به گزارش ایرنا، به رسمیت شناختن شهر تاریخی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارتخانه آمریكا به این شهر در قالب یك حركت نمادین، از شعارهای مهم دونالد ترامپ در كارزار انتخابات ریاست جمهوری امریكا بود.
اما اكنون این پرسش برای بسیاری از كارشناسان و ناظران بین المللی مطرح می شود كه اهمیت بیت المقدس برای دولت خودگران فلسطین و رژیم صهیونیستی و خطر آن برای صلح چیست؟
**اهمیت شهر قدس
شهر قدس، در دامنه جبال الخلیل، محل نزاع فلسطینی ها و صهیونیست ها واقع شده است. در واقع هم فلسطینی ها و هم صهیونیست ها این شهر را پایتخت خود می دانند. می توان گفت كه انتقال سفارت آمریكا به شهر قدس، هرچند به عنوان نمادین، به معنای به رسمیت شناختن این شهر بعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی توسط آمریكا است.
شهر قدیمی در قلب بیت المقدس محل تلاقی محلههای مسیحیان، مسلمانان و یهودیان است. محله مسلمانان بزرگترین محله شهر قدیمی بیت المقدس است. «حرم شریف» شامل مسجدالاقصی (سومین مكان مقدس مسلمانان) و قبه الصخره نیز در همین محله قرار دارد.
دیوار ندبه یا دیوار غربی در محله یهودیهای بیت المقدس و كلیسای مقبره مقدس (محل به صلیب كشیده شدن و عروج عیسی مسیح) در محله مسیحیان در بخش شرقی این شهر واقع شده است.
با تشكیل كشور جعلی اسرائیل در سال 1948، جنگ اعراب با اسرائیل آغاز شد و در پایان این جنگ ، رژیم صهیونیستی توانست 78 درصد سرزمینهای فلسطین را به اشغال خود درآورد و از شهر بیت المقدس تنها بخش شرقی آن در كنترل مصر و اردن درآمد.
اداره بخش شرقی طی توافقنامه سال 1949 میان اسرائیل و اردن بطور رسمی در اختیار اردن قرار گرفت.
در سال 1967 در جریان جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل بخش شرقی بیت المقدس شامل شهر قدیم و مسجدالاقصی نیز به اشغال اسرائیل درآمد.
در سال 1980، اسرائیل بیت المقدس را بطور كامل پایتخت خود معرفی كرد. از آن زمان تا كنون ادارات مهم، وزارتخانهها و پارلمان رژیم صهیونیستی در شهر بیت المقدس بعنوان پایتخت بنا شدند. با این وجود علاوه بر كشورهای همسایه نظیر اردن ، مصر،مغرب و قطر سازمانهای بین المللی و كشورهای اروپایی نیز این شهر را بعنوان پایتخت رژیم اشغالگر قدس به رسمیت نشناختند و شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز با صدور قطعنامه 478 این اقدام این رژیم را غیرقانونی خواند.
پس از صدور بیانیه استقلال فلسطین در سال 1988، سازمان آزادیبخش فلسطین نیز قدس شرقی را پایتخت سیاسی دولت فلسطین اعلام كرد.
**بحث انتقال سفارت آمریكا از تلآویو به بیت المقدس از چه زمانی آغاز شد؟
نمایندگان كنگره آمریكا در سال 1995 میلادی، در قطعنامه ای انتقال سفارت امریكا به قدس را تصویب كرد.
این قانون به بیل كلینتون رئیس جمهوری وقت آمریكا این اختیار را می داد كه درصورت صلاحدید خود انتقال سفارتخانه را برای شش ماه به حالت تعلیق درآورد اما با كشته شدن اسحاق رابین نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی و با چالش روبهرو شدن روند صلح فلسطین و اسرائیل این قطعنامه هیچگاه اجرایی نشد.
نه تنها بیل كلینتون در دو دوره ریاست جمهوری بلكه پس از او جرج بوش پسر و باراك اوباما نیز هر شش ماه یكبار انتقال سفارتخانه آمریكا به بیت المقدس را به تاخیر انداخته اند.
آتشی كه ترامپ در سال گذشته مقدمات آن را با رژیم صهیونیستی فراهم كرده بود امروز در بیت المقدس شعله ور شد.
با انتقال سفارت آمریكا به شهر قدس، سرزمین های اشغالی امروز صحنه ناارامی ها و درگیری های شدید میان فلسطینی ها و نظامیان رژیم صهیونیستی بود.
نظامیان صهیونیست كه از بامداد امروز در امتداد مرز سرزمین های اشغالی و نوارغزه با تجهیزات نظامی تدابیر شدیدی در پیش گرفتند و تیراندازی آنان به راهپیمایان معترض به بازگشایی سفارت امریكا در بیت المقدس براساس آخرین آمار منجر به شهادت 52 تن و زخمی شدن 2 هزار و 410 نفر شده است.
شبك**اروپام**9041**1392
گزارش: منوچهر جعفری
انتقال سفارت آمریكا به قدس، میخ نهایی به تابوت مذاكرات سازش
۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۲۱:۰۵
کد خبر:
82915677
تهران - ایرنا - انتقال سفارت آمریكا به شهر تاریخی قدس درحالی امروز (دوشنبه) اجرایی شد كه فلسطینی ها این اقدام دولت ترامپ را ضربهای مهلك و میخ نهایی به تابوت مذاكرات سازش می دانند.