حسن ساسانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ذخیره كنونی سد زاینده رود در مقایسه با سال گذشته حدود 160 میلیون متر مكعب كمتر شده است.
وی افزود : پارسال در چنین روزهایی بدون در نظر گرفتن آبی كه برای كشت كشاورزان شرق اصفهان رها شد، 430 میلیون متر مكعب در مخزن ذخیره شده بود.
او با اشاره به اینكه گنجایش كلی سد زاینده رود یك میلیارد و 400 میلیون متر مكعب است، اضافه كرد: هم اینك 81 درصد این سد خالیست.
معاون حفاظت و بهره برداری شركت آب منطقه ای اصفهان با بیان اینكه بارشهای اخیر تاثیر چشمگیری دركاهش تنش آبی استان اصفهان نداشته است، تصریح كرد: از ابتدای سالجاری آبی(مهر96) تاكنون 753 میلی متر بارش در حوضه آبریز زاینده رود(كوهرنگ) گزارش شده است، اما این میزان در مدت مشابه سال گذشته یكهزار و 400 میلی متر بود.
ساسانی ادامه داد: از ساكنان استان اصفهان و استانهای همجوار می خواهیم كه در مصرف آب حداقل 30 درصد صرفه جویی كنند در غیر این صورت بروز شرایط حاد و جیره بندی دور از ذهن نخواهد بود.
زاینده رود بزرگترین رودخانه منطقه مركزی ایران به طول 350 كیلومتر است كه از كوههای زاگرس مركزی بویژه زردكوه بختیاری سرچشمه می گیرد و در كویر مركزی ایران به سمت شرق حدود 200 كیلومتر پیش می رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می ریزد.
این رودخانه در دهه های اخیر بدلیل خشكسالی های متوالی، تراكم جمعیت و افزایش برداشت، به یك رودخانه فصلی تبدیل و در پائین دست و در فصول گرم سال با خشكی مواجه می شود.
همچنین بحران كم آبی و كاهش بارشها به ویژه در فلات مركزی ایران و سرچشمه های زاینده رود در 50 سال اخیر بی سابقه بوده است.
سد زاینده رود به عنوان یكی از اصلی ترین سدهای مركز كشور در سال 1349 با ظرفیت یك 1.4 میلیارد متر مكعب بهره برداری شد.
این سد قوسی شكل در 110 كیلومتری غرب اصفهان بر روی رودخانه زاینده رود قرار دارد.
ت / 6020 / 6022
اصفهان - ایرنا - معاون حفاظت و بهره برداری شركت آب منطقه ای اصفهان آب ذخیره شده در سد زاینده رود را 272 میلیون متر مكعب اعلام كرد.