منصور خسروي روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ضعف در فرهنگ سازي، نبود آگاهي و نداشتن اطلاع از عواقب خطرناك آتش سوزي باعث اين اتفاق در مراتع مي شود.
وي اظهار كرد: سال گذشته بيش از 300 هكتار از مراتع و منابع طبيعي استان با بي تدبيري عده اي، طعمه آتش شد.
فرمانده يگان حفاظت اداره كل منابع طبيعي زنجان درباره اهميت آموزش همگاني افزود: اين اداره كل به تنهايي توان آموزش را نخواهد داشت، اما نهادي مانند آموزش و پرورش و رسانه ها مي توانند در اين موضوع مهم خطرات آتش سوزي را به نحو مطلوب تبيين كنند.
وي تاكيد كرد: البته اين ميزان آتش سوزي نسبت به سال 95 حدود يك سوم كاهش داشته، اما با اين وجود آمار زيادي در تخريب منابع طبيعي به شمار مي رود.
خسروي گفت: براي مقابله با آتش سوزي آمادگي داريم و حدود 300 آتش كوب و ساير تجهيزات اطفاي حريق تهيه شده است.
فرمانده يگان حفاظت اداره كل منابع طبيعي زنجان در توصيه اي به مردم اظهار داشت: مردم در صورت مشاهده آتش سوزي با شماره تلفن 1504 تماس بگيرند و موضوع را گزارش دهند.
خسروي افزود: از خاموش كردن آتش در طبعيت مطمئن شوند و در محيط هاي خطرآفرين به ويژه زمان وزيدن باد شديد از روشن كردن آن پرهيز كنند.
به گزارش ايرنا، كل اراضي مرتعي، كشاورزي و زراعي استان زنجان 2 ميليون و 200 هزار هكتار است كه از اين ميزان يك ميليون و 200 هزار هكتار شامل مراتع و جنگل هاست.
اين مراتع شامل 22 درصد مراتع درجه يك، 37 درصد مراتع درجه 2 و 41 درصد نيز مراتع درجه سه است.
مساحت مراتع ييلاقي شهرستان زنجان 45 هزار هكتار، شهرستان طارم 47 هزارو 758 هكتار و ماهنشان نيز 16 هزار هكتار است.
فروردين امسال 10 اكيپ ويژه يگان حفاظت به منظور تشديد نظارت بر عرصه هاي ملي و منابع طبيعي و جلوگيري از دخل و تصرف در اين عرصه ها به صورت 24 ساعته فعال هستند.
3216/8068
زنجان - ايرنا - فرمانده يگان حفاظت اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان زنجان گفت: با توجه آمار موجود از آتش سوزي هاي سال گذشته استان، علت 100 درصد آتش سوزي مراتع در زنجان عامل انساني است.