حسينعلي اكبري روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: مشكلات كارگران سيستان و بلوچستان در سه حوزه شمال، مركز و جنوب استان بطور جداگانه قابل بررسي است.
وي افزود: خشكسالي چندين ساله و مشكلات ناشي از آن در حوزه شمال سيستان و بلوچستان متشكل از پنج شهرستان زابل، زهك، هامون، هيرمند و نيمروز متاسفانه سبب وارد آمدن خسارت به اقشار مختلف مردم منطقه به ويژه كارگران حوزه هاي مختلف اقتصادي و بيكاري آنان شده است.
وي از دولتمردان خواست: براي حل مشكلات مردم سيستان چاره انديشي اساسي كنند.
دبير خانه كارگر سيستان و بلوچستان گفت: با وجود تمام اقدامات انجام شده از سوي مسئولان و دستگاههاي مختلف اجرايي همچنان مشكلات در اين منطقه پابرجاست و سبب مهاجرت شمار زيادي از مردم سيستان شده است.
وي تاكيد كرد: ايجاد كارخانجات و واحدهاي توليدي تاثير بسزايي در جذب كارگران به بازار كار و كاهش بيكاري در سطح جامعه دارد.
اكبري افزود: بسياري از كارگراني كه در سيستان كار مي كنند بيمه نيستند بر اين اساس امكان ارائه آمار دقيق از جمعيت كارگري منطقه وجود ندارد.
دبير اجرايي خانه كارگر سيستان و بلوچستان ادامه داد: در مركز سيستان و بلوچستان نيز متاسفانه بخش صنعتي ضعيف عمل كرده و اين مساله سبب شده بسياري از مجموعه هاي اقتصادي در شهرك صنعتي تعطيل شوند.
وي تصريح كرد: كارفرماياني كه با شرايط سخت و با گذشت از سود و منافع شخصي براي ادامه كار و توليد و اشتغال كارگران تلاش مي كنند قابل ستايش هستند و بنده به عنوان يك كارگر دست آنان را مي بوسم.
وي با قدرداني از تلاش دولتمردان به ويژه وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي براي سرمايه گذاري در توسعه سواحل مكران گفت: از مسئولان تقاصا داريم در كنار توسعه به اشتغال مردم جنوب سيستان و بلوچستان نيز توجه داشته باشند.
وي تصريح كرد: انتظار است براي اجراي طرح هاي صنعتي و عمراني از ظرفيت كارگران بومي ساكن در سواحل مكران استفاده شود.
به گفته مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي سيستان و بلوچستان، 193 هزار كارگر در اين استان بيمه شدگان اصلي تامين اجتماعي را تشكيل مي دهند كه با افراد تحت تكفل اين آمار به 700 هزار نفر مي رسد.
مهرداد جهانديده جمعيت كارگري سيستان و بلوچستان را بيش از 240 هزار نفر ذكر كرد و گفت: اين افراد در بخش هاي صنعت، كشاورزي و خدمات مشغول فعاليت هستند.
3042**6081
زاهدان- ايرنا- دبير اجرايي خانه كارگر سيستان و بلوچستان گفت: خشكسالي هاي مداوم 2 دهه گذشته بر اساس آمار رسمي 20 تا 22 درصد و بر اساس آمار غير رسمي 50 تا 60 درصد كارگران منطقه سيستان در شمال اين استان را بيكار كرده است.