به گزارش ایرنا، علیمراد اكبری روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از طرح های آبیاری نوین كشاورزی در اراك افزود: 250 میلیون دلار این اعتبارات در سال جاری، 300 میلیون دلار سال گذشته و 500 میلیون دلار سال 95 به توسعه سامانه های آبیاری نوین در اراضی كشاورزی كشور اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: امسال از محل اعتبارات داخلی (بودجه عمومی دولت) نیز حدود یك هزار میلیارد تومان و سال گذشته 2 هزار و 280 میلیارد تومان به تجهیز اراضی كشاورزی به سامانه های آبیاری نوین اختصاص یافت كه حدود 700 میلیارد تومان آن تخصیص داده شده است.
معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی بیان كرد: این اعتبارات برای صرفه جویی و كاهش مصرف آب كشاورزی، سازگاری با كم آبی و خشكسالی به این حوزه اختصاص یافته است.
اكبری ادامه داد: پارسال 280 هزار هكتار از اراضی كشاورزی كشور به سامانه آبیاری نوین با رویكرد آبیاری میكرو تجهیز شدند.
وی پیش بینی كرد: امسال نیز با اعتباراتی كه به این بخش اختصاص یافته، بیش از 200 هزار هكتار از اراضی كشاورزی كشور به سامانه آبیاری نوین تجهیز می شوند.
معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی گفت: انتقال گیاهان آب بر به واحدهای گلخانه ای، بهره گیری از مالچ در آبیاری ها برای كاهش تبخیر، استفاده از مواد عالی خاك برای بالا بردن ظرفیت نگهداری آب در خاك و كشاورزی حفاظتی از جمله برنامه های مدیریتی این وزارتخانه برای صرفه جویی در مصرف آب است.
اكبری گفت: سالانه ظرفیت اجرای 400 هزار هكتار سامانه آبیاری تحت فشار در صورت تامین اعتبار در كشور وجود دارد كه این مهم نقش مهمی در كاهش و صرفه جویی مصرف آب كشاورزی به همراه دارد.
وی از پیشنهاد اختصاص یك در صد از اعتبارات اجرای سامانه آبیاری نوین به آموزش و ترویج این سامانه در بین كشاورزان خبر داد و ادامه داد: اكنون در طرح های بزرگ مشاور و پیمانكار به مدت یك سال در محل اجرای طرح برای آموزش به بهره برداران حضور می یابند.
معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی گفت: جمهوری اسلامی ایران یكی از كشورهای پیشرو در حوزه اجرای سامانه آبیاری نوین و تحت فشار است و سالانه تجهیزات مورد نیاز حدود 500 هزار هكتار اجرای سامانه آبیاری تحت فشار در كشور تولید می شود.
اكبری افزود: صادرات خدمات مهندسی به كشورهای همجوار از جمله عراق و افغانستان و سایر كشور ها از برنامه های وزارت جهاد كشاورزی است.
وی بیان كرد: اقدام های مناسبی در حوزه اجرای سامانه های آبیاری تحت فشار در اراضی كشاورزی استان مركزی انجام شده است و سال گذشته بیش از سه هزار هكتار از اراضی كشاورزی استان به این سامانه تجهیز شده است.
معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی ادامه داد: با توجه به ظرفیت های استان مركزی در ایجاد این سامانه، امكان تخصیص اعتبارات به صورت نامحدود به این استان وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی نیز در این آیین گفت: این استان در زمینه اجرای سامانه های آبیاری نوین در مزارع و تامین و تولید سازههای نوین آبیاری از جمله استان های پیشرو در كشور است.
مجید آنجفی افزود: در 160 هزار هكتار از اراضی كشاورزی استان مركزی امكان ایجاد سامانه های آبیاری نوین وجود دارد كه تا كنون حدود 61هزار هكتار این اراضی تحت پوشش قرار گرفته است.
وی ادامه داد: با توجه به مشكلات كم آبی و بحران آبی كشور اكنون تا 85 درصد از اعتبار مورد نیاز اجرای سامانه آبیاری نوین توسط دولت به صورت یارانه ای پرداخت می شود.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان مركزی افزود: 6 هزار و 500 هكتار از اراضی كشاورزی استان سال گذشته تحت پوشش سامانه آبیاری نوین قرار گرفت و امسال نیز پیش بینی می شود این سامانه در هفت هزار و 500 هكتار از اراضی استان اجرا شود.
در سفر یك روزه معاون وزیر جهاد كشاورزی به استان مركزی از طرح ماشین های آبیاری روستای مصلح آباد اراك، شركت تولید كننده سامانه آبیاری نوین تحت فشار شهرك حاجی آباد بازدید شد.
در جریان سفر معاون وزیر جهاد كشاورزی از مرزعه تولید گل محمدی امر آباد شهرستان اراك با 63 هكتار وسعت نیز بازدید شد.
استان مركزی با یك میلیون و 414 هزار نفر جمعیت و 12 شهرستان در قلب كشور قرار دارد.
استان مركزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت كشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست كشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزی است كه 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعالند.
670 هزار هكتار اراضی باغی و كشاورزی در استان مركزی وجود دارد كه یك و دو دهم درصد تولیدات كشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر كشت و تولید انار كشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشكده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مركزی است.
1955/3075
اراك - ایرنا - معاون آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی گفت: یك میلیارد و 50 میلیون دلار به ایجاد سامانه های آبیاری تحت فشار در اراضی سنتی كشور اختصاص یافت.