به گزارش ايرنا، با توجه به تصويب يكهزار و 500 ميليارد ريال در بخش اشتغال فراگير و 920 ميليارد ريال در بخش اشتغال روستايي در استان سمنان ، بايد محدوديتهاي فرارو در طرحهاي اشتغال اين مناطق زودهنگام برطرف شود زيرا با اجراي آن جهش قابل توجه اي در افزايش آمار اشتغال ايجاد مي كند.
براي تحقق اين راهبرد، بانكها علاوه بر هم افزايي بيشتر با نهادهاي اجرايي در ارايه تسهيلات به موقع و مناسب به روستاييان همكاري بيشتر داشته باشند.
اكنون مشكل اساسي در 2 بخش كشاورزي و مشاغل خانگي در روستاها، نداشتن بازار فروش توليدات آنهاست كه براي رفع آن كارشناسان بر ضرورت راه اندازي شركتهاي توسعه صادراتي در استان تاكيد كرده اند.
اكنون از يك هزار و 625 روستاي اين استان فقط 400 روستا داراي سكنه است و از اين تعداد بيش از 280 روستاي بالاي 20 خانوار جمعيت دارد.
براساس آمار موجود در سال 1357 جمعيت روستاهاي كشور، 70 درصد بود و اين رقم در سال 1395 به 27 درصد رسيده است.
بر اساس آمار موجود ، در سال 1385 جمعيت روستاهاي سمنان 149هزار نفر بود و در سال 1390 به 139 هزار نفر رسيد و در سال 1395جمعيت در روستاهاي استان 141 هزار نفر اعلام شده است.
در زمان حاضر 70 درصد جمعيت ايران در شهرها زندگي مي كنند كه اين آمار، آمار مناسبي نيست، چون مسير آباداني شهرها از روستاها مي گذرد و اگر روستاها آباد نشوند، شهرها نمي توانند به خوبي مسير توسعه و آباداني را طي كنند.
در سال گذشته بيش از 400 ميليارد ريال در راستاي اجراي طرح اشتغال فراگير به روستانشينان استان سمنان تسهيلات پرداخت شد كه با اين اقدام ارزشمند براي بيش از 800 نفر اشتغالزايي شد.
استاندار سمنان روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا گفت: با توجه به جمعيت اين استان ، ظرفيتهاي زيادي براي ايجاد اشتغال وجود دارد كه با يك مديريت صحيح ميتوان گامي بلند در راستاي توسعه اشتغال اين منطقه برداشت.
سيدشهاب الدين چاوشي با بيان اين كه در سال 96 بيش 10 هزار شغل جديد در استان ايجاد شده است، افزود: با يك برنامهريزي صحيح ميتوانيم نرخ بيكاري را در استان در يك مدت زماني 2 ساله صفر كنيم.
وي وظيفه دولت را ايجاد فرصت شغلي برشمرد و خاطرنشان كرد: دولت متناسب با ظرفيتهاي موجود در منطقه بايد فرصت شغلي ايجاد كند و نبايد از كوچكترين ظرفيتها براي اشتغال چشمپوشي شود.
وي با اشاره به تصويب يكهزار و 500 ميليارد ريال در بخش اشتغال فراگير و طرح كارورزي در بخش اشتغال روستايي براي سال جاري در استان ،گفت: محدوديتهاي موجود در طرحهاي اشتغال روستايي بايد بهسرعت برطرف شود.
چاوشي ادامه داد: اجراي طرح كارورزي، يك ظرفيت بسيار مناسب براي ايجاد اشتغال است و از اين طرح بايد بهعنوان يك ابزار براي افزايش اشتغال روي ميز مديران دستگاه هاي اجرايي قرار گيرد.
وي اضافه كرد : به دليل وسعت استان سمنان و پراكندگي روستاها ، بايد ارايه تسهيلات به شهرستان واگذار شود تا در كمترين زمان ممكن از طرح هاي اشتغال آفرين بازديد شود.
استاندار سمنان تصريح كرد : بايد بستر سرمايهگذاري در روستاها را فراهم كرد و بانكها بايد هم افزايي بيشتري با دستگاههاي اجرايي در ارايه تسهيلات داشته باشند.
چاوشي با اشاره به مشكلات بخش كشاورزي و مشاغل خانگي تصريح كرد : مشكل اساسي در 2 بخش كشاورزي و مشاغل خانگي فقدان بازار فروش است كه براي رفع آن بايد شركتهاي توسعه صادراتي در استان راهاندازي شود.
وي تصريح كرد : 36 درصد راه هاي ارتباطي استان نيازمند بازسازي است و با تخصيص اعتبار حدود 200 ميليارد ريالي در سال جاري مي توان به افزايش رونق كسب وكار در اين مناطق كمك كرد.
وي كمبود آب، نبود راه هاي دسترسي مناسب ، جمعيت را از جمله موانع سرمايه گذاري در روستاهاي سمنان اعلام و اضافه كرد : در سال جاري با اجراي طرح هاي اشتغال آفرين و توجه به زيرساخت ها، مي توان از مهاجرت روستاييان جلوگيري كرد.
استان سمنان بيش از 700 هزار نفر جمعيت دارد، طبق آمار موجود در سال 1395جمعيت روستاهاي استان 141 هزار نفر اعلام شد.
در اين استان سمنان يكهزار و 800 واحد توليدي و صنعتي فعاليت دارد.
6026/7339
سمنان- ايرنا- اجراي طرح كارورزي ظرفيتي بسيار مناسب براي ايجاد اشتغال در روستاهاي كشور است و در استان سمنان بايد تدابيري اتخاذ شود تا هرچه زودتر محدوديت هاي طرح اشتغال روستايي برطرف شود.