۱ خرداد ۱۳۹۷، ۸:۳۱
کد خبر: 82922355
T T
۰ نفر
واكاوی جام جهانی روسیه و فرانسه از زبان جلال طالبی

تهران - ایرنا - «جلال طالبی» سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 1998 گفت: غیرت، همبستگی، قدرت بدنی، شجاعت، یكدلی و پرهیز از حاشیه رمز موفقیت ملی پوشان ایران در فرانسه بود كه امیدوارم تیم ملی با چنین روحیه ای به استقبال حریفان خود در روسیه برود.

طالبی در جام جهانی 1998 فرانسه سكان هدایت تیم ملی فوتبال ایران را بر عهده داشت كه این نسل طلایی فوتبال از نظر او موفق شد نخستین و تنها پیروزی خود را در ادوار رقابت های جهانی با برتری مقابل آمریكا كسب كند.
در آن رویداد جهانی، ملی پوشان ایران مقابل یوگسلاوی و آلمان دیگر حریفان خود با انجام بازی هایی قابل قبول شكست خوردند.
طالبی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: هیچ تیمی در فوتبال یا سایر رشته های گروهی ورزشی به موفقیت نمی رسد، مگر آنكه اعضای آن شجاعت، یكدلی و غیرت را برای خود تعریف كنند. تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 98 فرانسه با تمام وجود به خصوص در دیدار مقابل آمریكا بازی كرد تا به دلیل حیاتی بودن این دیدار، این مسابقه «بازی قرن» لقب بگیرد.
وی افزود: پس از اینكه مشخص شد ایران با تیم آمریكا هم گروه است، ملی پوشان فشار روحی و روانی زیادی را تحمل كردند و منتظر این دیدار بودند تا به بهترین شكل ممكن توانایی خود را مقابل آنها و حتی یوگسلاوی به نمایش بگذارند.

** شكست تیم ملی فوتبال آمریكا بهترین خاطره من است
سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال گفت، بهترین خاطره زندگی ورزشی من و حتی همه ایرانیان شكست تیم آمریكا در جام جهانی 98 فرانسه است.
وی گفت: البته تیم فوتبال ایران مقابل تیم های بزرگ دیگر نیز افتخارآفرینی كرده است، اما به دلیل مسائل سیاسی آن زمان، حساسیت بازی با آمریكا افزایش یافت. پیروزی مقابل تیم فوتبال آمریكا در حالی رقم خورد كه فوتبال باشگاهی ایران هنوز حرفه ای نشده بود و به اجبار باید تركیب تیم ملی از دو باشگاه استقلال و پرسپولیس چیده می شد. همچنین تیم های باشگاهی فوتبال در آن زمان به كیفیت امروز نبودند و سرمربی به سختی می توانست تركیب نهایی 23 نفری را انتخاب كند.
طالبی ادامه داد: اما اكنون به راحتی می توان 50 بازیكن را به تیم ملی فوتبال دعوت كرد به گونه ای كه اختلاف سطح فنی آنها زیاد هم نیست و كنار گذاشته شدن بعضی از آنها نیز ممكن است سخت باشد. در صورتی كه زمان ما كمبود بازیكن به خوبی احساس می شد و ملی پوشان از همان ویژگیهایی كه گفتم بهره مند بودند و از نظر فیزیكی و قدرت بدنی نسبت به زمان حاضر نیز در شرایط بهتری قرار داشتند.

** قدرت سرزنی و هجومی تیم ملی نسبت به جام جهانی پایین تر است
سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال كشورمان معتقد است، در جام جهانی 98 تیم ملی در پست های دفاعی و هجومی از قدرت سرزنی خوبی نسبت به بازیكنان فعلی برخودار بود كه می توانست در ضربات آزاد و توپ های ارسالی موفق باشد.
وی افزود: در گذشته تداركی كه برای تیم ملی در نظر گرفته می شد، بسیار اندك بود در حالی كه هم اكنون برای تیم ملی فوتبال علاوه بر تداركات مناسب، بازی های دوستانه خوبی هم در نظر گرفته شده است.
او درباره خاطره تلخش از فوتبال گفت: خاطره تلخی از فوتبال ندارم، زیرا پیروزی و شكست جزیی از ورزش است، اما همیشه حفظ اصول جوانمردی برایم مهم بود.
طالبی درباره تاثیر هفت سال حضور «كارلوس كی روش» بر فوتبال ملی گفت: حضور او سبب شده ملی پوشان در بیشتر رقابت های خود پیروز شوند و چند سال نیز در رده بندی فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) به عنوان تیم نخست آسیا لقب بگیرند و 2 دوره متوالی هم راحت به جام جهانی صعود كنند. همچنین باید در نظر داشت كه فوتبال ایران در 15 سال گذشته به دلیل حرفه ای شدن روند رو به رشدی را در پیش گرفته كه چنین شرایطی سبب شده امكانات بهتری در اختیار فوتبال برای نتیجه گیری باشد.
وی ادامه داد: اما در رقابت های جام جهانی این پیشرفت دیده نمی شود و تیم ملی هنوز موفق به صعود از مرحله گروهی خود نشده است كه امیدوارم این مهم محقق شود.
طالبی در خصوص اینكه گفته می شود تیم ملی بر خلاف دفاع مستحكم خود در گلزنی ضعیف است، گفت: آقای كی روش به آنچه كه اعتقاد دارد پایبند است و با همین شیوه موفق هم شده است. همچنین باید بپذیریم كه قرار نیست تیم ملی فوتبال ایران مقابل تیم های اسپانیا و پرتغال با 7 یا 8 بازیكن حمله كند و قطعا مقابل این تیم ها از چاشنی احتیاط استفاده خواهد كرد.

** به تیم ملی واقع بینانه نگاه كنیم
طالبی درباره شانس افتخارآفرینی دوباره تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2018 روسیه گفت: مردم ایران امیدوارند بار دیگر ملی پوشان بدرخشند كه این امر سبب غرور ملی می شود. البته باید در نظر داشت كه بازی های جام جهانی فوتبال با همه بازی هایی كه تیم ملی ایران در آسیا انجام می دهد متفاوت است، زیرا بهترین های جهان در این رقابت كنار هم قرار می گیرند.
وی گفت: جمله معروفی است كه می گوید جام جهانی كعبه مربی ها و بازیكنان است و حد نهایی فوتبال محسوب می شود. این در حالی است كه هیچ تیمی بازی راحتی در پیش ندارد و همه آنها می خواهند سطح توانایی خود را به بهترین شكل ممكن به نمایش بگذارند.
پیشكسوت فوتبال كشورمان ادامه داد: هم گروه شدن تیم ملی با تیم های مراكش، اسپانیا و پرتغال شاید از نظر برخی «گروه مرگ» باشد، اما به نظر من این «گروه زندگی» است كه تیم ملی شانس بازی مقابل اسپانیا و پرتغال را دارد تا سطح بازی خود را به حریفان نشان دهد و این انگیزه ای برای ملی پوشان است.
طالبی افزود: هر چند تیم ملی فوتبال مراكش پس از 20 سال، حضور دوباره در جام جهانی را تجربه می كند، اما آنها قهرمان قاره آفریقا هستند و به نظر من فوتبال آفریقا پیشرفته تر از فوتبال آسیا است كه حریف راحتی برای تیم ملی فوتبال ایران نخواهد بود. همچنین این تیم به دلیل برخوداری از مربیان فرانسوی، بیشتر شبیه این كشور فوتبال بازی می كند.
وی گفت: از آنجا كه نخستین دیدار تیم ملی فوتبال نیز مقابل مراكش است، قطعا پیروزی مقابل آنها می تواند برای كسب نتایج بهتر مقابل حریفان اروپایی امیدواركننده باشد.
طالبی افزود: این یك واقعیت است كه تجربه فوتبال تیم های اروپایی نسبت به ما خیلی بیشتر است و آنها در بازی های سنگین و حساسی به میدان رفته اند كه ممكن است این تجربه را بازیكنان ملی پوش ایران نداشته باشند.
طبق برنامه از پیش تعیین شده، ملی پوشان كشورمان در یك دیدار تداركاتی هفتم خرداد ماه مقابل تیم تركیه صف آرایی می كنند و پس از سفر به آتن 12 خرداد نیز مقابل تیم یونان به میدان می روند. پس از این دیدار تداركاتی تیم ایران عازم روسیه، میزبان بیست و یكمین دوره جام جهانی می شوند تا 19 خرداد ماه در آخرین مصاف تداركاتی خود مقابل تیم لیتوانی قرار بگیرند.
رقابت های جام جهانی نیز از 24 خرداد با رویایی تیم میزبان مقابل عربستان در دیدار افتتاحیه آغاز می شود و 25 خرداد ماه نیز تیم ملی فوتبال ایران در نخستین دیدار و در ورزشگاه شهر «سن پترزبورگ» مقابل مراكش قرار می گیرد.
30 خرداد ماه مصاف با تیم ملی فوتبال اسپانیا در شهر «كازان» و چهارم تیر ماه نیز دیدار با تیم فوتبال پرتغال در شهر «سارانسك»، بازی های تیم ایران در مرحله گروهی است.
ورزشی**9029**1368
۰ نفر