۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۵:۰۶
کد خبر: 82920029
T T
۰ نفر

صدر؛ چانه زنی در داخل و رایزنی با خارج

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۵:۰۶
کد خبر: 82920029
صدر؛ چانه زنی در داخل و رایزنی با خارج

بغداد - ایرنا - 'مقتدا صدر' رهبر 'جریان صدر' پس از پیروزی فهرستش در انتخابات پارلمانی، سخت درگیر چانه زنی های داخلی و از طرفی رایزنی با كشورهای پیرامونی، درباره دولت آینده عراق است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، صدر پنجشنبه شب پس از رایزنی های گسترده با 'سید عمار حكیم' رهبر 'جریان حكمت ملی' درباره تشكیل دولت آینده عراق، جمعه شب با سفیران كشورهای همسایه عراق دیدار كرد.
سفیران عربستان، تركیه، سوریه، كویت و اردن جمعه شب در 'نجف اشرف' به صورت دسته جمعی با مقتدا صدر دیدار كرده و پیرامون آینده عراق و دولت آتی این كشور و اوضاع منطقه و جهان بحث و تبادل نظر كردند.
'رائد فهمی' دبیركل 'حزب كمونیست عراق' و متحد صدر در فهرست انتخابی 'سائرون' گفته است كه رایزنی ها و تماس های اولیه با همه گروه های سیاسی عراقی برای تشكیل دولت آینده آغاز شده است.
وی با اشاره به رایزنی های اولیه ای كه صدر با حكیم در نجف اشرف داشته، افزود كه برخی از گروه های سیاسی از جمله گروه 'ایاد علاوی' معاون رییس جمهوری و 'خمیس خنجر' عضو فهرست انتخابی 'القرار' موافقت اولیه را برای ائتلاف سیاسی با فهرست انتخابی سائرون اعلام كرده اند.
وی اضافه كرد كه گروه های 'نسل نو' (شاسوار عبدالواحد)، حزب 'دمكرات كردستان عراق' (مسعود بارزانی)، 'ائتلاف وطنیه' (ایاد علاوی) و 'القرار' (خمیس الخنجر) تاكنون برای ائتلاف سیاسی با سائرون اعلام آمادگی كرده اند.
صدر كه فهرست انتخابی او با 54 كرسی، پیشتاز چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق شد، این روزها در كسوت مرد اول سیاست این كشور، می كوشد، دولتی متناسب با آنچه شعار داده، تشكیل دهد.
به اعتقاد كارشناسان، صدر در عین حال ضمن دیدار با سفیران كشورهای همسایه عراق، می كوشد هرگونه مخالفت خارجی را در قبال دولت آینده به حداقل برساند تا دولت آتی هم از داخل دارای پشتوانه قوی سیاسی و هم از خارج دارای مقبولیت منطقه ای و بین المللی باشد.
یادآور می شود كه این مقتدا صدر نیست كه فقط به دنبال تشكیل ائتلاف بزرگ سیاسی برای تشكیل دولت آینده این كشور است، بلكه به موازات آن گروه های دیگر پیروز انتخابات عراق نیز در حال رایزنی در این راستا هستند.
مهمترین رقیب سیاسی صدر، یعنی 'نوری المالكی' رهبر ائتلاف 'دولت قانون' نیز این روزها در حال رایزنی های داخلی و دیدار با مقامات خارجی به منظور پیشی گرفتن از صدر و تشكیل ائتلاف بزرگ پارلمانی عراق است.
در حالی كه برخی از رهبران سیاسی عراق این روزها سخت سرگرم رایزنی های سیاسی برای تشكیل دولت آینده هستند، اما همچنان سایه تخلفات گسترده در این دوره، تمامیت انتخابات را در معرض تهدید قرار داده است.
كمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق، در ساعات اولیه پس از نیمه شب گذشته و بامداد امروز (شنبه) نتائج اولیه انتخابات را در همه استان های این كشور اعلام كرد. پارلمان عراق قرار است امروز شنبه جلسه ای فوق العاده برای بررسی انتخابات 22 اردیبهشت ماه 97 برگزار كند.
تعدادی از نمایندگان پارلمان نسبت به آنچه تخلفات گسترده انتخاباتی می خوانند و همچنین میزان پایین مشاركت مردمی در این دوره از انتخابات اعتراض دارند و برخی حرف و حدیث ها از احتمال ابطال كلی انتخابات سخن می گوید.
برخی از جریان های سیاسی از جمله حزب 'تركمن ایلی' در شمال عراق، تهدید كرده كه اگر كمیسیون عالی مستقل انتخابات - به گفته این تشكل سیاسی - به تخلفات گسترده در انتخابات كركوك رسیدگی نكند، دعوت به نافرمانی مدنی می كند.
با وجود این، برخی گروه های پیروز (نسبی) انتخابات از یكسو نسبت به تخلفات و دستكاری آراء اعتراض دارند و از سوی دیگر رایزنی ها را بر مبنای نتائج فعلی انتخابات، برای تشكیل دولت آینده ادامه می دهند.
چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق شنبه گذشته با حضور 27 ائتلاف انتخاباتی و 205 حزب و جریان سیاسی برگزار شد و در مجموع در 88 فهرست انتخاباتی برای تصدی كرسی های پارلمان (329 كرسی) با همدیگر به رقابت پرداختند.
نتایج نهایی اعلام شده حاكی است: ائتلاف های انتخاباتی سائرون 54، الفتح 47، النصر 42، دولت قانون 25، حزب دمكرات كردستان عراق (مسعود بارزانی) 25 ، الوطنیه (ایاد علاوی) 21 و الحكمه (سیدعمار الحكیم) 19 كرسی را از آن خود كرده اند.
این نخستین انتخابات پساداعش در عراق بود و 44.5 درصد مردم در آن شركت كردند.
خاورم *353*380**1651