اميرمسعود عرب روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: خدمات توانبخشي در كشور مطلوب نيست و فقط بيمارستان رفيده در تهران به عنوان الگويي در اين زمينه فعاليت دارد كه بيماران براي استفاده از خدمات اين بيمارستان نيز سه تا چهار ماه در نوبت هستند.
وي ادامه داد: در زلزله كرمانشاه تعدادي از افراد ضايعه نخاعي از بيمارستان سينا به بيمارستان رفيده انتقال داده شدند چون بعد از 20 روز ديگر نمي توان در بيمارستان براي اين افراد كاري كرد.-در بيمارستان رفيده، كادر فيزيوتراپي، گفتار درماني و شنوايي شناسي و كاردرماني دو شيفته براي آنان كار كرد-.
وي اضافه كرد: خدمات توانبخشي در كلينيك ارائه مي شود اما بيماران ضايعه نخاعي در بيمارستان رفيده، خدمات توانبخشي پيوسته دريافت مي كنند و اين خيلي كمك كننده است. اين خدمات بلافاصله بعد از مراقبت پزشكي انجام مي شود.
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي در ادامه با انتقاد از آشنا نبودن پزشكان با مقوله توانبخشي گفت: به عنوان مثال كودك يك ساله اي مبتلا به سي.پي (فلج مغزي) بود و به رغم اينكه اين كودك اسپاستيك (فلج انقباضي) داشت اما پزشك مي گفت كه كودك به هيچ خدمات توانبخشي نياز ندارد. اين گرفتاري ما است كه بسياري از پزشكان، توانبخشي و كار درماني را نمي شناسند.
عرب افزود: مردم نيز از خدمات حوزه توانبخشي و كاردرماني اطلاعي ندارند. همچنين بسياري از زمان طلايي براي دريافت خدمات توانبخشي اطلاعي ندارند. به طور مثال كسي كه دچار سكته مغزي مي شود لازم است كه همزمان تمام خدمات فيزيوتراپي، گفتاردرماني و كار درماني براي او انجام شود و حتي اگر لازم باشد مددكار اجتماعي با او صحبت كند كه در حال حاضر اين خدمات در بيمارستان رفيده ارائه مي شود.
اجتمام **9185 ** 1418
معاون دانشگاه علوم بهزيستي:
نيم درصد از تخت هاي بيمارستاني كشور، براي توانبخشي است
۳ خرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۰۲
کد خبر:
82924615
تهران- ايرنا- معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي گفت: نسبت تخت معمولي به تخت توانبخشي در كشور بسيار پايين و حدود نيم درصد از حدود 100 هزار تخت بيمارستاني كشور است در حالي كه اين نسبت در كشوري مانند كانادا حدود 12درصد است.