محرم بهاروند روز دوشنبه در بازديد از دفتر خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) قشم با اشاره به اينكه راه هاي قشم پاسخگوي نيازهاي آينده قشم نيست، تصريح كرد: با برنامه ريزي انجام شده 90 كيلومتر بزرگراه با اعتباري حدود پنج هزار ميليارد ريال احداث و به شبكه حمل و نقل قشم اضافه مي شود.
وي افزود: هم اكنون احداث 60 كيلومتر بزرگراه در جزيره قشم در حال اجراست و احداث 30 كيلومتر بزرگراه نيز امسال آغاز مي شود.
بهاروند ادامه داد: اين بزرگراه ها، بندر لافت را به درگهان، درگهان را به فرودگاه بين المللي قشم و اين فرودگاه را به سوزا و شهر قشم متصل مي كند.
**سرانه فضاي سبز قشم به ازاي هر نفر 14 متر رسيد
معاون فني و عمراني سازمان منطقه آزاد قشم بيان كرد: در حوزه فضاي شهري و آسفالت معابر از 2 سال گذشته برنامه اي تدوين و اجرايي شد كه طي آن تا پايان امسال آسفالت تمامي شهرك هاي قشم به پايان مي رسد.
وي افزود: ايجاد فضاي سبز با هواي گرم و كمبود منابع آبي، بسيار هزينه بردار است اما با توجه به نيازي كه در بحث گردشگري و محيطي احساس مي شود اقداماتي انجام شد كه سرانه فضاي سبز شهر قشم به 14 متر به ازاي هر نفر رسيد.
بهاروند ادامه داد: در راستاي توجه به بافت موجود منطقه بيش از 2 هزار نفر نخل در سراسر جزيره قشم كاشته شد كه سهم قابل توجهي در بهبود شاخص هاي فضاي سبز شهري داشت.
وي اظهار داشت: همچنين احداث 2 كيلومتر بلوار شرقي قشم در دستور كار قرار گرفت كه كاملا از دريا استحصال و با اجراي اين طرح، ترافيك شهر و اسكله بهمن از بن بست رها شدند.
**احداث برج مراقبت جديد براي فرودگاه قشم
معاون فني و عمراني سازمان منطقه آزاد قشم گفت: با توجه به اينكه برج مراقبت موجود در فرودگاه بين المللي قشم فرسوده بود، نسبت به احداث برج مراقبت و سالن تكنيكال بلاك جديد با مساحت سه هزارمتر مربع اقدام شد.
وي افزود: اين طرح با 200 ميليارد ريال اعتبار هم اكنون 80 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و تا پايان خردادماه سال جاري به مدار استفاده فرودگاه اضافه مي شود كه تاثير چشمگيري در استانداردسازي و توسعه فرودگاه قشم خواهد داشت.
بهاروند ادامه داد: سال گذشته همچنين بر اساس اهداف ميان مدت و با پيشبيني نيازهاي 10 سال آينده فرودگاه بين المللي قشم، يك سالن به مساحت پنج هزار متر مربع احداث و به ظرفيت فرودگاه افزوده شد.
وي تصريح كرد: در سال 1396 احداث شهرك فرودگاهي با مشاركت چين به امضا رسيد و اميد مي رود با اجرايي شدن اين قرارداد، اهداف بلندمدت سازمان براي تبديل قشم به هاب فرودگاهي و حمل و نقل بار و مسافر در كريدورهاي بين المللي در آينده اي نزديك محقق شود.
**توسعه اسكله بهمن به ظرفيت 1،5 ميليون تن در سال
معاون فني و عمراني سازمان منطقه آزاد قشم گفت: در 3 سال گذشته طرح توسعه و لايروبي بندر بهمن در دستور كار قرار گرفت و ظرفيت تخليه و بارگيري در اين اسكله از 150 هزار تُن در سال به يك ميليون و 500 هزار تُن در سال افزايش پيدا كرد و تا پايان خردادماه سال جاري به بهره برداري مي رسد.
وي هزينه اجراي اين طرح را 800 هزار ميليارد ريال اعلام و اذعان كرد: با اتمام اين طرح امكان پهلوگيري شناورهاي 10 هزار تني در اسكله بهمن فراهم مي شود.
بهاروند افزود: با توجه به اينكه مسير بين اسكله هاي لافت و پهل يكي از شاهراه هاي اصلي در ورود مسافر و بار به جزيره قشم است در سه سال گذشته با لايروبي مسير، افزايش چهار برابري تعداد ورودي ها در دستور كار قرار گرفت با اتمام آن، تعداد ناوگان مسافربري و ظرفيت حمل مسافر رشد چشمگيري يافت.
وي ادامه داد: همچنين با الكترونيكي شدن بسياري از عمليات از جمله عبور از گمرك و تهيه بليط، سرعت در ورود به جزيره و خروج از آن نيز افزايش يافت.
** احداث بيمارستان پيامبر اعظم(ص) در قشم
معاون فني و عمراني سازمان منطقه آزاد قشم گفت: با توجه به نياز مردم و كمبود شديد زيرساخت هاي پزشكي و بهداشت و درمان در جزيره، اين سازمان بيمارستان 165 تختخوابي پيامبر اعظم (ص) را با هزار و 500 ميليارد ريال هزينه تكميل و براي بهره برداري مردم جزيره، به دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان واگذار كرد.
وي افزود: براي رفع مشكل رفت و آمد مردم غرب جزيره قشم جهت استفاده از خدمات درماني و بهداشتي، بيمارستان خليج فارس واقع در منطقه جي جيان در مركز جزيره كه در اثر زلزله سال 1386 تخريب و بدون استفاده بود، نوسازي، تكميل و تجهيز شد.
**ايجاد 14 كمپ پارك در جزيره
بهاروند تصريح كرد: جهت ساماندهي اسكان مسافران و گردشگران طراحي و ساخت 14 كمپ پارك با هزينه 500 ميليون ريال در دستور كار اين سازمان قرار گرفت.
وي به بهبود سايت جزاير ناز اشاره و بيان كرد: در مرحله نخست، طرح آبكناري جزاير ناز شامل 20 هزار متر خاكبرداري، تسطيح و خاكريزي، يك هزار و 500 متر مكعب عمليات سنگ مالون و لاشه چيني، ايجاد پياده رو، سكوي منظر و ساخت پاركينگ انجام شد.
معاون فني و عمراني سازمان منطقه آزاد قشم افزود: ساخت نمازخانه و سرويس هاي بهداشتي، تاسيسات برق رساني و روشنايي، آسفالت محدوده تعريض شده و احداث سايبان براي استراحت گردشگران از ديگر عمليات مرحله اول بهبود سايت جزاير ناز بود كه در مجموع با هزينه 25 ميليارد ريال صورت گرفت.
وي ادامه داد: مراحل بعدي توسعه شامل توسعه پاركينگ، سرويس هاي بهداشتي و ايجاد خدمات و كاربري هاي جديد و ورزشهاي جديد آبي است كه با توجه كامل به بحث محيط زيست اين منطقه اجرايي مي شود.
بهاروند به مشكل كمبود زمين براي ساخت منازل مسكوني در قشم اشاره و اذعان كرد: حدود 500 هكتار زمين در شهرهاي قشم و درگهان جهت اسكان مردم مشخص و در آن با هزينه چهار هزار ميليارد ريال زيرساخت ايجاد شد و آبياري فضاي سبز نيز به پايان رسيد.
وي افزود: در قشم سه قطعه 98، 74 و 65 هكتاري براي ايجاد شهرك هاي جديد در نظر گرفته شد و در شهر درگهان نيز 30 هكتار انبار خارج از بافت مسكوني براي كالاهاي تاجران و مغازه داران آماده واگذاري شده است.
** بازسازي و تجهيز 50 مدرسه
معاون فني و عمراني سازمان منطقه آزاد قشم گفت: در سه سال گذشته 50 مدرسه در قشم بازسازي و تجهيز شد و طرحي شامل احداث 40 باب خانه معلم نيز در كنار مدارس در حال اجراست كه تا پايان سال جاري به اتمام مي رسد.
وي افزود: در راستاي توسعه فضاهاي فرهنگي، كتابخانه عمومي خليج فارس قشم با اعتباري بالغ بر 100 ميليارد ريال تكميل و بهره برداري شد.
شهرستان قشم شامل جزيره هاي قشم، هرمز، هنگام و لارك با حدود 150 هزار نفر جمعيت در جنوب استان هرمزگان واقع است.
7500
معاون فني و عمراني سازمان منطقه آزاد قشم:
300 كيلومتر جاده در جزيره قشم آسفالت شد
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۶:۲۵
کد خبر:
82922034
قشم - ايرنا - معاون فني و عمراني سازمان منطقه آزاد قشم گفت: در 3 سال گذشته بيش از 300 كيلومتر جاده اصلي و روستايي قشم با اعتبار 800 ميليارد ريال توسط اين سازمان آسفالت، خط كشي، نصب و روكش شد.