جابجا شدند.
وی افزود: 95 درصد مامورات ها داخل استان و پنج درصد در خارج استان بوده است همچنین شهرستان فامنین با 28 درصد مجموع ماموریت ها رتبه اول را دارد.
رئیس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی همدان اضافه كرد: 52 درصد ماموریت ها تصادفی و مابقی غیر تصادفی بوده است.
معصومی ادامه داد: 60 درصد ماموریت ها بین مراكز و 40 درصد ماموریت 115 بوده و دراین مدت زمان 59 درصد مصدومان منتقل شده مرد و مابقی زن بودند.
وی چالش های فرا روی اورژانس هوایی همدان را شامل اجازه ندادن خلبان به تیم پزشكی اورژانس برای نصب تجهیزات بر روی بالگرد، تعطیلی پایگاه و جابجایی بالگرد، بیكار شدن پرسنل و اجابت نكردن درخواست های بالگرد از سوی جمعیت هلال احمر عنوان كرد.
رئیس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی همدان گفت: هلال احمر اجازه نصب آرم اورژانس روی بدنه بالگرد را نمی دهد همچنین اقدام های اورژانس هوایی كه مختص این مجموعه است از سوی جمعیت هلال احمر به عنوان عملكرد این نهاد بازگو می شود.
معصومی افزود: تعویض مكرر تیم پروازی منجر به آشنا نبودن آنها به محل پدها برای فرود بالگرد شده و این زمان اجرای ماموریت را به تاخیر می اندازد.
وی تاكید كرد: ساخت پد در زمان احداث مراكز درمانی باید جزء نقشه و تكالیف پیمانكاران قرار گیرد چون پس از اجرای طرح، با وجود كمبود زمین و اعتبار احداث پد دشوار می شود.
سومین نشست هم‌اندیشی مسئولان پایگاه‌های اورژانس كشور به میزبانی همدان از روز شنبه آغاز شده و تا دوشنبه ادامه دارد.
7526/2087