دكتر مهتاب شاهماري روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: از روي ظاهر يا مزه قارچ نمي توان سمي بودن آنرا تشخيص داد و تنها راه حل براي تشخيص مسموم نبودن قارچ ها نمونه گيري در آزمايشگاه است.
وي با بيان اينكه تاكنون 14 نفر در اين استان بر اثر مصرف قارچ هاي سمي دچار مسموميت شده اند، تاكيد كرد: مردم بايد از مصرف قارچ هاي فله غير بسته بندي و غير پرورشي خودداري كنند.
وي يادآور شد: برخي افراد قارچ هاي كوهي و طبيعي را براي فروش و امرار معاش جمع آوري مي كنند و مردم نيز با اين تصور كه قارچ هاي فله سالم هستند، اقدام به مصرف اين قارچ ها مي كنند.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي ايلام گفت: تهوع، استفراغ، سرگيجه دل درد، كاهش هوشياري، ضعف عضلاني، تشنج و زردي از علائم مسموميت گوارشي ناشي از مصرف قارچ هاي سمي است و اگر مردم پس از مصرف قارچ دچار اين علائم شدند بايد در سريع ترين زمان به مراكز درماني مراجعه كنند.
دكتر شاهماري از تمامي مردم استان ايلام خواست: با توجه به گزارش مسموميت هاي منجر به مرگ ناشي از مصرف قارچ هاي رويشي وحشي، به منظور حفظ سلامت خود و اطرافيان در زمان گردش در طبيعت، كوه و جنگل از چيدن، دست زدن و تست كردن انواع قارچ ها خودداري كنند.
وي تاكيد كرد: بسياري از اين قارچ ها سمي و غير خوراكي هستند و بايد از خريد و مصرف اين قارچ ها از افراد بومي و به شكل محلي خودداري شود.
وي يادآور شد: هشت بنر اطلاع رساني در خصوص توصيه ها در مورد خودداري از مصرف قارچ هاي سمي در ميادين مختلف شهر ايلام نصب شده است.
به گزارش ايرنا، تاكنون 9 نفر بر اثر مصرف قارچ هاي سمي در كشور فوت كرده اند كه هفت نفر از آنها در استان كرمانشاه، يك نفر در لرستان و يك نفر نيز در كردستان جان خود را از دست داده است.
قارچ هاي سمي با پخته شدن بي خطر نمي شوند و اگر افراد مسموم شده با قارچ هاي سمي با تاخير به مراكز درماني مراجعه كنند، ممكن است به پيوند كبد نياز داشته باشند.
درمان مسموميت هاي گوارشي ناشي از مصرف قارچ هاي سمي، به زمان مراجعه فرد مسموم شده به مراكز درماني بستگي دارد و در صورتي كه مراجعه به موقع باشد، بيماري به سرعت كنترل و درمان مي شود اما در صورتي كه فرد دير مراجعه كند خطرناك است كه ممكن است فرد دچار نارسايي كبد و يا حتي مرگ شود.
استان ايلام با 2 ميليون هكتار مساحت، يك ميليون و 630 هزار هكتار جنگل و مرتع دارد و همه ساله در فصل بهار عده زيادي از مردم گياهان خوراكي از جمله قارچ را جمع آوري كرده و در بازار به فروش مي رسانند.
6032/6119
ايلام - ايرنا - معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي ايلام گفت: قارچ هاي سمي از نظر ظاهري شباهت زيادي به قارچ هاي خوراكي دارند و امكان تشخيص آنها توسط افراد عادي و محلي وجود ندارد.