سردی اهدای خون با سرمای هوا در سیستان و بلوچستان/ بیماران چشم انتظار

زاهدان - ایرنا - وجود سه هزار و ۶۴۶ بیمار تلاسمی ماژور و یک‌هزار و ۳۹۵ بیمار هموفیلی و همچنین اختصاص رتبه اول آمار تصادفات به سیستان و بلوچستان باعث شده تا با سرد شدن هوا، اهدای خون در استان کاهش پیدا کند؛ این درحالیست که نیاز به خون برای بیماران و مراکز درمانی، مستمر و همیشگی است.

به گزارش ایرنا، هر سال با شروع فصل سرما و عواملی، چون بروز بیماری‌های تنفسی میزان استقبال برای اهدای خون کاهش پیدا می‌کند و از یک طرف افزایش مصرف خون و از سویی دیگر کاهش اهدای خون شرایطی را فراهم کرده که اهداءکنندگان به یاری سازمان انتقال خون و بیماران بیایند و با اهدای به موقع خون نجات دهنده جان بیماران باشند، تامین خون و فرآورده‌های آن فقط از راه اهدا امکان پذیر است و از سویی هم نیاز به خون همیشگی است.

براساس آمارها، کاهش میزان اهدای خون در فصل زمستان یکی از مشکلاتی‌ است که سازمان انتقال خون همواره با آن مواجه است. در فصول سرد سال به علت شیوع بیماری‌های فصلی شاهد کاهش مراجعه و اهدای خون در پایگاه‌های انتقال خون سیستان و بلوچستان هستیم این درحالیست که نیاز بیماران به خون در این فصول تغییری نمی‌کند و نیاز است که اهداکنندگان همچنان برای اهدای خون مراجعه داشته باشند.

میانگین مراجعه برای اهدای خون در سیستان و بلوچستان روزانه حدود ۲۰۰ نفر است، که همه این افراد موفق به اهدای خون نمی‌شوندخون دهی باید در تمام فصول سال صورت گیرد تا مراکز درمانی و بیمارستانی دچار مشکل نشوند براساس گزارش‌های سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان سال گذشته ۴۰ هزار و ۴۲۹ نفر در ۹ ماه اول سال اقدام به اهدای خون در استان کرده اما با این وجود آمار اهدای خون در همین مدت نسبت به سال گذشته ۱۵.۴ درصد افزایش داشته اما با توجه به اینکه بیماران بسیاری مانند بیماران تالاسمی، هموفیلی ماهانه به فرآورده‌های خونی اهداکنندگان خون، وابسته هستند این میزان اهدای خون فقط پاسخگوی نیمی از نیاز است و کمبودها از طریق شبکه ملی خون‌رسانی از سایر استان‌ها تامین می‌شود.

بیماری‌های تنفسی و امراض ویژه فصل زمستان تمایل مردم به اهدای خون در این ماه را کاهش می‌دهد و به تبع آن سبب کاهش ذخایر خونی در سیستان و بلوچستان نسبت به دیگر فصل‌های سال می‌شود.

میانگین مراجعه برای اهدای خون در سیستان و بلوچستان روزانه حدود ۲۰۰ نفر است، که همه این افراد موفق به اهدای خون نمی‌شوند اما اگر از امروز هر فرد اهداکننده مشوق یک فرد دیگر از نزدیکان و دوستان خود برای اهدای خون شود انتظار می‌رود مراجعه در طول روز به ۴۰۰ نفر نیز برسد که قطعا نیاز استان به دریافت خون از شبکه ملی مرتفع خواهد کرد.

سردی اهدای خون با سرمای هوا در سیستان و بلوچستان/ بیماران چشم انتظار

مردم سیستان و بلوچستان ۴۶ هزار واحد خون اهدا کردند

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این استان با سه هزار و ۶۴۶ بیمار تالاسمی ماژور، بالاترین آمار کشوری را داراست و هفت هزار و ۲۰۰ واحد خون و فرآورده‌ در هر ماه برای مصرف فقط این افراد استفاده می‌شود.

ابوالحسن صفدری با بیان اینکه ۸۵ درصد نیاز خونی سیستان و بلوچستان مربوط به بیماران تالاسمی است، بیان کرد: متاسفانه در پی سرمای هوا، آمار اهدا کنندگان خون در این استان افت محسوسی داشته که نیازمند مهربانی مردم در این زمینه هستیم.

وی بیان کرد: بیماران تالاسمی ماژور در فصول سرد سال هم محتاج خون هستند بنابراین ازشهروندان دعوت می‌کنیم که در شرایط سرمای هوا اهدای خون را در برنامه زندگی خود قرار دهند و بیماران را فراموش نکنند.

مهمترین چالش سازمان انتقال خون استان نبود تعداد کافی اهدا کننده برای تهیه خون و فرآورده‌های خونی سالم برای نیازمندان به خون استمدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به شرایط خاص این استان از جمله بالاترین شمار بیماران تالاسمی کشور و همچنین آمار بالای تصادفات جاده‌ای، بیماران زنان و زایمان، بیماران هموفیلی و دیالیزی و مراکز درمانی مصرف خون و فرآورده‌های آن در استان بالاست.

وی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان بالاترین آمار تصادفات جاده‌ای را به خود اختصاص داده، ادامه داد: هم‌اینک مهمترین چالش سازمان انتقال خون استان نبود تعداد کافی اهدا کننده برای تهیه خون و فرآورده‌های خونی سالم برای نیازمندان به خون است.

صفدری تصریح کرد: پیشگیری و مشاوره‌های قبل از ازدواج مهمترین موضوع در زمینه جلوگیری از تالاسمی است زیرا هم‌اینک درصد زیادی از اهدای خون سیستان و بلوچستان صرف این بیماران می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه بیماران مبتلا به تالاسمی و یا سرطان به صورت مداوم به خون احتیاج دارند، اظهار کرد: به دلیل نیاز این بیماران از مردم و شهروندان عزیز درخواست داریم که به‌صورت مستمر و مداوم به پایگاه‌های تعیین‌شده به‌منظور اهدای خون مراجعه کنند؛ هر فرد با اهدای یک واحد خون می‌تواند حیاتبخش زندگی سه نفر باشد و با صرف ۲۰ دقیقه زمان و اهدای خون ارزشمند خود، فردی را به زندگی امیدوار کند.

بیشتر بخوانید:

بیش‌از ۳ هزار بیمار تالاسمی در سیستان و بلوچستان چشم انتظار اهدای خون هستند

کاهش ذخیره خون در سیستان و بلوچستان؛ شهروندان برای اهدای خون مساعدت کنند

فیلم | زنگ خطر کمبود ذخایر خونی در سیستان و بلوچستان به صدا درآمد

سردی اهدای خون با سرمای هوا در سیستان و بلوچستان/ بیماران چشم انتظار

تامین خون سیستان و بلوچستان از ۱۲ استان

مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: اهداکنندگان با اهدای خون مستمر ضمن ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری در جامعه، به این بیماران زندگی می‌دهند.

وی بیان کرد: از مجموع اهدا کنندگان خون ۲۴ هزار و ۹۴۰ نفر اهدا کننده مستمر، ۱۳ هزار و ۶۵۳ نفر اهدا کننده با سابقه و هشت هزار و ۶۶ نفر نیز برای اولین بار برای اهداء خون به مراکز مراجعه کرده اند که در مجموع از این تعداد سه هزار و ۴۱۱ نفر اهدا کنندگان خانم و بقیه مرد بوده اند.

صفدری عنوان کرد: باتوجه به حجم بالای حوادث جاده ای و بیماران خاص این حجم خون همچنان برای تامین نیاز سیستان و بلوچستان کافی نیست به همین دلیل خون مورد نیاز استان از ۱۲ استان‌ معین از جمله تهران، ابهر، زنجان، سمنان، خراسان جنوبی، یزد و کرمان وارد می‌شود.

باتوجه به حجم بالای حوادث جاده‌ای و بیماران خاص میزان اهدای خون شهروندان سیستان و بلوچستان برای تامین نیاز استان کافی نیست

وی با اشاره به اینکه خون یک نفر می‌تواند فرآورده‌های مختلفی برای سه نفر داشته باشد، تصریح کرد: هر باری که یک اهداکننده خون بدهد سه فرآورده از قبیل گلبول قرمز، پلاسما و پلاکت تولید می‌شود که برای نجات جان سه بیمار به کار می‌رود.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان همچنین با اشاره به عمر سه روزه پلاکت گفت: نیاز به پلاکت برای بیماران سرطانی و کسانی که مشکل انعقادی دارند و برخی بیماری‌های دیگر، نیازی همیشگی است و متاسفانه برخلاف خون کامل که بیش از یک ماه امکان مصرف و نگهداری دارد، عمر پلاکت تنها سه روز است و از شهروندان دعوت می‌کنم که با اهدای خون و پلاکت به نجات جان این بیماران کمک کنند.

وی خاطرنشان کرد: افراد بالای ۱۸ سال با وزن بالای ۵۰ کیلوگرم با حضور در سازمان و معاینات انجام شده توسط پزشکان متخصص با تشخیص سالم بودنشان می‌تواند خون خود را اهدا کنند و برای این کار همراه داشتن کارت ملی الزامی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha