۱ خرداد ۱۳۹۷، ۸:۰۲
کد خبر: 82922323
T T
۰ نفر

حجت الاسلام حسني نماد غيرت و شجاعت آذربايجان

۱ خرداد ۱۳۹۷، ۸:۰۲
کد خبر: 82922323
حجت الاسلام حسني نماد غيرت و شجاعت آذربايجان

اروميه- ايرنا- مرحوم حجت الاسلام غلامرضا حسني كه شامگاه دوشنبه در 91 سالگي دار فاني را در بيمارستان امام رضا (ع) اروميه وداع گفت، نماد غيرت، شجاعت و ولايتمداري ملت شريف آذربايجان است.

به گزارش ايرنا اين روحاني نستوه صحنه هاي به ياد ماندني در تاريخ آذربايجان خلق كرده است و روايت ايثار و فداكاري هاي وي هرگز از ذهن ملت قهرمان اين خطه از ايران اسلامي پاك نمي شود.
حجت الاسلام حسني در مبارزه مسلحانه مردم اروميه با طاغوت و پس از آن با عوامل ضد انقلاب، تشكيل اولين بسيج مردمي انقلاب اسلامي، خنثي سازي توطئه حزب دمكرات در نقده، دفاع از پادگان پيرانشهر و دهها رويداد تاريخي آذربايجان و كردستان نقش محوري داشت.
وي كه تا چندي پيش نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي بود، در اوايل انقلاب با بسيج مردم عليه تجزيه طلبان در برابر همه‏ آنان ايستاد و به همين سبب مورد كينه دشمن واقع شد؛ چند بار نيز ترور شد اما از همه‏ آنها جان سالم بدر برد.
مرحوم حجت الاسلام حسني پدرش را در 14 سالگي از دست داد و 2 سال بعد از آن به توصيه مادرش يك اسلحه 'ورندل' تهيه كرد تا بتواند از خود و خانواده‌اش دفاع كند.
اين نخستين آشنايي اين طلبه جوان با اسلحه بود كه بعدها هيچگاه از وي جدا نشد؛ اين مجاهد نستوه درباره دقتش در تيراندازي چنين گفته بود: ' من از 50 تا 60 متري نوك سيار را مي‌زدم.'
حجت الاسلام حسني از سال 1324 عليه حكومت پهلوي مبارزه مي‌ كرد و زماني كه لايحه انجمن‌هاي ايالتي و ولايتي در سال 1341 شمسي توسط حكومت شاه مطرح شد، همچون بسياري ديگر از روحانيان آن زمان مخالفت كرد.
'كريم حنيف' از مبارزان انقلابي اروميه درباره مبارزات اين مجاهد نستوه مي گويد: مردم به مرحوم حجت الاسلام حسني لقب ژنرال حسني داده بودند؛ قبل از انقلاب با تعدادي در اروميه گروهي تشكيل داده بوديم و از سال 1357 به صورت رسمي گروه مسلح مبارزان ژنرال شكل گرفته بود.
وي ادامه داد: من هم به آنان ملحق شدم و در تيم‌هاي 2 نفري و چهارنفري سازماندهي شديم؛ ماموريت اين گروه‌ها حمايت از مردم شركت‌كننده در تظاهرات در مقابل تعرض عوامل مسلح پهلوي بود.
به گفته وي بيشتر اين عمليات‌ها توسط مرحوم حجت الاسلام حسني به عنوان فرمانده ارشد طراحي مي‌ شد و يكي از كارهاي شگفت او در نزديكي انقلاب، آموزش استفاده از سلاح در بالاي منبر بود.
حنيف ادامه داد: در اين هنگام مردم حيرت‌ زده بودند چون تصور نمي كردند كه يك روحاني در بالاي منبر و در آن فضاي اختناق عليه شاه سخن بگويد.
وي افزود: فعاليت‌هاي مسلحانه حسني در درگيري‌هاي پس از انقلاب عليه توطئه‌هاي حزب دموكرات كردستان در مناطق كردنشين تشديد شد و وي پس از پيروزي انقلاب در استان‌هاي آذربايجان و كردستان با كومله و خلق مسلمان هم درگير شد.
وي بيان كرد: مرحوم حجت الاسلام حسني از همان روزهاي اول انقلاب با حكم امام خميني (ره) نماينده ايشان در اروميه بود و بر اساس اين حكم، وظيفه برگزاري نماز جمعه‌ها بر عهده او گذاشته شده بود؛ بعد از رحلت امام خميني (ره) حكم وي از طرف مقام معظم رهبري تمديد شد.
نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي مي گويد: مرحوم حجت الاسلام حسني اولين بسيج مردمي و مسلح را در كشور تشكيل داده است و در حمله صدام به پيرانشهر يكي از افراد موثر در آزادسازي اين منطقه بود.
نادر قاضي پور ادامه داد: در ماجراي به توپ بستن مسجد اعظم اروميه در دوم بهمن 1357 و قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، حجت الاسلام حسني روي پشت بام رفت و با كلاشينكف به نيروهاي رژيم شاه شليك كرد.
وي با تاكيد بر اينكه فداكاري هاي مرحوم حسني در تاريخ اين مرز و بوم نقش بسته است، ادامه داد: اين روحاني نستوه هميشه اسلحه حمل مي كرد تا به مردم پيام آمادگي و هوشياري بدهد؛ يك بار كه در تهران مورد سوء قصد قرار گرفت، با اسلحه اي كه با خود داشت فرد مهاجم را زد و جان سالم به در برد.
يكي ديگر از روحانيان انقلابي شهر اروميه با اشاره به جايگاه والاي حجت الاسلام حسني، رحلت اين عالم برجسته را ضايعه اي بزرگ دانست و گفت: اين شخصيت بزرگوار در دل هاي مردم اروميه و آذربايجان غربي جاي داشت و همواره در راه خدمت به ملت كوشيد.
حجت الاسلام محمدرضا بابازاده افزود: مردم شهر اروميه همواره قدرشناس مرحوم حسني هستند و در آينده نيز نقش برجسته وي در تامين امنيت منطقه را فراموش نخواهند كرد.
به گزارش ايرنا اروميه نخستين شهر كشور بود كه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي با هدايت مرحوم حجت اسلام حسني جرقه مبارزه مسلحانه در آن زده شد و واقعه مسجد اعظم اروميه در دوم بهمن 1357 به وقوع پيوست.
در اين روز مسجد اعظم اروميه كه مبارزان انقلابي را در خود جاي داده بود، مورد هدف گلوله هاي ماموران رژيم طاغوت قرار گرفت و بسياري از مبارزان به شهادت رسيدند اما قيام مسلحانه مردم از همين مسجد شروع شد و سربازان طاغوت به رگبار بسته شدند.
نقش و تاثير اين جنگ مسلحانه در تقويت حركت انقلابي مردم ايران به حدي بود كه در سال هاي نخستين جنگ تحميلي حضرت امام خميني (ره) فرمودند كه ' همه بايد مثل آقاي حسني مسلح شويم '.
8135/3072